Έκθεση για την Άμμο του Καμπούρη ετοιμάζει η Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής

Έκθεση για την «Άμμο του Καμπούρη» στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου καταρτίζει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, η οποία στην ερχόμενη συνεδρία της θα εξετάσει το ζήτημα με σκοπό να οδηγηθεί στην Ολομέλεια. 

Αυτά ανέφερε σε δηλώσεις του την Πέμπτη, μετά το τέλος της συνεδρίας της Επιτροπής, ο Πρόεδρός της και Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού, κάνοντας λόγο για «μέγα οικολογικό σκάνδαλο» στην «Άμμο του Καμπούρη». 

Όπως είπε ο κ. Δαμιανού, «είμαστε στο στάδιο καταρτισμού της έκθεσης και αναμέναμε την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας». Σημείωσε ότι το θέμα θα εξεταστεί στην ερχόμενη συνεδρία της Επιτροπής και μετέπειτα θα ολοκληρωθεί η έκθεση για να οδηγηθεί το θέμα τελεσίδικα στην Ολομέλεια της Βουλής. 

Πρόκειται για «ένα πολύ σοβαρό ζήτημα με περιβαλλοντικές διαστάσεις, με αποδεδειγμένη διάπραξη αδικημάτων, παραβίαση νομοθεσιών και καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος», ανέφερε καταληκτικά.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί για τα 5,800,000 ευρώ του Τζόκερ
Η ΑΗΚ ανακοίνωσε νέες περιοχές εγκατάστασης έξυπνων μετρητών
Τελεσίγραφο Βουλής στην Κυβέρνηση για θεσμικό πλαίσιο για τα παιδιά που νοσούν μέχρι τον Σεπτέμβριο
Στήριξη της Κύπρου σε τρεις καίριες περιβαλλοντικές πολιτικές της ΕΕ
Τέλος σχεδίου επιχορήγησης διακοπών χαμηλοσυνταξιούχων-Άνω των 8.000 οι αιτήσεις
Εργασίες στον αυτοκινητόδρομο στην επαρχία Λάρνακας
Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου οι δηλώσεις εισοδήματος εταιρείας-αυτοεργοδοτουμένων
Συνεχίζονται οι προσπάθειες για επαναπατρισμό 55 Κυπρίων-Τρεις συνοδοί ασθενών στην Ιορδανία
Παράνομη απόρριψη αποβλήτων σε κρατικό δάσος στο Πελένδρι (pics)
Μεταφορές αιτήσεων φοιτητικής χορηγίας με κασόνια και καταβολή σε μη δικαιούχους-Τα ευρήματα της Ελεγκτικής