Ανεβάζει τις τιμές ο Άγιος Βαλεντίνος-Ποια προϊόντα παρατηρούν τη μεγαλύτερη αύξηση

Πληθωρι(στι)κή αγάπη με αύξηση από 0,7% μέχρι 9,7% στις τιμές βασικών προϊόντων/υπηρεσιών της σημερινής ημέρας της αγάπης (Αγίου Βαλεντίνου), σε σύγκριση με πέρσι, παρουσιάζουν τα στοιχεία που αφορούν τον μήνα Ιανουάριο του 2024 και τα οποία συγκέντρωσε η Στατιστική Υπηρεσία.  

Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, «ο πληθωρισμός ανεβάζει τις τιμές σχεδόν σε κάθε είδος που θεωρείται βασικό στοιχείο της ημέρας».

Τη μεγαλύτερη αύξηση σε ποσοστό 9,7% σημειώνουν οι τιμές των κοσμημάτων, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2023 και ακολουθούν οι τιμές των ξενοδοχείων και μοτέλ με ετήσια αύξηση 9,5%, οι τιμές στις σοκολάτες 7,7% και οι τιμές κομμωτηρίων για γυναίκες κατά 6,3%.

Αύξηση 5,7% καταγράφεται στις προσωπικές θεραπείες περιποίησης, 5,6% στις τιμές εστιατορίων και καφετεριών, 5,2% στα φυτά και στα άνθη και αύξηση 3,8% στα είδη ζαχαροπλαστείου.

Μικρότερες ετήσιες αυξήσεις σημειώνουν οι τιμές κρασιού κατά 2,1%, οι τιμές στα ενδύματα για γυναίκες κατά 1,6%, οι τιμές σε ανδρικά ενδύματα κατά 1% και οι τιμές στα ρολόγια κατά 0,7%.

Μείωση κατά 0,1% σημειώνουν οι τιμές στους κινηματογράφους, θέατρα και συναυλίες και κατά 3,4% οι τιμές στα χαρτικά είδη.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στους 20 ανήλθε ο αριθμός των μαθητών μετά το τροχαίο με λεωφορείο στα κατεχόμενα
Περισσότερες ώρες δουλεύουν οι Κύπριοι σε σχέση με τους άλλους ευρωπαίους-Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat
Ξεκαθαρίζει για τις ανασκαφές σε λάθος σημεία η ΔΕΑ-«Ανακριβής ισχυρισμός»
Παραμένουν τα ίδια δεδομένα για τις οφειλές των Σωματείων-«Οι αποφάσεις δεν έχουν διαφοροποιηθεί»
ΒΙΝΤΕΟ: Τροχαίο ατύχημα με λεωφορείο που μετέφερε μαθητές στα κατεχόμενα-10 τραυματίες
ΒΙΝΤΕΟ: Καταιγίδες και χαλάζι σε διάφορες περιοχές- Καλεί τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί η Αστυνομία
Άτομα με αναπηρία γίνονται εμπνευστές και δημιουργοί σε μια υπέροχη συνάντηση με τον πολιτισμό και την ψηφιακή καινοτομία
Έκκληση βουλευτών προς Υπουργείο Παιδείας για άμεση εγκατάσταση κλιματιστικών σε χώρους εξετάσεων
Άνισο πεδίο ανταγωνισμού εις βάρος των ξενοδοχείων οι αυστηροί κανονισμοί με τα Airbnb
Α. Βαφεάδης: Σύντομα αρχίζουν έργα εκβάθυνσης μαρίνας Λάρνακας από την ανάδοχο εταιρεία