Διαβεβαιώσεις Δαμιανού για στήριξη αιτημάτων του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς

Θα στηρίξει τα αιτήματα του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς για το Νοσοκομείο και για άλλα ζητήματα σχετικά με τον τομέα της υγείας, που απασχολούν την περιοχή, διαβεβαίωσε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός.

Ο υπουργός Υγείας, συνοδευόμενος από τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη επισκέφθηκε σήμερα την Πόλη Χρυσοχούς και είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Γιώτη Παπαχριστοφή, με μέλη του δημοτικού συμβουλίου και με κοινοτάρχες του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς, ενώ επισκέφθηκε, επίσης, το Νοσοκομείο.

Το Υπουργείο Υγείας θα βρίσκεται δίπλα στην Τοπική Αρχή με στόχο να καλυτερεύσει όσο μπορεί τις Υπηρεσίες Υγείας, να λύσουν προβλήματα, και εκεί που μπορεί η Πολιτεία να βοηθήσει, θα βοηθήσει, είπε κατά τη συνάντηση.

«Με μεγάλη χαρά είπε, έχω ακούσει και τον Δήμαρχο Πόλης Χρυσοχούς να ευχαριστεί την Πολιτεία ότι έχει στηρίξει την περιοχή σε ένα αριθμό θεμάτων στον τομέα της υγείας τα οποία έχρηζαν λύσης», δήλωσε.

Σχετικά με το αίτημα της Τοπικής Αρχής για ανέγερση νέου Ιατρικού Κέντρου, ο κ. Δαμιανός είπε ότι αυτό «είναι κάτι το οποίο πρέπει να μελετήσουμε, γιατί όπως γνωρίζετε είναι ένα μεγάλο έργο για να υλοποιηθεί και πρέπει να δούμε τις ανάγκες», προσθέτοντας πως εκεί που υπάρχουν οι ανάγκες θα προσπαθήσουν να είναι θετικοί.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Γιώτης Παπαχριστοφή εξέφρασε αρχικά την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι ο Υπουργός Υγείας, παρότι έχει αναλάβει για λίγο χρόνο τα καθήκοντα του, επισκέπτεται και την Πόλη Χρυσοχούς που αποτελεί μια ακριτική απομακρυσμένη περιοχή προκειμένου να δει τα προβλήματα του Νοσοκομείου.

Παραδέχτηκε ότι τα περισσότερα προβλήματα που αφορούν τον τομέα υγείας στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς έχουν επιλυθεί και πως λίγα είναι αυτά που απομένουν.

Επεσήμανε ωστόσο πως το κυριότερο θέμα είναι το ζήτημα των κτηριακών εγκαταστάσεων, οι οποίες δημιουργήθηκαν επί αγγλοκρατίας. Πρέπει, είπε ο κ. Παπαχριστοφή, να δημιουργηθούν σύγχρονες εγκαταστάσεις για να εξυπηρετούν την περιοχή, που όπως εκτίμησε, τα επόμενα χρόνια θα έχει μεγάλη ανάπτυξη. Για αυτό, συνέχισε, χρειάζονται σίγουρα σωστές κτηριακές εγκαταστάσεις για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος της περιοχής του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς αλλά και οι επισκέπτες του διαμερίσματος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αναχώρησε από Κύπρο πλοίο του Βρετανικού Ναυτικού-Συνδράμει στην παροχή βοήθειας στη Γάζα
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες