Αναμένουν ενημέρωση από το Κτηματολόγιο για τις πολυκατοικίες στη Λάρνακα οι βουλευτές

Ενημέρωση από το Κτηματολόγιο σε μία εβδομάδα ζήτησαν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων, η οποία εξέτασε την Τρίτη το καθεστώς τριών πολυκατοικιών στη Λάρνακα, μετά από καταγγελίες που ακούστηκαν για παράνομες παρεμβάσεις που έγιναν σε κάποια διαμερίσματα.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίας της Επιτροπής, ο Πρόεδρός της και Βουλευτής του ΑΚΕΛ, ανέφερε ότι το καθεστώς της δικαιοδοσίας των τριών πολυκατοικιών στη Λάρνακα δεν ήταν ξεκάθαρο.

Όπως εξήγησε, η μία ανήκει στην Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών και έχει εγκεκριμένο κονδύλι ύψους €100.000 στον προϋπολογισμό της για επιδιορθώσεις εντός του 2024 και τοποθέτηση ανελκυστήρα €30.000 ευρώ.

Η δεύτερη πολυκατοικία, σημείωσε ο κ. Κέττηρος, απαλλοτριώθηκε από το κράτος και πλέον ανήκει στο Τμήμα Πολεοδομίας. Σε ό,τι αφορά την τρίτη πολυκατοικία, η οποία δεν έχει απαλλοτριωθεί, έγινε κατάθεση εγγράφων αγοραπωλησίας στο Κτηματολόγιο, ανέφερε, προσθέτοντας ότι αυτά τα έγγραφα δεν εγκρίθηκαν από τον Κηδεμόνα Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών, αλλά κανείς δεν κάνει κάτι για να ξεκαθαριστεί το καθεστώς της πολυκατοικίας. «Αυτή τη στιγμή η κατάσταση βρίσκεται στο κενό», είπε, σημειώνοντας ότι η Επιτροπή έδωσε στους αρμόδιους «περιθώριο μιας εβδομάδας για να μας ενημερώσουν ποια θα είναι τελικά η κατάληξη με την εν λόγω πολυκατοικία».

Ακόμη, αναφερόμενος σε καταγγελίες για ενοίκους κάποιων διαμερισμάτων που έχουν επέμβει παράνομα σε άλλα διαμερίσματα κλείνοντας δωμάτια ή ολόκληρα τα διαμερίσματα, ο κ. Κέττηρος είπε πως «πρέπει να καταλάβουν οι υπηρεσίες ότι δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει».

Είπε, τέλος, ότι «υπάρχει κόσμος που έχει ανάγκη να στεγαστεί και πρέπει αυτό να αποτελεί προτεραιότητα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Καταιγίδες και χαλάζι σε διάφορες περιοχές- Καλεί τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί η Αστυνομία
Ανακοινώθηκε ο Γιοχάνες Χαν ως ειδικός απεσταλμένος της προεδρίας της ΕE για το Κυπριακό
Άτομα με αναπηρία γίνονται εμπνευστές και δημιουργοί σε μια υπέροχη συνάντηση με τον πολιτισμό και την ψηφιακή καινοτομία
Έκκληση βουλευτών προς Υπουργείο Παιδείας για άμεση εγκατάσταση κλιματιστικών σε χώρους εξετάσεων
Άνισο πεδίο ανταγωνισμού εις βάρος των ξενοδοχείων οι αυστηροί κανονισμοί με τα Airbnb
Έγραψαν... απουσία οι βουλευτές στην Επ. Νομικών-Διακόπηκε η συζήτηση για τη νομοθεσία περί δημόσιων συγκεντρώσεων
Το φυσούν και δεν κρυώνει στα κατεχόμενα μετά την πρώτη καταδίκη για σφετερισμό-Βλέπουν πολιτικό πόλεμο
Δικαστική απόφαση εναντίον Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης για καταχρηστικές ρήτρες
Α. Βαφεάδης: Σύντομα αρχίζουν έργα εκβάθυνσης μαρίνας Λάρνακας από την ανάδοχο εταιρεία
Στην Κύπρο το αμερικανικό αντιτορπιλλικό USS THE SULLIVANS (pic)