Επιλέχθηκε Κύπριος εμπειρογνώμονας για τον FRONTEX

Εντός του πλαισίου των εντατικών προσπαθειών που καταβάλλονται από την Κυπριακή Κυβέρνηση ως προς την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος έγινε η επιλογή Κύπριου Ειδικού Εμπειρογνώμονα σε θέματα Επιστροφών Υπηκόων Τρίτων Χωρών από την Κυπριακή Αστυνομία στον Οργανισμό FRONTEX στη Βαρσοβία.

Όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, η απόφαση του Οργανισμού FRONTEX για την επιλογή και παραχώρηση της θέσης αυτής στον εμπειρογνώμονα της Κυπριακής Αστυνομίας, έγινε μεταξύ μεγάλου αριθμού υποψηφίων από άλλα Κράτη Μέλη της Ε.Ε. πράγμα που υποδεικνύει το υψηλό επαγγελματικό επίπεδο που υπάρχει στην Κύπρο στο μεταναστευτικό και ιδιαίτερα μετά την εφαρμογή της πολιτικής της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη.

Η Κύπρος κατέχει την πρώτη θέση σε όλα τα Κράτη Μέλη της ΕΕ με το μεγαλύτερο αριθμό επιστροφών Υπηκόων Τρίτων Χωρών οι οποίοι δεν έχουν νόμιμο δικαίωμα παραμονής στη Δημοκρατία, αποτέλεσμα της επιτυχημένης εφαρμογής του προγράμματος της μεταναστευτικής πολιτικής της Κυβέρνησης και της αλλαγής που επέφερε ιδιαίτερα στον τομέα των επιστροφών, υπενθύμισε ο Εκπρόσωπος.

"Ο διορισμός του κ. Δημήτρη Χατζηπαύλου, ειδικού από την Κυπριακή Αστυνομία, στον Οργανισμό FRONTEX και συγκεκριμένα στον Τομέα Επιστροφών ECRET (European Centre For Returns), ο οποίος θα συμβάλει στην διαχείριση των επιχειρήσεων επιστροφών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αποτελεί ακόμα ένα σημαντικό βήμα ως προς την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού", τόνισε.

"Οι στοχευμένες ενέργειες της Κυπριακής Κυβέρνησης ως προς την αποτελεσματική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, το οποίο αποτελεί κοινό ευρωπαϊκό πρόβλημα, οδήγησε στη συμμετοχή της Κύπρου στη λήψη αποφάσεων και στη στρατηγική της ΕΕ σε επίπεδο FRONTEX, με την επιλογή του Κύπριου εμπειρογνώμονα, ο οποίος αναλαμβάνει κανονικά τα καθήκοντα του στον Οργανισμό τον Μάρτιο του 2024", κατέληξε ο κ. Λετυμπιώτης.

Δειτε Επισης

Τσάκωσαν 41χρονο να κλέβει κεραμικά από οικοδομή στη Λάρνακα
Πολίτης αναγνώρισε αναζητούμενο για κλοπή από πρακτορείο στοιχημάτων και ενημέρωσε τις Αρχές-Συνελήφθη 26χρονος
Θρίλερ στο Παλαιό Φάληρο-Δίχρονη εντοπίστηκε νεκρή σε παραλία
Ο πυρηνικός σταθμός-ωρολογιακή βόμβα που μπορεί να εκραγεί ανά πάσα στιγμή
Τραμπ και η Φον ντερ Λάιεν διαπραγματεύονται για τους δασμούς στη Σκωτία
Πέθανε στη φυλακή ο άνδρας που είχε δολοφονήσει εξάχρονο Παλαιστίνιο στο Ιλινόι
ΒΙΝΤΕΟ: Εκκενώθηκε πριν πετάξει αεροσκάφος της American Airlines-Με τσουλήθρες έφυγαν οι επιβάτες
Εικόνες αποκάλυψης από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Τουρκία
Aεροσκάφος έκανε βουτιά για να αποφύγει σύγκρουση στις ΗΠΑ
Σε ισχύ η πορτοκαλί προειδοποίηση-Αγγίζει τους 43 βαθμούς ο υδράργυρος