Σε συνεχή επικοινωνία με το Λίβανο το ΥΠΕΣ για το μεταναστευτικό-«Δύσκολη η κατάσταση»

Σε συνεχής επικοινωνία με τις Αρχές του Λιβάνου, ώστε να υπάρξει συνεργασία στο μείζον ζήτημα του μεταναστευτικού, μετά το όχι της χώρας να αποδεχτεί τους 116 Σύρους, βρίσκεται το Υπουργείο Εσωτερικών, με τον Κωνσταντίνο Ιωάννου να τονίζει πως το όλο ζήτημα θα τύχει χειρισμού σε πολιτικό επίπεδο.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, από το Κέντρο Φιλοξενίας στην Κοφίνου, ο υπουργός Εσωτερικών κκληθείς να πει εάν υπάρχει δυσαρέσκεια από κυπριακής πλευράς για τη χθεσινή άρνηση του Λιβάνου να δεχθεί την επιστροφή 116 Σύρων μεταναστών που εντοπίστηκαν σε διεθνή χωρικά ύδατα μετά από απόπλους από τον Λίβανο, διευκρίνισε ότι, μετά από πληροφορία από τις ίδιες τις Αρχές του Λιβάνου, ότι η βάρκα -η οποία είναι εγγεγραμμένη στο λιβανικό νηολόγιο-, είχε αποπλεύσει και ενδεχομένως να διέτρεχε κίνδυνο, οι Κυπριακές Αρχές πραγματοποίησαν επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

«Στη συνέχεια, έγινε επικοινωνία με τον Λίβανο για επιστροφή των προσώπων αυτών στον Λίβανο και ακολούθησε επιχείρηση με τη συνοδεία τριών σκαφών της Λιμενικής Αστυνομίας. Όταν τα σκάφη πλησίασαν τον Λίβανο, ενημερώθηκαν ότι δεν θα επιτρεπόταν η αποβίβαση», επεσήμανε ο κ. Ιωάννου.

Κληθείς να πει εάν πιστεύεται πως αυτό είναι συνέπεια της πολιτικής κατάστασης που επικρατεί στην Μέση Ανατολή, ο κ. Ιωάννου είπε ότι πρόκειται για συνέπεια πολλών παραγόντων. Επανέλαβε ότι ο Λίβανος έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα με το μεταναστευτικό και υπογράμμισε ότι το όλο ζήτημα θα τύχει χειρισμού σε πολιτικό επίπεδο. Σημείωσε, επίσης, ότι υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τις Αρχές του Λιβάνου, λέγοντας ότι η κατάσταση στη χώρα είναι δύσκολη.

Δειτε Επισης

Τέσσερις νεκροί από πυρά στο Αφγανιστάν-Ανάμεσά τους τρεις Iσπανοί τουρίστες
Ανακουφισμένοι οι τραγικοί γονείς της Σάνι Λουκ-«Είναι ακόμη πολύ όμορφη, τώρα μπορούμε να την θάψουμε»
Απολογείται τη Δευτέρα ο 50χρονος για τη γυναικοκτονία στο Μενίδι-Η κυνική ομολογία και τα κίνητρα της δολοφονίας
Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα και τεκμήρια για τον εντοπισμό των βάνδαλων των γηπέδων Απόλλωνα και ΑΕΛ
Γιατί ο Ερντογάν μετέτρεψε την Μονή της Χώρας σε τζαμί-Ερευνήτρια εξηγεί
Η αμερικανική κυβέρνηση προειδοποιεί για πιθανή τρομοκρατική απειλή στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+
Έφηβος στις ΗΠΑ πέθανε από καυτερό πατατάκι που έφαγε μετά από challenge στα social media
Έμμεσες συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν για την αποφυγή περιφερειακής κλιμάκωσης
Οι μεξικανικές αρχές βρίσκουν διαμελισμένα πτώματα, ανάμεσά τους αυτό υποψηφίου δημάρχου
Politico: Κουράζουν τους συμμάχους τα «μπρος-πίσω» του Μακρόν με τη Μόσχα