«Υπερήρωας είμαι, υπερήρωας γίνε»-Ένα μουσικό μήνυμα στη μνήμη του Αλκίνοου

«Υπερήρωας είμαι, υπερήρωας είσαι, μπορούμε όλοι μαζί. Ένας κόσμος να αλλάξει, ένα αστέρι να λάμψει, προσπάθησε και εσύ». Με αυτούς τους στίχους, το Ίδρυμα Αλκίνοος Αρτεμίου στέλνει τα μηνύματά του, παρουσιάζοντας το τραγούδι που γράφτηκε στη μνήμη του Αλκίνοου ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Παιδικού Καρκίνου.

«Όσο το σιγοτραγουδάτε, να θυμάστε ότι ο καθένας μας μπορεί ανά πάσα στιγμή να μεταμορφωθεί σ’ έναν υπερήρωα αγάπης, στηρίζοντας τα παιδιά που πάσχουν με ογκολογικές και αιματολογικές παθήσεις, καθώς και τις οικογένειές τους, με τον Αλκίνοο μας να αποτελεί πάντα έναν φωτεινό φάρο σε αυτή την προσπάθεια», τονίζει το Ίδρυμα.

«Για εμάς σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα γιατί μπορούμε να μοιραστούμε μαζί σας το τραγούδι «Υπερήωας Γίνε», η οπτικογράφηση και ηχογράφηση του οποίου πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Παλλάς στη Λευκωσία, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου. Ένα τραγούδι σε στίχους Μαίριλυν Ζαννέτου, μουσική Ιωάννας Αποστόλου και ενορχήστρωση Άγγελου Αγγελίδη, που γράφτηκε στη μνήμη του δικού μας ήρωα», ανέφερε στην σχετική ανάρτηση.

«Μια αφιλοκερδώς συλλογική προσπάθεια με την αισθαντική φωνή του Παντελή Θαλασσινού σε ρόλο σολίστ και τη συμμετοχή της μπάντας της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου υπό τη διεύθυνση του Άγγελου Αγγελίδη, τη χορωδία του προγράμματος ΣymphoΠedia με υπό τη διδασκαλία του Λοΐζου Λοΐζου, καθώς και τη συμμετοχή μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Σταυρού, με τη στήριξη της δασκάλας τους Νικολέττας Κουντούρη. Την ηχογράφηση ανέλαβε ο Ανδρέας Γιωργαλλής και την οπτικογράφηση ο Γιάννης Σαββίδης», προσθέτει το Ίδρυμα.

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, το Ίδρυμα Αλκίνοος Αρτεμίου επισημαίνει ότι «έγιναν «υπερήωες» χωρίς να το ζητήσουν. Και χωρίς να το αντιληφθούν μας δίνουν τη δύναμη να παλέψουμε στο πλευρό τους για να κάνουμε τη ζωή τους, αλλά και των οικείων τους, λίγο καλύτερη.

Μέχρι που να γίνει επιτέλους ο καρκίνος μια κακή ανάμνηση. Το οφείλουμε στον Αλκίνοο μας, αλλά και σε όλα τα παιδιά που δίνουν καθημερινά τη δική τους μάχη. Για να μπορέσουν και πάλι να μπορούν να τρέξουν, να παίξουν και να γελάσουν, ξέγνοιαστα, όπως πρέπει να κάνει κάθε παιδί».

Δειτε Επισης

Μέχρι τις 26 Μαΐου η δημόσια διαβούλευση για το καθεστώς του καλλιτέχνη
Απόδοση ευθυνών για Ακάμα ζητά από Πρόεδρο η Περιβαλλοντική Κίνηση Κύπρου
Ζητούν πρωτόκολλο για αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στα σχολεία οι γονείς Προδημοτικής
Εκδηλώσεις στην Πάφο για επέτειο Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
Βία στα σχολεία και στελέχωση των ΚΙΕ θέτουν ενώπιον Χριστοδουλίδη οι καθηγητές
Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία-Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Συντονίζουν ενέργειες για την Εθνική Στρατηγική για ορεινά και θέτουν προτεραιότητες στη διυπουργική
Αγώνας δρόμου για να αποφύγουν τις παγίδες θανάτου οι μοτοσικλετιστές-«Λάδια, χαλίκια, πασαλάκια παντού»
Εγκαινιάστηκε η πρώτη φάση ανάπλασης ιστορικού κέντρου της Αγίας Φύλας
Αποδέχθηκε το αίτημα για υπερπολύτεκνους ο Πρόεδρος-Επίκεινται ανακοινώσεις και για το επίδομα τοκετού