Αποχή παιδιών από τα μαθήματά τους για να διαμαρτυρηθούν για κεραία κινητής

Σε δίωρη αποχή από τα μαθήματα τους κατήλθαν το πρωί οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κονιών, με παρότρυνση των γονέων τους. Ο λόγος της αποχής είναι η εγκατάσταση και λειτουργία πλησίον του Δημοτικού Σχολείου Κονιών κεραίας κινητής τηλεφωνίας.

Οι μαθητές, με τη συμπαράσταση των γονέων, διαμαρτυρήθηκαν κρατώντας πλακάτ, στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως «Έχουμε δικαίωμα στην ζωή - Διώξτε τις κεραίες», «Εφαρμόστε τον νόμο - Καμία κεραία κοντά στο σχολείο», «Όχι 5G κοντά στο σχολείο» και «Η ακτινοβολία βλάπτει την υγεία».

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Κ.Σ. Κονιών και πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας, Κυριάκος Κυριάκου, είπε ότι όλη η κοινότητα διαμαρτύρεται για την τοποθέτηση της κεραίας καθώς, όπως ανέφερε, δεν λήφθηκαν υπόψη οι προϋποθέσεις που προνοούνται σε τέτοιες περιπτώσεις για έκδοση αδειών.

Σημείωσε ότι πρόκειται για την δεύτερη εκδήλωση διαμαρτυρίας των οργανωμένων συνόλων της κοινότητας, τον τελευταίο μήνα, που μαζί με το Κοινοτικό Συμβούλιο διαμαρτύρονται για το θέμα.

«Δυστυχώς το Κοινοτικό Συμβούλιο Κονιών δεν γνώριζε ώστε να υποβάλει απόψεις επί τους θέματος και έτσι οι οικοδομικές και πολεοδομικές αρχές προχώρησαν στην έκδοση της άδειας για τοποθέτηση της κεραίας, λαμβάνοντας υπόψη μόνο τη βεβαίωση του αιτητή για την τοποθέτηση της αντένας, χωρίς να ελέγχονται αυτές οι βεβαιώσεις» πρόσθεσε.

Εξέφρασε τη συμπαράσταση του Κοινοτικού Συμβουλίου στους γονείς, προσθέτοντας πως έχουν αποστείλει επιστολές της Κοινοτικής Αρχής στον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών, στον Έπαρχο, στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και στην Πολεοδομία, ούτως ώστε να επανεξετάσουν την έκδοση της άδειας που, όπως είπε «δεν πληροί τις προϋποθέσεις».

Όπως ανέφερε, το σχολείο στεγάζεται 200 μέτρα από το σημείο της τοποθέτησης της κεραίας ενώ «υπάρχει εντός 3 χιλιομέτρων ελικοδρόμιο χωρίς αυτό να ληφθεί υπόψη».

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Κονιών, Θωμάς Νικοδήμου, ανέφερε πως οι μαθητές μένουν έξω από τις τάξεις τους για δύο διδακτικές περιόδους καθώς η κεραία 5G εκμπέμπει ακτινοβολία «κατευθείαν προς το σχολείο μας με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε απευθείας κίνδυνο οι 280 μαθητές που φοιτούν στο Δημοτικό Κονιών όσο και το διδακτικό προσωπικό».

Εκ των γονέων που ήταν παρόντες, ο Μάριος  Σμίλας δήλωσε πως έχει διαγνωστεί δύο φορές με καρκίνο, λέγοντας πως δεν είναι διατεθειμένος να «ρισκάρει τη ζωή» των παιδιών του.

Πηγή; ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μπορέλ: Η ΕΕ καταδικάζει παραβιάσεις στον κυβερνοχώρο από ελεγχόμενους από Ρωσία
Χωρίς ρεύμα περιοχές της Λευκωσίας λόγω βλάβης
Στη φυλακή ο νονός που ασέλγησε στο βαφτιστήρι του στην Κρήτη-«Με προκάλεσε» είπε και δήλωσε άρρωστος
Νέο θρίλερ με πληροφοριοδότη κατά της Boieng-Πέθανε μετά από μυστηριώδη λοίμωξη
Έμειναν με άδειες τις τσέπες το Πάσχα χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι-«Τελικά τα €100 έγιναν €50 διότι τα μοίρασαν»
Παραμένει στα κατεχόμενα η σορός του άτυχου Φώτη Φωτίου-Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του
Κραυγή απόγνωσης από τον πατέρα δεκάμηνου βρέφους-«Θα πέθαινε στα χέρια της μάνας του»
Στο κελί ο 25χρονος που συνελήφθη από τις Αρχές μετά τα επεισόδια-Πιάστηκε με ρόπαλα, σπρέι και κουκούλα
Παραδόθηκαν σε 160 οικογένειες κουπόνια και πακέτα με τρόφιμα για το Πάσχα
Τήρησαν και φέτος το έθιμο της αναπαράστασης της μεταφοράς του Σταυρού στον Κάθηκα (pics&vid)