Αυτοί είναι οι εφημερεύοντες προσωπικοί ιατροί για τα επόμενα Σαββατοκύριακα

Τα στοιχεία επικοινωνίας των Υπηρεσιών Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού (ΠΙ), ανά επαρχία, κατά τα Σαββατοκύριακα 17-18, 24-25 Φεβρουαρίου 2024 έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του ΓεΣΥ ο ΟΑΥ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι ώρες λειτουργίας των Υπηρεσιών Εφημερίας (YE) τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις Δημόσιες Αργίες είναι από τις 11.00 έως τις 17.00. Επιπρόσθετα, το τηλεφωνικό κέντρο θα ξεκινά τη λειτουργία του 30 λεπτά πριν από την έναρξη λειτουργίας των ΥΕ.

Σημειώνεται ότι, τα πιο πάνω στοιχεία επικοινωνίας των Υπηρεσιών Εφημερίας ΠΙ θα προσαρμόζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΓεΣΥ www.gesy.org.cy καθώς και στους επίσημους λογαριασμούς του ΟΑΥ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι Υπηρεσίες Εφημερίας ΠΙ παρέχονται σε ενήλικες και παιδιά οι οποίοι είναι δικαιούχοι του ΓεΣΥ, κατά τα Σαββατοκύριακα και τις Δημόσιες Αργίες, και αφορούν στην παροχή φροντίδας υγείας για έκτακτα προβλήματα όπως είναι η οξεία έναρξη ανησυχητικών συμπτωμάτων, ο απότομος και έντονος πόνος, η επιδείνωση συμπτωμάτων σοβαρής χρόνιας ασθένειας, ο υψηλός πυρετός που συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα.

Οι δικαιούχοι δεν πρέπει να απευθύνονται στις υπηρεσίες εφημερίας ΠΙ για προϋπάρχουσες ιατρικές καταστάσεις, έκδοση επαναλαμβανόμενων συνταγών, έκδοση παραπεμπτικών σε άλλες υπηρεσίες του ΓεΣΥ ή στις περιπτώσεις που δεν έχουν τον χρόνο να επισκεφθούν τον Προσωπικό Ιατρό τους.

Για την εξυπηρέτησή τους, οι δικαιούχοι επικοινωνούν τηλεφωνικώς με τις Υπηρεσίες Εφημερίας ΠΙ της επαρχίας τους κατά τις ώρες λειτουργίας των Υπηρεσιών Εφημερίας. Κατόπιν αξιολόγησης του προβλήματος υγείας, διευθετείται ραντεβού εντός της ημέρας και των ωρών λειτουργίας των υπηρεσιών εφημερίας. Τονίζεται ότι, για την εύρυθμη εξυπηρέτηση των δικαιούχων, οι υπηρεσίες λειτουργούν μόνο με προγραμματισμένα ραντεβού.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ
«Η 1η Απριλίου κορυφαία στιγμή της σύγχρονης κυπριακής ιστορίας »
«Αυτό είναι ατομική βόμβα»-Συγκλονίζουν τα νέα ηχητικά ντοκουμέντα για την τραγωδία των Τεμπων
Η Κομισιόν σχεδιάζει να κάνει «ευρωπαϊκό FBI» τη Europol και να ενισχύσει τον ρόλο της Frontex
Απολογήθηκε για την συμπλοκή στο Δικαστήριο Αμμοχώστου ο κατηγορούμενος-Χαρακτήρισε προκλητικό τον μάρτυρα
Η Μάνταλεϊ ήταν η «πόλη του χρυσού» στη Μιανμάρ-Πλέον κυριαρχεί η μυρωδιά του θανάτου
Χειροπέδες και σε 16χρονο για τα άγρια επεισόδια στην Αγία Φύλα-Στις 20 οι συλλήψεις
Υπέβαλε αίτηση για ίδρυση παραρτήματος στην Ελλάδα το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Αυξημένη αισιοδοξία για τον τουρισμό το 2025-Οι θετικές ενδείξεις και ο στόχος της Κυβέρνησης
Πρωτοφανείς εικόνες σε Πάρο, Μύκονο και Χανιά από την κακοκαιρία-Μεγάλες καταστροφές (pics)