Α. Δημητρίου: Η ηγεσία να δείξει αποφασιστικότητα για επανέναρξη διαλόγου

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός εμμένει στη θέση του και στέλνει το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ότι πρέπει η ηγεσία του τόπου να δείξει συλλογικά και συντονισμένα την αποφασιστικότητα της για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στη βάση της ΔΔΟ με πολιτική ισότητα, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, δήλωσε την Τετάρτη, η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου.

Σε δηλώσεις της μετά από τις συναντήσεις που είχε με τον επικεφαλής του τ/κ Κόμματος του Λαού του Κουντρέτ Όζερσαϊ και τον πρώην Τ/Κ διαπραγματευτή Οζντίλ Ναμί, τις οποίες χαρακτήρισε «πολύ χρήσιμες», η κ. Δημητρίου ανέφερε ότι «συνεχίζουμε με συνέπεια τις επαφές στην προσπάθειά μας να συμβάλουμε με κάθε τρόπο εποικοδομητικά, και υποστηρικτικά στον στόχο επανέναρξης του ουσιαστικού διαλόγου στο Κυπριακό».

Σημείωσε ότι τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τις συναντήσεις μας έχουν να κάνουν με την κοινή ανησυχία μας για το μέλλον αλλά και την αποφασιστικότητα για να σπάσει το αδιέξοδο.

«Παραμένουμε πιστοί και στοχοπροσηλωμένοι/ες στον διάλογο. Θα δώσουμε αυτό τον αγώνα μέσα από κάθε διπλωματικό βήμα και θα συνεχίσουμε τις επαφές μας με την Τ/κ πλευρά, για την καλλιέργεια ενός θετικού κλίματος που θα ενθαρρύνει τις προσπάθειες της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ», συμπλήρωσε.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Πρόεδρος Βουλής: Σταθερός σύμμαχος το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ρομπέρτα Μέτσολα
ΠτΔ: Παρά τις δυσκολίες παραμένουμε προσηλωμένοι για επανένωση της Κύπρου
Μέτσολα: Στο επίκεντρο της Ευρώπης η Κύπρος
Νέες βολές ΑΚΕΛ κατά Προέδρου-«Οι πολίτες διερωτώνται πότε η κυβέρνηση θα αναλάβει έστω και μια φορά τις ευθύνες της;»
Ψάχνουν τους δράστες για τους βανδαλισμούς στα γραφεία του ΔΗΣΥ-«Τέτοιες ενέργειες στρέφονται κατά της Δημοκρατίας»
Καταδικάζει ο ΔΗΣΥ του βανδαλισμούς στα γραφεία του-«Η Δημοκρατία ούτε φοβάται, ούτε εκβιάζεται»
Υποδέχθηκε τη Μέτσολα ο Προεδρος-«Στοχος η ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν το 2026»
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα-Κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Το μητρώο της ΕΔΕΚ, ο στόχος της ενότητας και ο γρίφος της επιστροφής
Κυνηγά την αδυναμία των αρμοδίων ο Πρόεδρος-Η παρέμβαση, ο σάλος και πολιτική συντήρηση του φιάσκου