Ο Πρέσβης Πολωνίας επαναβεβαιώνει θέση αρχών της χώρας στο Κυπριακό

Ο νέος πρέσβης της Πολωνίας στην Κύπρο, Marek Szczepanowski επαναβεβαίωσε τη σταθερή θέση αρχών της Πολωνίας σε ό,τι αφορά το κυπριακό πρόβλημα και εξέφρασε την ελπίδα ο διορισμός Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ να ενισχύσει τις προοπτικές επανέναρξης διαπραγματεύσεων και εξεύρεσης λύσης.

Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι ο κ. Szczepanowski προέβη στη δήλωση κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, Χάρη Γεωργιάδη.

Κατά τη συνάντηση, υπογραμμίστηκαν οι ιστορικοί δεσμοί φιλίας και συνεργασίας που συνδέουν τις δύο χώρες και η κοινή βούληση για περαιτέρω εμβάθυνσή τους, τόσο στο κοινοβουλευτικό όσο και στο επιχειρηματικό και πολιτιστικό επίπεδο.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Κύπρου για ενίσχυση της περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας, τονίζοντας τις σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με τις χώρες της περιοχής. Σημαντική εξαίρεση, όπως ανέφερε, αποτελεί η Τουρκία, η οποία όχι μόνο αρνείται να συμβάλει στις προσπάθειες για ειρήνευση στην περιοχή, αλλά επιπλέον υπονομεύει τις όποιες προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού.

Ο κ. Szczepanowski επαναβεβαίωσε τη σταθερή θέση αρχών της Πολωνίας σε ό,τι αφορά το κυπριακό πρόβλημα και εξέφρασε την ελπίδα ο διορισμός Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ να ενισχύσει τις προοπτικές επανέναρξης διαπραγματεύσεων και εξεύρεσης λύσης.

Ο Πρέσβης της Πολωνίας εξέφρασε την εκτίμηση του για τον σταθεροποιητικό ρόλο της Κύπρου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά και στην κυπριακή πρωτοβουλία για δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου προς τη Γάζα. Εξέφρασε σε αυτό το πλαίσιο την ετοιμότητα της χώρας του να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια προς την κατεύθυνση αυτή.

Τέλος, ανταλλάγησαν απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος και κυρίως για την τρέχουσα κατάσταση στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Φορτηγάκι με συνθήματα υπέρ του Σιμόν Αϊκούτ έκανε την εμφάνισή του στη Νέα Υόρκη
Μήνυμα Προέδρου στην Άγκυρα λίγο πριν την πενταμερή-«Το Κυπριακό θα καθορίσει την πρόοδο στις σχέσεις Ε.Ε.-Τουρκίας»
Οι σχέσεις Κύπρου-Κατάρ έχουν δυνατότητες επωφελούς ανάπτυξης σε συνάντηση ΓΓ ΑΚΕΛ με Πρέσβη
Επιστολές έλαβαν εκατοντάδες Βρετανοί βουλευτές στο πλαίσιο εκστρατείας για Κυπριακό
Περιμένει θετική βήματα από την πολυμερή ο Ιζτζιάν-«Δεν μπορεί ο ΓΓ να βάλει υπογραφή σε νέα αποτυχία»
Καλή ευκαιρία θεωρεί την πολυμερή η Αννίτα για να προβληθούν οι θέσεις μας υπέρ της επανέναρξη-«Η μόνη που πρέπει να εκτίθεται είναι η Τουρκία»
Παραπέμπει σε Ήλιος, Μαρί και Συνεργατισμό για το πόρισμα ΤΑΚΑΤΑ το Άλμα-«Η κρατική αδράνεια σκοτώνει»
Στο Κογκρέσο νομοσχέδιο για πενταετή παράταση της άρσης του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο
Ξεκινά στη Νέα Υόρκη η άτυπη διευρυμένη συνάντηση για Κυπριακό
Αντίστροφη μέτρηση για την πολυμερή ανάμεσα στα εμπόδια που θέτει η τουρκική πλευρά