Για το πρόγραμμα ''Imagine'' ενημερώθηκε ο Γερμανός Πρόεδρος

Για το πρόγραμμα «Imagine» που στηρίζεται από το γερμανικό ΥΠΕΞ ενημερώθηκε ο Γερμανός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ από τον Όμιλο Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας (ΟΙΔΕ) στο Σπίτι της Συνεργασίας.

Δελτίο Τύπου του ΟΙΔΕ αναφέρει ότι η επίσκεψη "επαναεπιβεβαιώνει τη δέσμευση της Γερμανίας για οικοδόμηση της ειρήνης στην Κύπρο, με τον Πρόεδρο Σταϊνμάιερ να εκφράζει την στήριξη του για το πρόγραμμα «Imagine» και να τονίζει τη σημασία της εκπαίδευσης για την ειρήνη".

Από την έναρξή του το 2017 με τη στήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, το πρόγραμμα «Imagine» έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να έρθουν πιο κοντά οι κοινότητες της Κύπρου, αναφέρεται.

"Παρά τις προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της μονόπλευρης αναστολής του προγράμματος από την τωρινή τουρκοκυπριακή ηγεσία τον Οκτώβριο του 2022, το πρόγραμμα συνεχίζει να προωθεί τον διάλογο και τη συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών και από τις δύο κοινότητες, εκτός διδακτικού χρόνου", προστίθεται.

Οι Συμπρόεδροι, τα μέλη του Συμβουλίου και ο Διευθυντής του ΟΙΔΕ παρουσίασαν στον Πρόεδρο Σταϊνμάιερ και την αντιπροσωπεία του επισκόπηση της επίδρασης του προγράμματος και της εκτενούς του απήχησής του.

Ο ΟΙΔΕ εκφράζει αισιοδοξία πως μέσω της συνεχούς προσπάθειας και συνεργασίας, το πρόγραμμα «Imagine» θα συνεχίσει να παίζει καθοριστικό ρόλο στην εκπαίδευση για την ειρήνη, την εξάλειψη των διακρίσεων και την προώθηση του διαλόγου και της κατανόησης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σ. Στεφάνου: Με καλή θέληση και με συγκεκριμένες θέσεις να προσέλθει στη Νέα Υόρκη η Ε/κ πλευρά
Ν. Παπαδόπουλος: Πρέπει να στηρίξουμε τον Πρόεδρο για να διεκδικεί και όχι να προτείνουμε υποχωρήσεις
Κύπρος και Γαλλία υπογράφουν αναβαθμισμένη στρατηγική εταιρική συμφωνία-Προανήγγειλε επίσκεψη Μακρόν ο Πρόεδρος
Αναμένει εισήγηση από Νομική Υπηρεσία για πολλαπλές συντάξεις ο ΠτΔ-«Η Βουλή επέλεξε κάτι διαφορετικό, απόλυτα σεβαστό»
Με εναλλακτικά σενάρια μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος-Ξεκάθαρος στόχος η επανέναρξη συνομιλίων
Συνεχίζει τις επαφές ο Τατάρ ενόψει της πολυμερούς στη Νέα Υόρκη
Πάει με τις γνωστές προθέσεις στην πενταμερή ο Τατάρ-«Επωφελής συνεργασία σε πρακτικά ζητήματα μέχρι να βρεθεί κοινό έδαφος»
Στήριξη Κύπρου σε στρατηγική Κομισιόν για εμπορική συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ εξέφρασε ο Υπ. Ενέργειας
Καταγγέλλει πέντε χρόνια απραξίας και εκφράζει χαμηλές προσδοκίες για την πενταμερή ο Έρχιουρμαν
Μια διαφορετική πενταμερή αναμένει ο Τατάρ-«Έχει στην τσέπη του τα θέματα ενέργειας και οδοφραγμάτων»