Μόνιμος εκπαιδευτικός στο Παιδογκολογικό με παρέμβαση Αννίτας

Με παρέμβαση της Προέδρου της Βουλής και πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αννίτας Δημητρίου, τροχοδρομούνται οι διαδικασίες ώστε να διοριστεί μόνιμος εκπαιδευτικός στο Παιδογκολογικό του Μακάρειου Νοσοκομείου, μετά από τα παράπονα που εξέφρασε η μικρή Ολυμπία, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου.

Όπως αναφέρεται σε γραπτή δήλωση της Προέδρου της Βουλής, «η αγαπημένη μας Ολυμπία, που ακούσαμε με συγκλονισμό και τόση προσοχή χθες, στην εκδήλωση της Βουλής των Αντιπροσώπων, για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, είναι η φωνή όλων των παιδιών μας που παλεύουν καθημερινά για τη ζωή τους. Κάθε λέξη από όσα ζήτησε είναι ηχηρό χαστούκι στο πρόσωπο ολόκληρης της κοινωνίας και της πολιτείας. Στεκόμαστε με τα παιδιά μας και τους δικούς τους. Να μην νιώθουν ποτέ μόνοι σ' αυτή τη μεγάλη μάχη, για τη ζωή».

Στη δήλωσή της, η κα. Δημητρίου πρόσθεσε πως «πιανόμαστε χέρι - χέρι, πέρα από κομματικές αποχρώσεις σε αυτό τον αγώνα, για να δημιουργήσουμε αλυσίδα ζωής. Για να υλοποιήσουμε απ' το πρώτο λεπτό, όσα ζήτησαν τα παιδιά. Και είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε. Αποκλειστική δασκάλα για την εκπαίδευσή τους. Ψυχολόγο για στήριξη στον αγώνα τους. Επισκέψεις και επαφή με την πολιτεία, σε τακτική βάση, για να ακούμε τις ανάγκες και τα προβλήματά τους. Βάσεις για ένα σύγχρονο εξειδικευμένο νοσοκομείο».

Όσον αφορά στο αίτημα για παρουσία εκπαιδευτικού στο Παιδογκολογικό, η Πρόεδρος της Βουλής αναφέρει πως «σε επικοινωνία που είχα με την Υπουργό Παιδείας κ. Αθηνά Μιχαηλίδου με διαβεβαίωσε ότι διευθετήθηκε ο διορισμός για εκπαιδευτικό πλήρους απασχόλησης στο Παιδογκολογικό και γίνονται προσπάθειες για να εφαρμοστεί άμεσα η απόφαση, πριν απ' τον Σεπτέμβρη. Καλούμε την ίδια στιγμή και τον αρμόδιο Υπουργό κ. Μιχάλη Δαμιανού να προχωρήσει άμεσα σε διευθέτηση του αιτήματος των παιδιών για ψυχολόγο».

Η κα. Δημητρίου, καταλήγοντας, τόνισε ότι «μαζί με όλους τους συναδέλφους και συναδέλφισσες, της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής θα εγγράψουμε σχετικό θέμα στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Μας αφορά όλους και όλες, κάθε σπίτι, κάθε οικογένεια. Την 1η του Μάρτη, Ολυμπία, θα είμαστε εκεί, στο Μακάριο Νοσοκομείο, με όλα τα παιδιά και τις οικογένειές σας. Για ν’ ακούσουμε και να στηρίξουμε. Δεν παλεύετε μόνοι».

Δειτε Επισης

Λοττίδη: Επιζήμιες για ανθρώπινη αξιοπρέπεια oι διακρίσεις σεξουαλικού προσανατολισμού
Οι ημερομηνίες που θα καταβληθεί το επίδομα τέκνου και πολύτεκνης μάνας
Οι αναφορές του Υπουργού Υγείας για τα προβλήματα στα καινοτόμα φάρμακα-«Θα βρεθεί η χρυσή τομή»
Τέλος στο σίριαλ γενικού διευθυντή στον ΟΑΥ-Διόρισε Ανδρέα Παπακωνσταντίνου το Δ.Σ. του οργανισμού
Σκόνη και άνεμοι στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς ανεβαίνει η θερμοκρασία
Δημοσκόπηση για τα πέντε χρόνια ΓεΣΥ-Τα πλεονεκτήματα και ο βαθμός ικανοποίησης των δικαιούχων
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Κρούουν τον κώδωνα για την κινεζική πλατφόρμα Temu-«Δεν σέβεται τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες»
Υφ. Πολιτισμού: Καινοτόμος η πλατφόρμα CENSUS για την σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία
Δεκτή η αναπομπή νόμου για τις καινοτόμες επιχειρήσεις