BINTEO: Σε κρύπτη φορτηγού προσπάθησαν να περάσουν μετανάστες από την Ηγουμενίτσα στην Ιταλία

Στη σύλληψη δύο μεταναστών και των δύο διακινητών τους, ενός αλλοδαπού και ενός ημεδαπού προέβησαν, τις βραδινές ώρες της Τετάρτης (14/2), στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με προσωπικό των Λιμενικών Αρχών Βόλου και Πάτρας καθώς και της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ).

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, τέθηκε σε παρακολούθηση Ι.Χ. με οδηγό έναν 52χρονο αλλοδαπό, ο οποίος ξεκινώντας από την Αθήνα έφτασε στα Τρίκαλα, όπου επιβίβασε δύο μετανάστες, ηλικίας 26 και 23 ετών και τους μετέφερε σε οικία που διαμένει 48χρονος ημεδαπός. Στο σημείο μετέβη φορτηγό όχημα, με οδηγό τον 48χρονο, ο οποίος επιβίβασε από κοινού με τον 52χρονο τους δύο μετανάστες στο φορτηγό και τους έκρυψαν επιμελώς σε κρύπτη, με σκοπό να διευκολύνουν την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Δείτε βίντεο:

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στη συνέχεια κατά την άφιξη του φορτηγού στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας διαπιστώθηκε η ύπαρξη των δύο μεταναστών στην κρύπτη, οι οποίοι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων και συνελήφθησαν, όπως επίσης και ο οδηγός. Επιπρόσθετα, κατόπιν διακριτικής επιτήρησης, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 52χρονος οδηγός του Ι.Χ. στον σταθμό διοδίων της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πατρών.

Οι μετανάστες πλήρωσαν έκαστος το ποσό των 7.000 ευρώ για την μεταφορά τους από την Ελλάδα στην Ιταλία.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Πλήγηκαν πέντε βασικά κέντρα του οργανισμού της 62χρονης που έλαβε λάθος αίμα-Δεν έχει επαφή με το περιβάλλον
Ένοχος για το διπλό φονικό στα Ανώγεια ο Μανώλης Καλομοίρης-Ο πατέρας του το ένα θύμα
Στην Άγκυρα την ερχόμενη εβδομάδα οι συνομιλίες Ελλάδας-Τουρκίας για πολιτικό διάλογο και θετική ατζέντα
Αυτός είναι ο χάρτης που έδωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στον Βαρθολομαίο και εξόργισε τους Τούρκους
Έσπασαν τα ισόβια για το φόνου του ξυλουργού στην Ελλάδα-Κάθειρξη 18 ετών στην 38χρονη
Διασωληνωμένη η 62χρονη μετά τη λάθος μετάγγιση στην Ελλάδα-Πώς έγινε το τραγικό σφάλμα
Σοβαρή αμέλεια νοσηλευτή στην Ελλάδα-Έβαλε λάθος ομάδα αίματος σε ασθενή, υπέστη πολλαπλά εγκεφαλικά
Εντοπίστηκε το όπλο με το οποίο πυροβόλησαν πράκτορες της ΕΥΠ
Αιγύπτιος σκότωσε 25χρονο στον Άγιο Παντελεήμονα επειδή του χρωστούσε 75 ευρώ
Πώς άνοιξε η πόρτα της φυλακής για τρία στελέχη της Πυροσβεστικής και τον τότε Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας