Για το πρόγραμμα ''Imagine'' ενημερώθηκε ο Γερμανός Πρόεδρος

Για το πρόγραμμα «Imagine» που στηρίζεται από το γερμανικό ΥΠΕΞ ενημερώθηκε ο Γερμανός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ από τον Όμιλο Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας (ΟΙΔΕ) στο Σπίτι της Συνεργασίας.

Δελτίο Τύπου του ΟΙΔΕ αναφέρει ότι η επίσκεψη "επαναεπιβεβαιώνει τη δέσμευση της Γερμανίας για οικοδόμηση της ειρήνης στην Κύπρο, με τον Πρόεδρο Σταϊνμάιερ να εκφράζει την στήριξη του για το πρόγραμμα «Imagine» και να τονίζει τη σημασία της εκπαίδευσης για την ειρήνη".

Από την έναρξή του το 2017 με τη στήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, το πρόγραμμα «Imagine» έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να έρθουν πιο κοντά οι κοινότητες της Κύπρου, αναφέρεται.

"Παρά τις προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της μονόπλευρης αναστολής του προγράμματος από την τωρινή τουρκοκυπριακή ηγεσία τον Οκτώβριο του 2022, το πρόγραμμα συνεχίζει να προωθεί τον διάλογο και τη συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών και από τις δύο κοινότητες, εκτός διδακτικού χρόνου", προστίθεται.

Οι Συμπρόεδροι, τα μέλη του Συμβουλίου και ο Διευθυντής του ΟΙΔΕ παρουσίασαν στον Πρόεδρο Σταϊνμάιερ και την αντιπροσωπεία του επισκόπηση της επίδρασης του προγράμματος και της εκτενούς του απήχησής του.

Ο ΟΙΔΕ εκφράζει αισιοδοξία πως μέσω της συνεχούς προσπάθειας και συνεργασίας, το πρόγραμμα «Imagine» θα συνεχίσει να παίζει καθοριστικό ρόλο στην εκπαίδευση για την ειρήνη, την εξάλειψη των διακρίσεων και την προώθηση του διαλόγου και της κατανόησης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εγγράφηκαν στους καταλόγους 4.388 νέοι εκλογείς-34 αιτήσεις από Ευρωπαίους για Ευρωεκλογές
Ν. Χριστοδουλίδης: Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ αποτελεί κομμάτι αποκατάστασης της ειρήνης στην Κύπρο
Συμπληρώνονται 60 χρόνια παρουσίας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Κύπρο
Ιδρυτική συγκέντρωση της Δημοκρατικής Κίνησης Αλλαγής «Αιχμή»-Το Κεντρικό Συμβούλιο
Στις Βρυξέλλες ο Κωνσταντίνος Ιωάννου για το μεταναστευτικό
«Πρότυπο ανδρείας, παράδειγμα θυσίας»-Τα κόμματα τιμούν την μνήμη του Γρηγόρη Αυξεντίου
Αρχιεπίσκοπος: Είναι πολύ φανερά τα σχέδια των Τούρκων που αφορούν πλήρη κατάληψη της Κύπρου
Α.Δημητρίου: Οι αρχές και οι αξίες μας δεν είναι δεδομένες αλλά κερδίζονται
Τον Μάιο η επόμενη κίνηση στα ελληνοτουρκικά-Τα ανοιχτά κεφάλαια και ο ρόλος του Κυπριακού
Πώς απαντά για τουρκική Navtex ο ΠτΔ-«Δεν την υποτιμώ, γι’ αυτό το λόγο αντιδράσαμε αμέσως»