Επιστολή Μυλωνά σε Μιχαηλίδου για καταγγελία Ατταλίδου-«Πνευματική τρομοκρατία και φίμωση»

Παίρνει διαστάσεις το θέμα της καταγγελίας της ανεξάρτητης βουλεύτριας, Αλεξάνδρας Ατταλίδου, αναφορικά με προβολή βίντεο που περιέχει ομοφοβικό περιεχόμενο, για το οποίο διατάχθηκε έρευνα από πλευράς Υπουργείου Παιδείας, με τον πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, Παύλο Μυλωνά, να κάνει παρέμβαση και σε επιστολή που έστειλε στην Αθηνά Μιχαηλίδου να κάνει λόγο για πνευματική τρομοκρατία και φίμωση πίσω από την ενέργεια της κας. Ατταλίδου.

Η καταγγελία που έγινε από πλευράς κας. Ατταλίδου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, βάσει της οποίας καθηγητής θρησκευτικών είχε προβάλει βίντεο με ομιλία Μητροπολίτη εξ Ελλάδος, που αναφερόταν στην ομοφυλοφιλία και την ετεροφυλοφιλία, κάτι που η ίδια χαρακτήρισε ομοφοβικό, έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις.

Μετά τη γνωστοποίηση, το Υπουργείο Παιδείας είχε διατάξει όπως ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό, ώστε να καταγραφούν τα γεγονότα. Μία ενέργεια που προκάλεσε την ενόχληση του προέδρου της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής και βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος, Παύλου Μυλωνά, ο οποίος απέστειλε επιστολή προς την υπουργό Παιδείας, αφού όπως ο ίδιος δήλωσε «δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η φασιστική νοοτροπία να επιβάλλεται η εκπαίδευση των παιδιών από βουλευτές ή οργανωμένα σύνολα που δεν σέβονται την αντίθετη άποψη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διέταξε έρευνα για το περιστατικό με προβολή ομοφοβικού υλικού σε Λύκειο το ΥΠΑΝ

Στην επιστολή του, ο κ. Μυλωνάς αναφέρει πως «με θλίψη και απογοήτευση ενημερώθηκα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την απόφασή σας να διατάξετε έρευνα για καθηγητή/τρια Θρησκευτικών που σε λύκειο της Λευκωσίας, κατά τη διάρκεια του μαθήματος των Θρησκευτικών, πρόβαλε βίντεο του μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαου όπου με ομιλία του εξηγεί επιστημονικά τη θέση της Εκκλησίας για το θέμα του γάμου και της τεκνοθεσίας από ομοφυλόφιλα ζευγάρια».

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ επισημαίνει πως «με τον ίδιο τρόπο που τα παιδιά της τρίτης λυκείου ή γενικότερα αυτών των ηλικιών ενημερώνονται για τις θέσεις του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος και άλλων, πρέπει να αφεθεί το δικαίωμα των παιδιών να αξιολογούν και να κρίνουν. Αυτό ειναι κριτική σκέψη. Θεωρώ ασκηση πνευματικής τρομοκρατιας και φίμωσης την ενέργεια της Αλεξάνδρας Ατταλίδου και ταυτόχρονα δείκτη αδυναμίας από μέρους σας να αντιμετωπίσετε τέτοια φαινόμενα απαγόρευσης μετάδοσης ιδεών στα σχολεία μας με σεμνό και μετριοπαθή τρόπο».

Καταλήγοντας, ο κ. Μυλωνάς τόνισε ότι «η επιστημονική κοινότητα δεν μπορεί να φιμωθεί ούτε βεβαίως και η δημοκρατική αρχή της ελευθερίας έκφρασης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης των παιδιών μας, αναλόγως του ποιοι φωνασκούν ή απειλούν επανειλημμένα για συγκεκριμένα θέματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Καταγγελία Ατταλίδου για προβολή ομοφοβικού υλικού σε Λύκειο στη Λευκωσία-Ζητά εξηγήσεις από ΥΠΑΝ

Το επίμαχο βίντεο που προκάλεσε αντιδράσεις

Στον κ. Μυλωνά απάντησε η ανεξάρτητη βουλεύτρια, Αλεξάνδρα Ατταλίδου, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο X (Twitter), η οποία έγραψε «ανεπίτρεπτη η άγνοια του Προέδρου της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, Παύλου Μυλωνά⁩ για το τι εστί φασισμός! Ο φασισμός πηγάζει από το μίσος και στοχεύει πάντα τους ευάλωτους».

cats

Δειτε Επισης

Η Πασχαλινή εκεχειρία που δεν έγινε ποτέ-Ρωσία και Ουκρανία αλληλοκατηγορούνται για την παραβίασή της
Πάσχα με ακρωτηριασμούς, μολότοφ και Καλάσνικοφ στην Ελλάδα-Τα «έθιμα» που μετατράπηκαν σε εφιάλτη
Καταγγελία ACCEPT για ομοφοβική κίνηση σε λαμπρατζιά-Έκαψαν ταμπέλα που έγραφε LGBT αντί για Ιούδα
Εξετάζονται οι μαρτυρίες για την τραγωδία με θύμα τον Ντάνιελ-Προσπαθούσαν να καρφώσουν τον πάσσαλο στο χώμα
Στο μικροσκόπιο των Αρχών τα βίντεο για την επίθεση κατά αστυνομικών στη Λάρνακα-Είχαν κληθεί ενισχύσεις
Προειδοποίηση Αμερικανού ειδικού-«Η στρατιωτική αποχώρηση μας από την Ευρώπη θέλει τρόπο»
Ανοίγει ξανά τις πόρτες της η Μονή Οσίου Αββακούμ-Επιστρέφουν τα ιερά λείψανα
Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος πίσω από την πασχαλινή εκεχειρία του Πούτιν
ΒΙΝΤΕΟ: Χάος σε ολόκληρη την Κύπρο από τις λαμπρατζιές-Φωτιές σε κάδους, ένας σοβαρός τραυματισμός
ΒΙΝΤΕΟ: Νεαροί πετούσαν βεγγαλικά κατά αστυνομικών, μία σύλληψη