Οι ακριτικοί δήμοι ενημερώθηκαν για μέτρα Κυβέρνησης για έργα στη νεκρή ζώνη

Για τις διπλωματικές ενέργειες στις οποίες προβαίνει η Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά και για τα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση προς αντιμετώπιση των οχυρωματικών έργων εντός και πλησίον της νεκρής ζώνης ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης αντιπροσωπεία της Επιτροπής Ελεύθερων Ακριτικών και Ημικατεχόμενων Δήμων, σε συνάντηση στο Προεδρικό, στην παρουσία και του Υπουργού Εσωτερικών.

Όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης στο Προεδρικό Μεγαρο, μιλώντας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των ΜΜΕ, στη συνάντηση, τα μέλη της Επιτροπής έθεσαν το θέμα των ενεργειών των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων και των οχυρωματικών έργων εντός και πλησίον της νεκρής ζώνης, που προκαλούν ανησυχία και αβεβαιότητα στους δημότες τους.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ενημέρωσε για τις διπλωματικές ενέργειες στις οποίες προβαίνει η Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά και για τα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση προς αντιμετώπιση του ζητήματος, είπε ο κ. Λετυμπιώτης.

Σε ερώτηση αν έχει ναυαγήσει οριστικά η Συναντίληψη για την Πύλα, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «δεν πραγματοποιούνται εργασίες στην περιοχή της Πύλας. Αυτό είναι κάτι το οποίο εμάς δεν μας ικανοποιεί».

Εμείς, επισήμανε ο κ. Λετυμπιώτης, «έχουμε πει από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την πρωτοβουλία για την επίτευξη αυτής της Συναντίληψης ότι, θεωρούμε πως η υλοποίηση της Συναντίληψης, η υλοποίηση του συνόλου των προνοιών της Συναντίληψης είναι προς όφελος και των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων συμπατριωτών μας και καλούμε για άλλη μια φορά το κατοχικό καθεστώς να αντιληφθεί τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν μέσα από την υλοποίηση του συνόλου των προνοιών της Συναντίληψης».

Θέματα δήμων

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε επίσης ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν, επίσης, θέματα που απασχολούν τους Δήμους και συγκεκριμένοι τρόποι να τεθούν σε τροχιά υλοποίησης.

Σε ερώτηση ο κ. Λετυμπιώτης είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει συζητήσει με αντιπροσωπείες κατεχόμενων Δήμων το ενδεχόμενο να γίνει μια εκστρατεία που να στοχεύει στην ενθάρρυνση νέων που κατάγονται από κατεχόμενους δήμους, ώστε να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους. 

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Για «συντονισμένη προσπάθεια να αδικηθεί ο κ. Κωνσταντίνου» έκαναν λόγο οι μάρτυρες στο Εκλογοδικείο
Χειροπέδες σε 57χρονο για απόπειρα εμπρησμού στη Λεμεσό-Προέκυψε μαρτυρία εναντίον του
Τέσσερις χιλιάδες νέες διαγνώσεις καρκίνου στην Κύπρο κάθε χρόνο-Το 40% είναι μεταξύ 16-64 ετών
Νέο ισραηλινό πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού-Νεκρός διοικητής της Χεζμπολάχ
Σε τροχιά αναπλήρωσης της θέσης του ΓΔ ο ΟΑΥ-Τα επόμενα βήματα και η διαδικασία που θα ακολουθηθεί
«Κοπέλα έχει διάταγμα εναντίον του πρώην της και δεν λαμβάνει στήριξη»-Φωνές από τους μονογονιούς
Aυξήσεις στις τιμές λαχανικών και κρέατος-Μείωση σε ψάρια και μαλάκια
Κινητό μαθητή άρχισε να καίγεται στην τσέπη του-Το πέταξε στο έδαφος και εξερράγη
Ταξιδεύει για Βαλέτα ο Χάρης-Δεν άλλαξαν ξανά τα σχέδια μετά το διορισμό Γενικού Ελεγκτή
Ανησυχία ΠΑΣΥΔΥ για αδυναμία λειτουργίας Θεραπευτικής Μονάδας Εξαρτημένων Ατόμων-Έλλειψη προσωπικού