Κλείνει ψηφοδέλτια μέχρι το τέλος του μήνα το ΕΛΑΜ και σηκώνει μανίκια

Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται να κλείσει το ψηφοδέλτιο του ΕΛΑΜ για τις Ευρωεκλογές. Τρία από τα πρόσωπα που θα βρίσκονται σε αυτό είναι κλειδωμένα εδώ και καιρό και τώρα η ηγεσία βρίσκεται σε διαδικασία να επιλέξει τα άλλα τρία.

Υπενθυμίζεται πως σίγουρη πρέπει να θεωρείται η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του Εκπροσώπου Τύπου Γεάδη Γεάδη, του επαρχιακού Λεμεσού Πόλυ Ανωγυριάτη και του μέλους του Μετώπου Νεολαίας Λίνου Χατζηγεωργίου. Από εκεί και πέρα, το ΕΛΑΜ βρίσκεται πολύ κοντά στις αποφάσεις για τα άλλα τρία πρόσωπα, εκ των οποίων αναμένεται πως ένα ή δύο θα είναι γυναίκες. Υπάρχουν περισσότερα από τρία άτομα που συγκεντρώνουν πιθανότητες να καταλάβουν τις θέσεις στο ψηφοδέλτιο, αλλά πληροφορίες αναφέρουν πως πλέον η λίστα είναι πολύ σύντομη και είναι θέμα ημερών να κλείσει το θέμα.

Αφού ληφθούν οι αποφάσεις, αναμένεται να γίνει και επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου των Ευρωεκλογών. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης να παρουσιαστούν και οι υποψήφιοι του κόμματος για τις τοπικές εκλογές, κυρίως σε ό,τι αφορά τα υψηλόβαθμα αξιώματα. Σε σχέση με τις υποψηφιότητες για τα Δημοτικά Συμβούλια και τις Σχολικές Εφορείες, αυτή τη φορά στόχος του ΕΛΑΜ είναι να είναι πλήρη παντού. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχουν ακόμα κλείσει όλα, αλλά στόχος είναι μέχρι το τέλος του μήνα να είναι σχεδόν συμπληρωμένα, αφήνοντας πολύ λίγες εκκρεμότητες για τον Μάρτιο.

Τις τελευταίες μέρες η προσοχή είναι στραμμένη προς τα υψηλόβαθμα αξιώματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς οι πληροφορίες που υπήρχαν εδώ και αρκετό καιρό για διεκδίκηση δύο Δημαρχιών από βουλευτές του ΕΛΑΜ επιβεβαιώθηκαν με τις επίσημες εξαγγελίες τους. Πρώτος ο Σωτήρης Ιωάννου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τη Δημαρχία Λάρνακας και ακολούθησε ο Λίνος Παπαγιάννης για τη Δημαρχία του κατεχόμενου Δήμου Αμμοχώστου. Σημειώνεται ότι και ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Μιχαλάκης Μιχαήλ, έχει εξαγγείλει την υποψηφιότητά του για την Αντιδημαρχία του Δήμου Πάφου, στον οποίο είναι δημοτικός σύμβουλος.

Η προσοχή είναι στραμμένη κυρίως στην υποψηφιότητα Ιωάννου, υπό την έννοια ότι στη Λάρνακα, μέχρι στιγμής, υπάρχει μόνο υποψήφιος προερχόμενος από την Αριστερά, ο οποίος χαίρει στήριξης και κομμάτων του Κέντρου. Αν και ο Ανδρέας Βύρας θεωρείται πως δύσκολα θα απειληθεί από τον οποιονδήποτε, αφού είναι αδιαμφησβήτητο φαβορί, η δυστοκία του ΔΗΣΥ να βρει υποψήφιο στον Δήμο Λάρνακας σημαίνει πως, τουλάχιστον προς το παρόν, ο κ. Ιωάννου αποτελεί τη μοναδική εναλλακτική για όποιον ψηφοφόρο δεν επιθυμεί την επανεκλογή του νυν δημάρχου. Αν δεν προκύψουν άλλες υποψηφιότητες, η εκτίμηση είναι πως ο βουλευτής του ΕΛΑΜ ενδεχομένως να καταφέρει να εξασφαλίσει ποσοστό που θα κινείται πάνω από τα συνηθισμένα ποσοστά του κόμματός του, επειδή θα λειτουργεί ως μοναδικό αντίπαλο δέος. Αυτό είναι κάτι που γνώριζε και η ηγεσία του ΔΗΣΥ και ασκούσε πιέσεις για να προλάβει να ανακοινώσει υποψήφιο στην Λάρνακα πριν από την επίσημη εξαγγελία από πλευράς ΕΛΑΜ, κάτι που απέτυχε να πράξει, καθώς ο Γιώργος Κάρουλλας αρνήθηκε την πρόταση, παρά τη δημοσιοποίησή της. Πλέον πρόλαβε να εξαγγείλει πρώτος ο κ. Ιωάννου, ο οποίος μέχρι να προβεί σε ανακοινώσεις ο ΔΗΣΥ θα παίζει μόνος του ανάμεσα στους ψηφοφόρους της Δεξιάς.

Στο ΕΛΑΜ αν και δουλεύουν κυρίως στο παρασκήνιο, ανεβάζουν προεκλογικούς ρυθμούς, ενόψει και των επίσημων παρουσιάσεων, που θα αποτελέσουν την απαρχή της προεκλογικούς εκστρατείας για το κόμμα. Παρόλο που δεν έγιναν ακόμα γνωστοί, αρκετό βάρος ρίχνουν στους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, καθώς η εκτίμηση του κόμματος είναι πως με τη δυναμική που ανέπτυξε πλέον, θα καταφέρει να έχει παρουσία στα περισσότερα νέα δημοτικά συμβούλια, σε αντίθεση με το παρελθόν που η συμμετοχή του ήταν πιο σποραδική. Αυτό αποτελεί και τον άλλο μεγάλο στόχο, πέραν της κατάληψης έδρας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η πεποίθηση εντός του κόμματος είναι πως τα δεδομένα είναι με το μέρος του. Παρακολουθούν την πανευρωπαϊκή τάση που ευνοεί αυτή τη στιγμή σχηματισμούς που κινούνται στο ίδιο πλαίσιο με το ΕΛΑΜ, ενώ ταυτόχρονα και οι κυπριακές δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι, τουλάχιστον με τις τάσεις που υπάρχουν κάποιους μήνες πριν από το εκλογικό ραντεβού του Ιουνίου, οι εθνικιστές θα αναβαθμίσουν τη θέση τους στον πολιτικό χάρτη. Αντιλαμβάνονται, ωστόσο, ότι θα πρέπει να δουλέψουν για να επαληθευθούν αυτές οι προβλέψεις, γι’ αυτό και ήδη ξεκίνησαν, τουλάχιστον ανάμεσα στον δικό τους κόσμο, να τρέχουν.

Δειτε Επισης

Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη-«Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ»
Διακόπηκε η συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης στον Οδυσσέα
Τις επόμενες ημέρες οι αποφάσεις Χριστοδουλίδη για αντικατάσταση Οδυσσέα
Κρίσιμο τετ α τετ Χριστοδουλίδη-Μητσοτάκη για την ηλεκτρική διασύνδεση