Διαγωνισμοί συνταγών με leftovers και αφίσας/φωτογραφίας: Πείτε όχι στη σπατάλη και διεκδικήστε ένα iPad, ένα smart watch και ένα κομποστοποιητή

Το έργο Waste Wisely Cyprus προσκαλεί το κοινό να συμμετέχει σε δύο διαγωνισμούς συνταγών με θέμα τη χρήση των leftovers και έναν διαγωνισμό αφίσας/φωτογραφίας με θέμα τη σπατάλη τροφίμων και να διεκδικήσει πλούσια δώρα.

Η σπατάλη τροφίμων αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα που παρατηρείται στις σύγχρονες κοινωνίες. Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), η ετήσια απώλεια ή σπατάλη τροφίμων στα κράτη μέλη υπολογίζεται σε σχεδόν 59 εκατομμύρια τόνους. Αυτό ισοδυναμεί με 131 κιλά αποβλήτων ανά άτομο ετησίως. Η σπατάλη τροφίμων συνδέεται τόσο με τους περιορισμένους φυσικούς πόρους του πλανήτη όσο και με την οικονομία και την κοινωνία. Κυριότερη πηγή σπατάλης τροφίμων είναι τα ίδια τα νοικοκυριά αφού αρκετή τροφή σπαταλιέται ως περίσσευμα από τα γεύματα (leftovers) ή ως αποτέλεσμα αγοράς περισσότερων φρούτων και λαχανικών από αυτά που καταναλώνει το νοικοκυριό.

Το έργο «WASTE WISELY CYPRUS» προωθεί τους στόχους της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για «έξυπνη» κατανάλωση τροφίμων με το μήνυμα «Καμία μερίδα φαγητού χαμένη» μέσα από τρεις…νόστιμους και δημιουργικούς διαγωνισμούς. Οι διαγωνισμοί θα δώσουν την ευκαιρία στους καταναλωτές να δείξουν τη δημιουργικότητά τους και να αναπτύξουν καλύτερες καταναλωτικές συνήθειες. Το έργο υλοποιείται από την ΙΜΗ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι διαγωνισμοί στοχεύουν στην ενημέρωση του κοινού, δίνοντας του την ευκαιρία να αναδείξει τη δημιουργικότητά του και να αναπτύξει καλύτερες καταναλωτικές συνήθειες με ένα πιο δημιουργικό τρόπο, διεκδικώντας παράλληλα την ευκαιρία να κερδίσει ένα iPad (1η θέση), ένα smart watch (2η θέση) και έναν κομποστοποιητή (3η θέση).

Ο πρώτος διαγωνισμός με περισσεύματα τροφίμων (leftovers) απευθύνεται σε άτομα Gen Z (γεννηθέντες 1997-2012) και Millennials (γεννηθέντες 1981-1996) και ο δεύτερος σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Όσο για τον διαγωνισμό αφίσας/φωτογραφίας, δικαίωμα συμμετοχής έχουν άτομα ηλικίας 15-30 ετών.

Πληροφορίες:

Ο διαγωνισμός συνταγών με περισσεύματα τροφίμων (leftovers) για άτομα Gen Z και Millennials διεξάγεται από 01 Φεβρουαρίου με τελευταία ημερομηνία υποβολών, την 21η Φεβρουαρίου 2024. Για δηλώσεις συμμετοχών πατήστε εδώ.

Ο διαγωνισμός συνταγών με περισσεύματα τροφίμων (leftovers) για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσιο/ Λύκειο) διεξάγεται από την 01 Φεβρουαρίου με προθεσμία υποβολής συμμετοχών έως την 4η Μαρτίου 2024. Για δηλώσεις συμμετοχών πατήστε εδώ.

Ο διαγωνισμός αφίσας ή φωτογραφίας για άτομα μεταξύ 15-30 ετών διεξάγεται από την 1η Φεβρουαρίου με προθεσμία υποβολής συμμετοχών έως την 25η Μαρτίου 2024. Για δηλώσεις συμμετοχών πατήστε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τις σελίδες μας στο

facebook και Instagram

Δειτε Επισης

Ηγεσία με πυξίδα την ακεραιότητα και τη στρατηγική
Από ένα γκαράζ… σε μια διεθνή επιχείρηση
Open Day για σπουδές Ιατρικής, Οδοντιατρικής και Κτηνιατρικής
Στέφανος Στεφάνου: Ο Γενικός Γραμματέας... εκτός πλαισίου!
Αλλάζοντας το παιχνίδι: Εκείνοι που καινοτομούν – Εκείνοι που εμπνέουν
PAPAFiLiPOU Forest Fruit Frozen Yogurt: Θα το αγαπήσεις!
Χτίζοντας γέφυρες ανάμεσα στις εποχές
Από τα σκαλοπάτια της καριέρας, στο τιμόνι 14 χωρών
Το Διεθνές Φεστιβάλ Θαλάσσιου Τουρισμού ISTF έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο στην Μαρίνα Αγίας Νάπας.
Αγγλική Σχολή: 125 χρόνια ιστορίας, εξέλιξης και προσφοράς στην Κύπρο