Σε προεκλογικούς ρυθμούς το ΑΚΕΛ-Βγήκε στον κόσμο, ετοιμάζει και παρουσιάζει θέσεις

Σε προεκλογικούς ρυθμούς άρχισε να μπαίνει το ΑΚΕΛ. Μετά την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου για τις Ευρωεκλογές και με ελάχιστες, πλέον, εκκρεμότητες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι υποψήφιοι του κόμματος ρίχνονται στη μάχη, πυκνώνοντας τις επαφές τους με τον κόσμο και τις δημόσιες εμφανίσεις τους.

Σε ό,τι αφορά τις τοπικές εκλογές, η μεγαλύτερη εκκρεμότητα του κόμματος είναι η επαρχία Αμμοχώστου, η οποία αποτελεί και την τελευταία που θα κλείσει για τα περισσότερα κόμματα. Το ΑΚΕΛ έχει προβεί σε ελάχιστες ανακοινώσεις για τα υψηλόβαθμα αξιώματα της επαρχίας, αν και το ζήτημα της Προεδρίας του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης είναι θέμα ημερών να κλείσει, σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς το κόμμα προσανατολίζεται στην υποστήριξη του Άντρου Κτωρίδη. Σε ό,τι αφορά τις δύο Δημαρχίες, ωστόσο, δεν φαίνεται να υπάρχει ακόμη κατάληξη, ενώ εκκρεμούν και οι περισσότερες Αντιδημαρχίες της περιοχής. Στόχος είναι να κλείσουν και αυτές οι υποψηφιότητες το συντομότερο δυνατόν, ώστε το ΑΚΕΛ να μπορεί πλέον να μπει σε φουλ ρυθμούς στην προεκλογική εκστρατεία.

Ήδη το κόμμα ξεκίνησε να προβάλλει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του με κάθε ευκαιρία, ενώ στις 11.00 το πρωί σήμερα θα γίνει η επίσημη παρουσίασή τους, στο ξενοδοχείο Radisson Blue στην Λάρνακα. Ωστόσο, πέραν αυτών των επίσημων παρουσιάσεων, στο κόμμα αξιοποιούν κάθε ευκαιρία και διαθέσιμο βήμα, ώστε τα πρόσωπα αυτά να βρίσκονται κοντά στον κόσμο. Την Τρίτη, για παράδειγμα, οι υποψήφιες Σταύρη Καλοψιδιώτου και Μέλανη Στέλιου βρέθηκαν στο πλευρό του ΓΓ του κόμματος, Στέφανου Στεφάνου, κατά τη διάρκεια περιοδείας εργοστασίων στη Βιομηχανική Περιοχή Αγίου Αθανασίου.

Επαφές με τον κόσμο επιδιώκουν και οι υποψήφιοι για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτό το διάστημα, σύμφωνα με πηγές από το κόμμα, το ΑΚΕΛ εργάζεται πάνω στους κεντρικούς άξονες θέσεων για το κομμάτι αυτό, που θα είναι ενιαίοι για όλους τους Δήμους, ενώ θα υπάρχει εξειδικευμένο πρόγραμμα και για κάθε περιοχή ξεχωριστά. Μέσα από αυτές τις θέσεις, το κόμμα της Αριστεράς θέλει να εκφράσει αυτά που πρεσβεύει το ΑΚΕΛ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, περιλαμβάνοντας τους βασικούς στόχους και τις βασικές ανησυχίες του. Μεταξύ άλλων, σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να αναδειχθούν προτεραιότητες όπως ο κοινωνικός χαρακτήρας των υπηρεσιών, ο σεβασμός των εργασιακών σχέσεων, η ανησυχία να μην θυσιάζεται η ανάπτυξη για τα ιδιωτικά συμφέροντα, καθώς και στόχοι όπως η συμμετοχή των δημοτών, τα τοπικά δημοψηφίσματα, οι συνοικιακές συνελεύσεις, η ανάπτυξη κοινωνικής πολιτικής από τους Δήμους. Έμφαση δίδεται, επίσης, στο περιβάλλον και τον πολιτισμό. Ακόμη, το ΑΚΕΛ θα προτείνει λύσεις σε ζητήματα όπως τη μέριμνα για δημότες που δεν μπορούν να ακολουθήσουν την πράσινη μετάβαση και την ψηφιακή αυτοδιοίκηση.

Την ίδια στιγμή, το ΑΚΕΛ εργάζεται και σε κεντρικό επίπεδο, σε ό,τι αφορά την παραγωγή πολιτικής. Την Τετάρτη ανακοίνωσε τις προτάσεις του αναφορικά με το ρεύμα, ένα ζήτημα που βρίσκεται ψηλά στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα, καθώς συζητείται το ενδεχόμενο περαιτέρω αυξήσεων, ενώ πολίτες και επιχειρήσεις ήδη υφίστανται τις οικονομικές επιπτώσεις που προκαλεί η υψηλή τιμή του. Στο κόμμα της Αριστεράς αντιλαμβάνονται την ευρύτερη δυσφορία που αισθάνεται ο κόσμος, καθώς μεγάλο μέρος του μηνιαίου προϋπολογισμού καταλήγει στην ενέργεια, ενώ άμεσα συνυφασμένες μαζί της είναι και οι αυξήσεις σε αγαθά και υπηρεσίες. Το ΑΚΕΛ προέβη σε τρεις εισηγήσεις για τη μείωση του κόστους ηλεκτρισμού και τρεις που αφορούν διορθωτικά μέτρα που αναμένει από την Κυβέρνηση να λάβει. Τέτοιου είδους προσεγγίσεις, οι οποίες χαρακτηρίζονται από καθολικότητα, βοηθούν το κόμμα να πρωταγωνιστήσει αυτή την περίοδο στο προεκλογικό αφήγημα, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλουν στο πιο ανανεωμένο προφίλ του ΑΚΕΛ, το οποίο επιθυμεί να μην εμφανίζεται ως ένα κόμμα καταγγελίας, όπως συχνά συνέβαινε στο παρελθόν, αλλά ως ένα κόμμα που έχει τις λύσεις.

Εξελίξεις αναμένεται, πάντως, να υπάρξουν και στο πεδίο της κοινωνικής συμμαχίας το επόμενο διάστημα. Υπενθυμίζεται ότι, τον περασμένο Ιούνιο, στην παρουσία του Ανδρέα Μαυρογιάννη, το ΑΚΕΛ ανακοίνωσε αυτή τη νέα πρωτοβουλία του, η οποία αποτελεί άνοιγμα προς προσωπικότητες πέραν από τον χώρο του, με τις οποίες δεν υπάρχουν κοινές ιδεολογικές παρακαταθήκες αλλά συναντίληψη επί μίας ευρείας γκάμας θεμάτων, πάνω στην οποία το κόμμα επιθυμεί να χτίσει ένα ευρύ προοδευτικό μέτωπο. Η πρωτοβουλία αυτή δεν έλαβε, ωστόσο, πολύ συγκεκριμένη μορφή, καθώς το κόμμα ήθελε να δώσει τον χρόνο να γίνουν ζυμώσεις με τους ενδιαφερόμενους. Αυτός ο διάλογος φαίνεται να κορυφώνεται τώρα, αφού έχουν ξεκαθαρίσει πολλά διαδικαστικά ζητήματα και αναμένονται ανακοινώσεις. Υπενθυμίζεται ότι δύο πρόσωπα προερχόμενα από αυτή την κοινωνική συμμαχία, η Άννα Θεολόγου και η Μέλανη Στέλιου, έχουν συμπεριληφθεί το στο ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών και συνεπώς πλέον υπάρχει και προβολή και δημόσιος λόγος σε αυτούς τους συνεργάτες.

Δειτε Επισης

Συνολικά 310 παλέτες ανθρωπιστικής βοήθειας στην πλωτή πλατφόρμα στη Γάζα
Πυρετώδεις προετοιμασίες για τις εκλογές-Κάλεσμα Εφόρου για προετοιμασία των ψηφοφόρων
Μελέτησε τις εξελίξεις στο Κυπριακό το ΑΚΕΛ-Καλεί σε ανάληψη πρωτοβουλίας για σπάσιμο του αδιεξόδου
Μπαίνουν στο δικαστικό ρινγκ για τη μητέρα των μαχών Εισαγγελία και Ελεγκτής-Ο τελικός των κορυφαίων θεσμών
Επανέρχεται η CMC-«Η ΕΤΥΦΑ εξακολουθεί να αρνείται να πληρώσει για όλες τις αλλαγές»
Κινέζος Πρέσβης: Η Κίνα τηρεί μια στάση αρχών στο Κυπριακό
Η λύση του Κυπριακού βάσει ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε εκδήλωση στη Λευκωσία
N. Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού
Έφτασε στη Γάζα από την Κύπρο το πρώτο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω της προβλήτας (pics)
Πρόεδροι Ζαμβίας, Μοζαμβίκης και Μποτσουάνας στηρίζουν προσπάθειες λύσης Κυπριακού