Επιστολή Μυλωνά σε Μιχαηλίδου για καταγγελία Ατταλίδου-«Πνευματική τρομοκρατία και φίμωση»

Παίρνει διαστάσεις το θέμα της καταγγελίας της ανεξάρτητης βουλεύτριας, Αλεξάνδρας Ατταλίδου, αναφορικά με προβολή βίντεο που περιέχει ομοφοβικό περιεχόμενο, για το οποίο διατάχθηκε έρευνα από πλευράς Υπουργείου Παιδείας, με τον πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, Παύλο Μυλωνά, να κάνει παρέμβαση και σε επιστολή που έστειλε στην Αθηνά Μιχαηλίδου να κάνει λόγο για πνευματική τρομοκρατία και φίμωση πίσω από την ενέργεια της κας. Ατταλίδου.

Η καταγγελία που έγινε από πλευράς κας. Ατταλίδου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, βάσει της οποίας καθηγητής θρησκευτικών είχε προβάλει βίντεο με ομιλία Μητροπολίτη εξ Ελλάδος, που αναφερόταν στην ομοφυλοφιλία και την ετεροφυλοφιλία, κάτι που η ίδια χαρακτήρισε ομοφοβικό, έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις.

Μετά τη γνωστοποίηση, το Υπουργείο Παιδείας είχε διατάξει όπως ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό, ώστε να καταγραφούν τα γεγονότα. Μία ενέργεια που προκάλεσε την ενόχληση του προέδρου της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής και βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος, Παύλου Μυλωνά, ο οποίος απέστειλε επιστολή προς την υπουργό Παιδείας, αφού όπως ο ίδιος δήλωσε «δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η φασιστική νοοτροπία να επιβάλλεται η εκπαίδευση των παιδιών από βουλευτές ή οργανωμένα σύνολα που δεν σέβονται την αντίθετη άποψη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διέταξε έρευνα για το περιστατικό με προβολή ομοφοβικού υλικού σε Λύκειο το ΥΠΑΝ

Στην επιστολή του, ο κ. Μυλωνάς αναφέρει πως «με θλίψη και απογοήτευση ενημερώθηκα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την απόφασή σας να διατάξετε έρευνα για καθηγητή/τρια Θρησκευτικών που σε λύκειο της Λευκωσίας, κατά τη διάρκεια του μαθήματος των Θρησκευτικών, πρόβαλε βίντεο του μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαου όπου με ομιλία του εξηγεί επιστημονικά τη θέση της Εκκλησίας για το θέμα του γάμου και της τεκνοθεσίας από ομοφυλόφιλα ζευγάρια».

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ επισημαίνει πως «με τον ίδιο τρόπο που τα παιδιά της τρίτης λυκείου ή γενικότερα αυτών των ηλικιών ενημερώνονται για τις θέσεις του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος και άλλων, πρέπει να αφεθεί το δικαίωμα των παιδιών να αξιολογούν και να κρίνουν. Αυτό ειναι κριτική σκέψη. Θεωρώ ασκηση πνευματικής τρομοκρατιας και φίμωσης την ενέργεια της Αλεξάνδρας Ατταλίδου και ταυτόχρονα δείκτη αδυναμίας από μέρους σας να αντιμετωπίσετε τέτοια φαινόμενα απαγόρευσης μετάδοσης ιδεών στα σχολεία μας με σεμνό και μετριοπαθή τρόπο».

Καταλήγοντας, ο κ. Μυλωνάς τόνισε ότι «η επιστημονική κοινότητα δεν μπορεί να φιμωθεί ούτε βεβαίως και η δημοκρατική αρχή της ελευθερίας έκφρασης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης των παιδιών μας, αναλόγως του ποιοι φωνασκούν ή απειλούν επανειλημμένα για συγκεκριμένα θέματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Καταγγελία Ατταλίδου για προβολή ομοφοβικού υλικού σε Λύκειο στη Λευκωσία-Ζητά εξηγήσεις από ΥΠΑΝ

Το επίμαχο βίντεο που προκάλεσε αντιδράσεις

Στον κ. Μυλωνά απάντησε η ανεξάρτητη βουλεύτρια, Αλεξάνδρα Ατταλίδου, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο X (Twitter), η οποία έγραψε «ανεπίτρεπτη η άγνοια του Προέδρου της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, Παύλου Μυλωνά⁩ για το τι εστί φασισμός! Ο φασισμός πηγάζει από το μίσος και στοχεύει πάντα τους ευάλωτους».

cats

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Αυξημένη κίνηση στις υπεραγορές το Πάσχα, αλλά όχι σε άλλα καταστήματα λιανικής
Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στη δημοσιογράφο Γεωργία Ψαριά
Νέες προκλήσεις από «υπεξ», τα ρίχνει στους Ε/κ για τη συμφόρηση στο οδόφραγμα Αγίου Δομέτιου
Σ. Κυριακίδου: Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο πρέπει να σπάσει η προκατάληψη για τα οροθετικά άτομα
Παρέμβαση υπ. Οικονομικών για καταβολή συντάξεων ζητούν έξι πρώην στελέχη του ΡΙΚ
Καταγράφονται ζημιές από την χαλαζόπτωση στην Πιτσιλιά-«Θα δοθεί αποζημίωση αν χρειάζεται»
ΠΑΣΥΞΕ: Χαμηλότερες του περσινού καλοκαιριού οι πληρότητες όμως αυτό μπορεί να ανατραπεί
Αυξημένη ροή ασθενών στα ΤΑΕΠ τις γιορτές του Πάσχα
Νέες κενές θέσεις στη Δημόσια Υπηρεσία