Α. Δημητρίου: Η ηγεσία να δείξει αποφασιστικότητα για επανέναρξη διαλόγου

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός εμμένει στη θέση του και στέλνει το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ότι πρέπει η ηγεσία του τόπου να δείξει συλλογικά και συντονισμένα την αποφασιστικότητα της για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στη βάση της ΔΔΟ με πολιτική ισότητα, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, δήλωσε την Τετάρτη, η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου.

Σε δηλώσεις της μετά από τις συναντήσεις που είχε με τον επικεφαλής του τ/κ Κόμματος του Λαού του Κουντρέτ Όζερσαϊ και τον πρώην Τ/Κ διαπραγματευτή Οζντίλ Ναμί, τις οποίες χαρακτήρισε «πολύ χρήσιμες», η κ. Δημητρίου ανέφερε ότι «συνεχίζουμε με συνέπεια τις επαφές στην προσπάθειά μας να συμβάλουμε με κάθε τρόπο εποικοδομητικά, και υποστηρικτικά στον στόχο επανέναρξης του ουσιαστικού διαλόγου στο Κυπριακό».

Σημείωσε ότι τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τις συναντήσεις μας έχουν να κάνουν με την κοινή ανησυχία μας για το μέλλον αλλά και την αποφασιστικότητα για να σπάσει το αδιέξοδο.

«Παραμένουμε πιστοί και στοχοπροσηλωμένοι/ες στον διάλογο. Θα δώσουμε αυτό τον αγώνα μέσα από κάθε διπλωματικό βήμα και θα συνεχίσουμε τις επαφές μας με την Τ/κ πλευρά, για την καλλιέργεια ενός θετικού κλίματος που θα ενθαρρύνει τις προσπάθειες της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ», συμπλήρωσε.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Υπογράμμισε τη σημασία επίλυσης τους Κυπριακό η Αννίτα Δημητρίου- «Αδιαπραγμάτευτοι στόχοι η απελευθέρωση και επανένωση»
Ενοχλημένος ο Σαββίδης με τα σχόλια της απόφασης για Οδυσσέα-«Αλίμονο αν χάσουμε την εμπιστοσύνης μας στα Δικαστήρια»
Πράσινο φως από Υπουργικό για τον κρατικό προϋπολογισμό
Προτάσεις Volt μετά την κρίση με την παύση Οδυσσέα-«Ώρα για καθαρό μήνυμα και ριζικές λύσεις»
Πάει για του χρόνου η εξέταση του αιτήματος των εκτοπισμένων Ε/κ από το ΣτΕ
Καλεί σε διάλογο τους πολίτες ο Περδίκης-«Δεν θα μείνουμε να κλαίμε επί ερειπίων»
Μετά τον καυγά, τελικά βρέθηκαν Αθηνά Μιχαηλίδου και Αννίτα Δημητρίου
Μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος-Θα προσφωνήσει στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ
Νέα επίθεση ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ για παύση Οδυσσέα-«Επικίνδυνη για τη δημοκρατία η αμφισβήτηση της απόφασης»
Προκλητικός ο Τούρκος ΥΠΑΜ-«Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες στην Κύπρο»