Πήγε να τρέξει στο μαραθώνιο Μιτσερού και έσβησε 61χρονος γιατρός

Θρήνο σκόρπισε ανά το παγκύπριο και πανελλήνιο η είδηση του θανάτου του 61χρονου γιατρού, Σταύρου Παπαβέργη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή ενώ συμμετείχε σε μαραθώνιο στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, όταν ο 61χρονος γιατρός έτρεχε στον μαραθώνιο του Μιτσερού και σε κάποια στιγμή έχασε τις αισθήσεις του και κατέρρευσε. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο, το οποίο μετέφερε τον γιατρό στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Τη Δευτέρα διενεργήθηκε η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του, χωρίς να προκύψει ξεκάθαρη αιτία θανάτου και προς αυτό το σκοπό λήφθηκαν δείγματα, για ιστοπαθολογικές και επιστημονικές εξετάσεις.

Σε ανακοίνωση του Ιατρικού Κέντρου «Ο Απόστολος Λουκάς», στο οποίο εργαζόταν ο άτυχος 61χρονος, αναφέρεται πως «με πόνο ψυχής θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο σεβαστός και καλός συνάδελφος Σταύρος Παπαβεργής δεν ειναι πλέον μαζί μας, λόγω του αδόκητου, αιφνίδιου θανάτου τους στις 11/02/2024».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως «ο Σταύρος στήριξε και φρόντισε χιλιάδες ασθενεις στη διάρκεια της μακρόχρονης ιατρικης του πορείας και οι προσευχές όλων αυτών όπως και οι δικές μας θα τον συνοδεύουν στον ουρανό, στην γειτονιά των αγγέλων. Το καλύτερο μνημόσυνο για τον κεκοιμημένο Σταύρο είναι να είμαστε ενωμένοι και να συνεχίσουμε με περισσότερο ζήλο το κοινό μας όραμα για ανθρώπινη φροντίδα υγειας στους συμπολίτες μας. Ας προσευχηθεί ο καθένας όπως γνωρίζει για την ανάπαυση της ψυχής του. Καλό παράδεισο και καλή αντάμωση φίλε Σταύρο».

427984047_1146894926710437_3327347293780443916_n

Από πλευράς του, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Ρόδου, Ηλίας Τσέρκης, από όπου κατάγεται ο άτυχος γιατρός, ανέφερε σε δήλωσή του πως ο αείμνηστος Ιατρός υπήρξε ενεργό μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου καθώς διετέλεσε και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου την περίοδο 2005 – 2008.

«Ο εκλιπών, ως Ενδοκρινολόγος υπηρετούσε την Ιατρική με σθένος και αφοσίωση στο ιδιωτικό του ιατρείο στη Ρόδο αλλά και σε νησιά των Κυκλάδων. Τα τελευταία έτη εργαζόταν σε πολυιατρείο στη Λευκωσία της Κύπρου. Υπήρξε λάτρης των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, αφού ασκούταν συστηματικά και συμμετείχε σε πολλούς αγώνες τρεξίματος δρόμου. Εκφράζουμε τα ειλικρινά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως
Αναμένουν απαντήσεις από την πειθαρχική έρευνα για την απόδραση κρατούμενου στις Κεντρικές Φυλακές
Καταγγελία για νέο εργοστάσιο στο Δάλι παρά το διάταγμα για αναστολή εργασιών-Φωνάζουν οι κάτοικοι
Το αίσθημα ασφάλειας, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και η πάταξη της αππωμάρας
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Hθοποιός στην Τουρκία αγόρασε το σχολείο που πήγε μικρός και το διέλυσε για να εκδικηθεί τους καθηγητές
ΒΙΝΤΕΟ: Πλήθος πιστών στην ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στη Νάξο
Ερντογάν για το πάγωμα των εμπορικών σχέσεων με Ισραήλ-«Ξέρουμε πως η Δύση θα μας επιτεθεί»
Ένοχος 44χρονος που κατηγορείται ότι χτύπησε την 24χρονη σύντροφό του λίγες ημέρες αφότου γέννησε
BINTEO: Η πρόσκρουση της θαλαμηγού στις Σπέτσες στην προβλήτα από τους δυνατούς ανέμους