Εργασιακά ζητήματα έθεσε στον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό Αστυνομίας η «Ισότητα»

Τα κύρια ζητήματα που αφορούν τα εργασιακά και τις συνθήκες εργασίας των σωμάτων ασφαλείας έθεσε την Παρασκευή ο Κλάδος Αστυνομίας «Ισότητα» σε συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης, Μάριο Χαρτσιώτη και τον Αρχηγό της Αστυνομίας, Στέλιο Παπαθεοδώρου. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της συντεχνίας «Ισότητα», ο Υπουργός Δικαιοσύνης και ο Αρχηγός Αστυνομίας «ανάφεραν ότι γνωρίζουν τα προβλήματα τα οποία καταθέσαμε γραπτώς».

Όπως αναφέρεται «στόχος μας είναι το επάγγελμα του Αστυνομικού να ανεβεί στο βάθρο που του αξίζει και η αστυνομική δύναμη να καταστεί κινητήριος μοχλός της νομιμότητας και της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών της Κύπρου, χωρίς αλλότρια κίνητρα και φιλοδοξίες».

Σημειώνεται ότι αναφορικά με τα εργασιακά θέματα τέθηκαν επί τάπητος, η ενίσχυση της πρώτης γραμμής (με προσωπικό και υποστήριξη), ο ατομικός και ομαδικός εξοπλισμός και οι κτηριακές εγκαταστάσεις, η ανάγκη τροποποίησης της νομοθεσίας για την ΑΑΔΙΠΑ (Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων Εναντίον Αστυνομικών), η ψηφιοποίηση, η απαλλαγή από μη αστυνομικής φύσεως εργασίες (π.χ. επιμελητές ανηλίκων) και οι κανονισμοί εμφάνισης και στολής.

Προστίθεται ότι όσον αφορά τα εργασιακά θέματα συζητήθηκαν η εθελούσια αφυπηρέτηση όταν συμπληρωθούν τα χρόνια υπηρεσίας, η διόρθωση της ανισότητας της αναβάθμιση κλιμάκων από 1/1/2023, το λογισμικό υπερωριακών και εκμισθώσεων, το επίδομα επικινδυνότητας, η αλλαγή κανονισμών προαγωγής-πειθαρχικών-μεταθέσεων και  προσλήψεων και το συντετμημένο επίδομα.

Αναφέρεται ότι «η δεκαοκτάλεπτη συνάντηση τελείωσε με φιλοφρονήσεις, χωρίς φωτογραφίες κατόπιν επιθυμίας του Υπουργού Δικαιοσύνης».

Σημειώνεται ακόμη ότι «ο Κλάδος Αστυνομίας "Ισότητα" θα συνεχίσει να επιτελεί το συνδικαλιστικό του έργο και εάν ο Υπουργός Δικαιοσύνης και ο Αρχηγός Αστυνομίας, θέλουν να στηρίξουμε την προσπάθεια τους, είμαστε στη διάθεση τους για ό,τι χρειαστεί».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κυκλοφορούσε φορτωμένος κροτίδες-Χειροπέδες σε 18χρονο στη Λεμεσό (pic)
Πρόλαβε τα χειρότερα το Τμήμα Δασών-Πυρκαγιές σε Λάρνακα και Λευκωσία
Απουσιάζει από το σπίτι της η 29χρονη Κατερίνα-Έκκληση της Αστυνομία προς το κοινό
Ενεπλάκησαν σε τροχαίο και εγκατέλειψαν την σκηνή-Άφησαν αβοήθητο τραυματία
Συναγερμός και προειδοποιήσεις για τις λαμπρατζιές–«Αυξημένος κίνδυνος λόγω των ανέμων»
Χειροπέδες σε 55χρονο για εμπρησμούς σε πρακτορεία στοιχημάτων στη Λευκωσία
Κροτίδες, ναρκωτικά και φωτιές το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής-Σε κινητοποίηση Αστυνομία και Πυροσβεστική
Αναστάτωση στη Λεμεσό-Νεαροί έκαιγαν ελαστικά στη μέση του δρόμου
Αναμένουν απαντήσεις από την πειθαρχική έρευνα για την απόδραση κρατούμενου στις Κεντρικές Φυλακές
Το αίσθημα ασφάλειας, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και η πάταξη της αππωμάρας