«Τρομοκρατία και δολιοφθορά οι εκρήξεις στον αγωγό φυσικού αερίου»-Όσα υποστηρίζουν οι Αρχές του Ιράν

Δύο εκρήξεις τη χθεσινή νύχτα, Τρίτης προς Τετάρτη, κατέστρεψαν το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στο Ιράν, ανακοίνωσαν οι Aρχές καταγγέλλοντας μια ενέργεια «δολιοφθοράς και τρομοκρατίας».

Οι εκρήξεις αυτές δεν είχαν θύματα αλλά προκάλεσαν διακοπές στην παροχή φυσικού αερίου σε τρεις τουλάχιστον επαρχίες της χώρας. Οι εκρήξεις προκάλεσαν ζημιές σε αγωγούς φυσικού αερίου κοντά στις πόλεις Μπορουτζέν (νοτιοδυτικά) και Σαφασάχρ (νότια).

«Αυτή η ενέργεια δολιοφθοράς και τρομοκρατίας διαπράχθηκε γύρω στη 1 τα μεσάνυχτα τοπική ώρα σε δύο μέρη», δήλωσε εκπρόσωπος της εθνικής εταιρείας φυσικού αερίου, ο Σαΐντ Αγλί, τον οποίο επικαλείται η επίσημη υπηρεσία επικοινωνίας για την ενέργεια Shana.

Καμιά ανάληψη ευθύνης δεν έγινε μέχρι τώρα και οι Αρχές δεν κατονόμασαν τον ύποπτο.

Σύμφωνα με τον Αγλί, η εθνική εταιρεία φυσικού αερίου «σταθεροποίησε τις συνθήκες του δικτύου» αφότου τροποποίησε τη διάταξη των αγωγών αερίου. Το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna μετέδωσε αργότερα σήμερα ότι οι φωτιές στα δύο μέρη είχαν περιοριστεί και ότι η διαδικασία επισκευής είναι σε εξέλιξη.

Το Ιράν κατηγόρησε επανειλημμένα πράκτορες του Ισραήλ, δηλωμένου εχθρού της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ότι διεξήγαγαν επιχειρήσεις δολιοφθοράς κατά των υποδομών της χώρας, κυρίως πυρηνικών.

Αυτονομιστικές οργανώσεις στις συνοριακές περιοχές του δυτικού και του νότιου τμήματος της χώρας έχουν αναλάβει επίσης την ευθύνη για ενέργειες δολιοφθοράς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Οι Χούθι απαντούν στις ισραηλινές επιθέσεις στην Υεμένη-Προειδοποιούν για χτύπημα στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν
Εντολή εκκένωσης από τον ισραηλινό στρατό σε επτά περιοχές της Γάζας
Η Ρωσία κατέσχεσε ελληνόκτητο πετρελαιοφόρο στη Βαλτική Θάλασσα
ΒΙΝΤΕΟ: Η χειραψία κυριαρχίας Ερντογάν με Μακρόν-Τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για ταπείνωση του Γάλλου προέδρου
Προειδοποίηση Κιέβου για εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από Ρωσία-Κάνει λόγο για εκφοβισμό
Στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας κινήθηκε το πλοίο που χτύπησε στη γέφυρα του Μπρούκλιν (vids)
Εκατό χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στη Χάγη κατά του πολέμου στη Γάζα
Βανς και Ζελένσκι συζήτησαν στη Ρώμη την τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Πούτιν
Επί γης κόλαση η Γάζα-Εκατοντάδες άμαχοι νεκροί, χωρίς νερό και τρόφιμα οι κάτοικοι, νέα μεγάλη επίθεση από το Ισραήλ
Ανοιχτός ο Νετανιάχου σε συμφωνία που θα περιελάμβανε το τέλος των επιχειρήσεων στη Γάζα-Τι όρο θέτει