Επαναδιεκδικεί την Δημαρχία Αμμοχώστου ο Σίμος Ιωάννου

Τη Δημαρχία Αμμοχώστου επαναδιεκδικεί ο νυν δήμαρχος, Σίμος Ιωάννου, ο οποίος εξήγγειλε την υποψηφιότητά του.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή του, «συμπληρώνονται φέτος 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή και κατοχή. Μισός αιώνας που σιγοκαίει άσβεστη μέσα στην ψυχή μας η φλόγα της επιστροφής. Μια φλόγα που έχουμε ευθύνη απέναντι στην Ιστορία και στους εαυτούς μας να κρατήσουμε αναμμένη. Καθήκον μας είναι να δουλέψουμε για την υπόθεση της Αμμόχωστου μέσα από συνεχή ενημέρωση και διαφώτιση, στην Κύπρο και το εξωτερικό. Να απαιτήσουμε άμεση επιστροφή των νόμιμων κατοίκων στο πλαίσιο των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, υπό τη διοίκηση του ΟΗΕ, ως καταλύτη συνολικής διευθέτησης. Να ακουστεί η φωνή μας παντού».

Συνεχίζοντας, ο κ. Ιωάννου αναφέρει πως «την ίδια ώρα, οφείλουμε να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη της πόλης μας. Έγνοια μας είναι να αντισταθούμε στη λήθη, προσηλωμένοι στον στόχο για ενίσχυση του κοινωνικού ιστού της πόλης μας. Αυτόν που συνδέει μεταξύ μας όλους τους Αμμοχωστιανούς. Γιατί η Αμμόχωστος αυτό είναι σήμερα: οι άνθρωποι της. Αυτοί την κρατούν ζωντανή 50 ολόκληρα χρόνια».

Απευθυνόμενος στους συνδημότες του, ο κ. Ιωάννου επεσήμανε πως «ζητώ ανανέωση της εμπιστοσύνης σας, για να συνεχίσω ως Δήμαρχος Αμμοχώστου. Για να συνεχίσω με τον ίδιο αστείρευτο ζήλο να υπηρετώ την πόλη που γεννήθηκα και αγαπώ. Για να συνεχίσουμε όλοι μαζί να αγωνιζόμαστε και να παλεύουμε για την επανένωση του τόπου μας. Για να συνεχίσουμε ενωμένοι να διεκδικούμε επιστροφή στη γενέθλια πόλη μας. Μέχρι να πάμε στα σπίτια μας. Για να χτίσουμε την Αμμόχωστο και να την κάνουμε ξανά πόλη ζηλευτή».

Καταλήγοντας, ο Σίμος Ιωάννου προσθέτει ότι «μπροστά στον ορατό κίνδυνο της διχοτόμησης, δεν θα σταματήσουμε στιγμή να μαχόμαστε. Δεν συμβιβαζόμαστε με την κατοχή. Θα κρατήσουμε την Αμμόχωστο στην πρώτη γραμμή. Στην πρώτη γραμμή του αγώνα για επιστροφή, για ειρήνη και για επανένωση. Το οφείλουμε σε εμάς, στα παιδιά και τα εγγόνια μας, στις μελλοντικές γενιές του τόπου μας».

Βιογραφικό

Ο Δρ. Σίμος Ιωάννου γεννήθηκε στις 02/07/1955 στην Αμμόχωστο, στη συνοικία του Αγ. Λουκά. Είναι γιος του Κυριάκου (Κακουλλή) με καταγωγή από τον Άγιο Λουκά και της Μυροφόρας, το γένος Συμεού από τη Μηλιά Αμμοχώστου. Είναι νυμφευμένος με την οδοντίατρο Σοφία Σωκράτους, με καταγωγή από τα Κατύδατα Σολέας. Έχει δύο παιδιά, τον Πάτροκλο 37 ετών, πολιτικό μηχανικό και τη Μύρω 32 ετών, τεχνολόγο τροφίμων, με ειδίκευση στη γαλακτοκομία.

Από τον Ιούλιο του 1973 μέχρι τον Οκτώβριο του 1975, υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στη δύσκολη περίοδο του πραξικοπήματος και της εισβολής.

Ακολούθως μετέβη στην Ουγγαρία, όπου σπούδασε με υποτροφία στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο Semmelweis της Βουδαπέστης. Συνέχισε να εργάζεται στο Εθνικό Νοσοκομείο Υγείας και Αθλητισμού της Βουδαπέστης, λαμβάνοντας την ειδικότητα της αθλητιατρικής και της ορθοπεδικής. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική δράση και για αρκετά χρόνια διετέλεσε πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων Φοιτητών Ουγγαρίας.

Με την επιστροφή του στην Κύπρο τον Σεπτέμβριο του 1988, ξεκίνησε να εργάζεται ως ιδιώτης ιατρός στη Λεμεσό, συνεχίζοντας μέχρι σήμερα. Έχει συμμετάσχει σε αρκετά ιατρικά συνέδρια στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Ταυτόχρονα, έχει να παρουσιάσει μια πλούσια κοινωνική δράση. Από το τέλη της δεκαετίας του 80’, και για πάρα πολλά χρόνια, προσέφερε αφιλοκερδώς τις ιατρικές του υπηρεσίες στην αγαπημένη του ομάδα, τη Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου, υπηρετώντας την παράλληλα από όλα σχεδόν τα πόστα του Διοικητικού Συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένου και αυτό του προέδρου.

Για 13 χρόνια ηγήθηκε του πετοσφαιρικού τμήματος της Νέας Σαλαμίνας Αμμοχώστου, στη Λεμεσό. Από το 1990 μέχρι το 2006, διετέλεσε πρόεδρος του αθλητικού σωματείου «Καρμιώτισσα Πάνω Πολεμιδιών», ενώ από το 2006 εώς και σήμερα κατέχει τον τίτλο του επίτιμου προέδρου του σωματείου.

Έχει υπηρετήσει ως μέλος σε Συνδέσμους Γονέων, στο Δ.Σ. της Ορθοπεδικής Εταιρείας Κύπρου, στο Κέντρο Αθλητικών Ερευνών του ΚΟΑ, στον Κυπρο-Ουγγρικό Σύνδεσμο Φίλων και είναι πρόεδρος της εκκλησιαστικής επιτροπής του Αγ. Λουκά Αμμοχώστου.

Στον Δήμο Αμμοχώστου διορίστηκε ως Δημοτικός Σύμβουλος το 1989 σε ηλικία 34 χρόνων, ενώ από το 1990 μέχρι και το 2016 εκλεγόταν ανελλιπώς ως Δημοτικός Σύμβουλος. Διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού για μια δεκαετία. Υπήρξε επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου, επίσης για μια δεκαετία. Το 2011 εκλέχθηκε Αντιδήμαρχος Αμμοχώστου και το 2019 εκλέχθηκε Δήμαρχος Αμμοχώστου. Στην πολύχρονη θητεία του στον Δήμο Αμμοχώστου, είχε αγαστή συνεργασία με όλους τους πρώην Δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, με μοναδικό σκοπό την επιστροφή στην Αμμόχωστο.

Δειτε Επισης

Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ
20 χρόνια μετά... Oι τρεις πρώτοι Κύπριοι Ευρωβουλευτές μιλούν για την Ευρώπη του τότε και του σήμερα
Ο κομματικός χάρτης της Λεμεσού, το κοινό μοτίβο και η μάχη του κέντρου να σπάσει το δίπολο ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ