Συνολικές αποζημιώσεις 422 εκ. στερλινών από «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»

«Μέχρι τις 29 Ιανουαρίου 2024 στην επιτροπή ακίνητης περιουσίας στα κατεχόμενα, είχαν υποβληθεί 7.842 αιτήσεις, εκ των οποίων ολοκληρώθηκαν οι 1.502 κι έχουν καταβληθεί αποζημιώσεις 422.109.211 στερλινών», ανέφερε η «πρόεδρός» της, Νοβμπέρ Φερίτ Βετζχί.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, σε συνέντευξή της στο δημοσιογράφο – αρθρογράφο, Χασάν Χάστουρερ που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Κίπρις, η κ. Βετζχί πρόσθεσε ότι για 5 αιτήσεις αποφασίστηκε επιστροφή, για 2 αιτήσεις ανταλλαγή και αποζημίωση και για 8 αιτήσεις επιστροφή και αποζημίωση. Για 1 αίτηση αποφασίστηκε επιστροφή μετά τη λύση και για 1 αίτηση μερική επιστροφή. «Και 10 αιτήσεις ολοκληρώθηκαν με εξεύρεση του Ελληνοκύπριου ιδιοκτήτη της περιουσίας που βρίσκεται υπό ενοικίαση στο πλαίσιο του νόμου 13/2008, συμφωνίας μέσω της ΕΑΠ και πώλησης».

Σημειώνοντας ότι οι πράξεις πληρωμών στο πλαίσιο του «άρθρου 18 του νόμου 67/2005» για τις αποζημιώσεις και τα άλλα ποσά γίνονται με χωριστό κονδύλι που βάζει τον «προϋπολογισμό» κάθε χρόνο το «υπουργείο οικονομικών» και το «αρμόδιο υπουργείο».

«Κοντολογίς, η υπεύθυνη αρχή για τις πληρωμές είναι το υπουργείο οικονομικών» του ψευδοκράτους, είπε. «Σύμφωνα με ενημέρωση που λάβαμε από το υπουργείο οικονομικών σε αυτό το πλαίσιο, τα έτη 2023 και 2024 ολοκληρώθηκαν πληρωμές 12.189.670 στερλινών για 32 αιτήσεις».

Ερωτηθείσα κατά πόσο υπάρχουν αιτήσεις για την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, η κ. Βετζχί απάντησε ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν 506 αιτήσεις για όλη την περίκλειστη περιοχή και συνεχίζεται η διαδικασία και η έρευνα για τις αιτήσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επανήλθε ο ΠτΔ για την προαναγγελία τολμηρών αποφάσεων για Κυπριακό-«Δεν χαρίζω σπιθαμή κατεχόμενης γης»
Γ. Γεραπετρίτης: To Kυπριακό είναι ύψιστη πολιτική για την Ελλάδα, η Τουρκία έχει περιέλθει σε πιο ακραία γραμμή
Προεδρία για επίσκεψη Μητσοτάκη: Όχι μόνο συμβολική αλλά περισσότερο ουσιαστικής σημασίας
Κασσελάκης: Η Ευρώπη οφείλει να πάρει θέση για το θέμα της Κύπρου
Ιωάννου: Παραμένουμε αταλάντευτοι στη θέση μας και δεν συμβιβαζόμαστε
Αντωνίου: Δεν υπάρχει χώρος για εκπτώσεις στο Κυπριακό
Έγινε... Τούρκος με Δένδια ο Ερντογάν-«Ο Μητσοτάκης να τον βάλει στη θέση του»
CMC: Είχαμε τερματίσει τη σύμβαση με κοινοπραξία VPSM για τη προβλήτα
Καθησυχάζει για τερματικό ο Παπαναστασίου-«Δεν μπορεί να μην υπάρξει συμφωνία γύρω από αυτό το έργο»
Πάλμας: Υπέρτατος εθνικός μας στόχος παραμένει η επανέναρξη του διαλόγου