Ο Λευκός Οίκος προτρέπει την κυβέρνηση του Ισραήλ να καταβάλει προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας

Ο Λευκός Οίκος προέτρεψε σήμερα την κυβέρνηση του Ισραήλ να καταβάλει προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας, που θα επιτρέψει την απελευθέρωση ομήρων της Χαμάς και την παράδοση περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό του πολιορκημένου παλαιστινιακού θύλακα.

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κέρμπι είπε σε δημοσιογράφους ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις που αποσκοπούν σε παύση των εχθροπραξιών για ανθρωπιστικούς λόγους, αλλά χρειάζεται να γίνουν περισσότερα. «Εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε μια εκτεταμένη παύση (εχθροπραξιών) για ανθρωπιστικούς λόγους», συμπλήρωσε.

Εξέφρασε επίσης ικανοποίηση για την είδηση ότι ο ισραηλινός στρατός απελευθέρωσε δύο ομήρους στη διάρκεια καταδρομικής επιχείρησης στη Ράφα, στο νότιο άκρο της Λωρίδα της Γάζας, υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί να τελειώσει η κρίση χωρίς την απελευθέρωση όλων των ομήρων της Χαμάς.

Σε χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου πως «δεν θα έπρεπε να προχωρήσει» σε στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα χωρίς σχέδιο για την προστασία των αμάχων που συνωστίζονται εκεί.

Η Ουάσινγκτον δεν εναντιώνεται στα σχέδια του ισραηλινού στρατού να «μπει στη Ράφα για να απομακρύνει τη Χαμάς», διευκρίνισε ο Κέρμπι, εξηγώντας ότι ο Λευκός Οίκος δεν συνιστά να προχωρήσει σε ευρείας κλίμακας επιχείρηση «χωρίς αξιόπιστο σχέδιο για τους εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν βρει καταφύγιο στη Ράφα. Το Ισραήλ έχει υποχρέωση να τους προστατεύσει».

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Σε 27 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε η μητέρα της δίχρονης Σίλα στην Τουρκία
Τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης ανακοίνωσε η προεδρία του Λιβάνου
Κάθειρξη 25 ετών για 15χρονο από τη Φλόριντα που βίασε 91χρονη γειτόνισσά του
Πατριός στη Βρετανία τράνταξε μέχρι θανάτου 22 μηνών αγοράκι γιατί τον ενοχλούσε το κλάμα του
Ελεύθεροι οι τρεις Ισραηλινοί όμηροι, μετά από 16 μήνες αιχμαλωσίας-H Χαμάς τους ανάγκασε να μιλήσουν στο πλήθος
Απελευθέρωση τριών ισραηλινών ομήρων, μετά από 16 μήνες αιχμαλωσίας στη Γάζα
Ο Τραμπ στερεί από τον Μπάιντεν την πρόσβαση σε διαβαθμισμένες πληροφορίες-«Τζο, απολύεσαι»
Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι σύντομα θα συναντηθεί με τον Ζελένσκι
Αδέρφια στις ΗΠΑ κατηγορούνται για περισσότερους από 60 βιασμούς και trafficking
Το Ισραήλ απελευθερώνει 183 Παλαιστίνιους κρατούμενους σε αντάλλαγμα για τρεις Ισραηλινούς ομήρους