Διέταξε έρευνα για το περιστατικό με προβολή ομοφοβικού υλικού σε Λύκειο το ΥΠΑΝ

Έρευνα για το περιστατικό, με προβολή ομοφοβικού υλικού σε Λύκειο στη Λευκωσία, ζήτησε το Υπουργείο Παιδείας, μετά τη δημόσια καταγγελία της ανεξάρτητης βουλεύτριας, Αλεξάνδρας Ατταλίδου, ενώπιον της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Καταγγελία Ατταλίδου για προβολή ομοφοβικού υλικού σε Λύκειο στη Λευκωσία-Ζητά εξηγήσεις από ΥΠΑΝ

Το Υπουργείο Παιδείας διέταξε όπως γίνουν οι έρευνες, ώστε να καταγραφούν τα γεγονότα και να διαπιστωθεί ο λόγος που έγινε προβολή του συγκεκριμένου βίντεο. Μετά την καταγραφή των δεδομένων, το Υπουργείο Παιδείας θα προβεί και στα ανάλογα βήματα.

Υπενθυμίζεται πως το περιστατικό γνωστοποίησε η ανεξάρτητη βουλεύτρια, Αλεξάνδρα Ατταλίδου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που συζητούσε για την Εθνική Στρατηγική για ισότητα των δύο φύλων και ανέφερε πως έλαβε μήνυμα η ίδια ότι σε ένα Λύκειο στη Λευκωσία, στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών, είχε γίνει μία προβολή βίντεο, με το λόγο ενός ιερωμένου στην Ελλάδα, που μιλούσε για τους γάμους και τους ομοφυλόφιλους.

Η κα. Ατταλίδου επεσήμανε πως για το περιστατικό είχε αρχικά ενημερωθεί από μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου γινόταν λόγος για ρητορική μίσους. Όπως πρόσθεσε, η ίδια επικοινώνησε με γονείς και τις ανέφεραν πως από ενημέρωση που έλαβαν από τους θεολόγους, το συγκεκριμένο βίντεο συμπεριλαμβάνεται στην ύλη του μαθήματος, στο κεφάλαιο για τα δύο φύλα.

Το βίντεο που φαίνεται ότι προβλήθηκε, σύμφωνα με την καταγγελία, στους μαθητές:

Δειτε Επισης

Eπίθεση σε αγορά στη Γαλλία με ένα νεκρό και πολλούς τραυματίες
Εκλογές στη Γερμανία-Τι δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση της Bild
Με γραπτό κείμενο θα απευθυνθεί στους πιστούς την Κυριακή ο Πάπας Φραγκίσκος
Η Ζιζέλ Πελικό, μία από τις Γυναίκες της Χρονιάς του περιοδικού Time
Δημογλίδου για Βασίλη Καλογήρου-«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε στοιχείο που να μας οδηγεί ξεκάθαρα σε έγκλημα»
Συνελήφθησαν δυο γυναίκες για κλοπή χρημάτων στην Λάρνακα-Καταζητείται ακόμα ένα πρόσωπο
Νέα έρευνα την Τουρκία εναντίον Ιμάμογλου για πλαστό πτυχίο
Καταγγελία για ομαδικό βιασμό 22χρονης στη Χαλκίδα-Την εξανάγκασαν να κάνει χρήση ναρκωτικών
Το μίσος για τους Εβραίους ήταν το κίνητρο του 19χρονου Σύρου δράστη της επίθεσης στο Βερολίνο
Το Associated Press μηνύει τον Λευκό Οίκο για τον αποκλεισμό του από τις ενημερώσεις Τραμπ