Στο πλευρό οργανώσεων και γονέων για ποιοτικές υπηρεσίες υγείας ο ΟΚΥπΥ

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, συμπορεύεται με όλα τα οργανωμένα σύνολα και τους γονείς για την παροχή ολοκληρωμένων και ποιοτικών υπηρεσιών υγείας, ανέφερε σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή ο ΟΚΥπΥ, επ΄ ευκαιρία των διαφόρων εκδηλώσεων που γίνονται για τον καρκίνο και ειδικά για τον καρκίνο στα παιδιά.

Σύμφωνα με τον οργανισμό, η Παιδοογκολογική Κλινική, η οποία είναι η μοναδική στην Κύπρο, στεγάζεται στο Μακάριο Νοσοκομείο, όπου τα τελευταία χρόνια έτυχε ανακαίνισης και δημιουργήθηκε ξεχωριστός χώρος για ημερήσια φροντίδα υγείας, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες υγείας στα παιδιά που τις έχουν ανάγκη.

Συμπληρώνεται ότι η συγκεκριμένη Κλινική στελεχώνεται με τέσσερις έμπειρους ιατρούς και αριθμό Νοσηλευτών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ολιστικά και βάση διεθνών πρωτοκόλλων, τα παιδιά με ογκολογικά προβλήματα. Το ιατρικό έργο της Κλινικής είναι εξαιρετικό και τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης.

Επιπρόσθετα, η Παιδοογκολογική Κλινική, υποστηρίζεται από την Διασυνδετική Παιδοψυχιατρική της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας ΟΚΥπΥ με δύο Παιδοψυχολόγους, ένα Παιδοψυχίατρο, ένα εργοθεραπευτή και δύο Νοσηλευτές Ψυχικής Υγείας, προσφέροντας υπηρεσίες, τόσο στα παιδιά, όσο και στις οικογένειες τους.

Πέραν των πιο πάνω, ο Οργανισμός σημειώνει ότι προτίθεται να προσλάβει και Κοινωνικούς Λειτουργούς στο σύντομο μέλλον, οι οποίοι θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

«Μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα με τα παιδιά, τα οποία είναι το μέλλον του τόπου μας και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε ποιοτική φροντίδα υγείας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τραγωδία στην Αλάσκα-Ένας ορειβάτης νεκρός και ένας τραυματίας
Σε προσαγωγές 100 φιλοπαλαιστινίων διαδηλωτών προχώρησε η αστυνομία στη Βοστώνη
Ο θρησκευτικός ηγέτης του Ιράκ στηρίζει τις φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ
Αλλάζουν τα δεδομένα Υπηρεσίες Πληροφοριών των ΗΠΑ -«Ο Πούτιν ίσως δεν διέταξε τη δολοφονία Ναβάλνι»
Οι ημέρες φρίκης για γυναίκα όμηρο της Χαμάς-«Δεν μίλησαν, απλώς με άρπαξαν»
ΒΙΝΤΕΟ: Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την Ιαπωνία
Νέα έκκληση Ζελένσκι μετά από ρωσικές επιθέσεις σε εγκαταστάσεις ενέργειας
Κάλεσμα από τον Πρόεδρο της ΔΟΕ-«Θέλω όλο τον κόσμο στο Παρίσι»
Το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν καταδικάζει την έφοδο κατά κουρδικών ΜΜΕ σε Βέλγιο και Τουρκία
Αυτή είναι η νεότερη δισεκατομμυριούχος στον κόσμο σύμφωνα με το Forbes