Πυρά Αβέρωφ κατά ΠτΔ-«Είναι καιρός να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να συμπεριφέρεται ως υποψήφιος»

Νέα πυρά, κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, αναφορικά με το θέμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εξαπέλυσε ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος υπέδειξε πως ο Νίκος Χριστοδουλίδης «είναι καιρός να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να συμπεριφέρεται ως υποψήφιος».

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο τέως πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού υπέδειξε πως «σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αποδεχόμενος ουσιαστικά ότι προΐσταται κυβερνήσεως παρατηρητών των προβλημάτων του κράτους και των πολιτών, επιδόθηκε πάλι σε μια σειρά από “θα”. Είναι καιρός να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να συμπεριφέρεται ως ο υποψήφιος που έταζε στους πάντες τα πάντα».

Ο κ. Νεοφύτου, συνεχίζοντας, υπογράμμισε ότι «είναι καιρός να συναισθανθεί ότι έχει την ευθύνη του αξιώματός του. Δεν έχει δικαίωμα να παραπέμπει τη λύση των θεμάτων στις καλένδες, όπως έκανε με τα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δεν μπορεί ο υπουργός του των Εσωτερικών να χαρακτηρίζει ως οικονομικά ασύμφορη και μη λειτουργική την μεταρρύθμιση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μας μιλά με αοριστίες».

Καταλήγοντας, επεσήμανε πως «φαίνεται όμως ότι έχει και επιπρόσθετο λόγο για να μην κάνει τίποτα: Θα πρέπει να ξηλώσει τις στρεβλώσεις που δημιούργησαν οι σημερινοί του συγκυβερνώντες και ιδιαίτερα το ΔΗΚΟ».

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του και ερωτηθείς για τα πυρά που δέχεται η Κυβέρνηση, για το θέμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πως πολιτικοί του αντίπαλοι έχουν κάνει λόγο για Κυβέρνηση παρατηρητών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «η Κυβέρνηση των παρατηρητών, σύμφωνα με κάποιους, είναι αυτή που καλείται και θα το πράξει, να εφαρμόσει μια μεταρρύθμιση την οποίαν ψήφισαν αυτοί οι παρατηρητές στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Πριν – και έχει απόλυτο δίκαιο ο υπουργός Εσωτερικών σε αυτά που ανέφερε – το ανέφερα προηγουμένως μέσα στο πλαίσιο, για παράδειγμα, της επίσκεψης μου στην περιοχή του Ακάμα, που χωρίσαμε τον Ακάμα στα δύο. Εμείς θα εφαρμόσουμε αυτό που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και ναι, στη βάση των προκλήσεων που θα προκύψουν δεν θα διστάσουμε να προχωρήσουμε σε αλλαγές. Αλλά είμαστε εδώ για τα δύσκολα. Για τις συζητήσεις, για τις παρεμβάσεις γενικότερα κάποιων – ξέρετε πλησιάζουν και οι εκλογές. Πρέπει να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί και πολύ περισσότερο εμείς η Κυβέρνηση, να μην μπαίνουμε σε προσεγγίσεις, σε συζητήσεις, σε διαλόγους που στο τέλος της μέρας αποσκοπούν να εξυπηρετήσουν δύο στόχους: προσωπικές και κομματικές σκοπιμότητες».

Ερωτηθείς αν επί της ουσίας υπάρχει θέμα βιωσιμότητας και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι υπάρχουν πολλές προσεγγίσεις επ’ αυτού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «φυσικά, εσείς θεωρείτε σωστό – και αυτό η Βουλή το ψήφισε όχι η παρούσα Κυβέρνηση – σε κάποιες των περιοχών να υπάρχουν τόσοι πολλοί Αντιδήμαρχοι, για παράδειγμα; Αυτό η Βουλή το ψήφισε. Και εμείς, ναι, έχουμε την τόλμη δημόσια (να μιλήσουμε). Προσπαθήσαμε να γίνουν αλλαγές πριν φτάσουμε εδώ, δεν υπήρξε θετική ανταπόκριση από μέρους της Βουλής, Άρα, εμείς προχωρούμε με την υλοποίηση μιας σημαντικής μεταρρύθμισης – για να μην υπάρχει οποιαδήποτε παρεξήγηση, έπρεπε να γίνει αυτή η μεταρρύθμιση. Θα ήταν σαφώς καλύτερο να έχουμε πολύ πιο λίγους Δήμους - εμείς θα την εφαρμόσουμε θα την αξιολογήσουμε και για όποιες αλλαγές χρειαστεί έχουμε την τόλμη να πάμε στη Βουλή συγκεκριμένα και να τα αλλάξουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δηλώνει περήφανος για το έργο της Κυβέρνησης, δεν αποκλείει αλλαγές στη Μεταρρύθμιση της ΤΑ ο ΠτΔ

Υπενθυμίζεται πως τα περί Κυβέρνησης παρατηρητών προήλθαν από τοποθέτηση του Αβέρωφ Νεοφύτου, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για το θέμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όπως είχε αναφέρει σε σχετική του ανάρτηση, «δυστυχώς, επιβεβαιώνεται ότι έχουμε κυβέρνηση σχολιαστών-παρατηρητών. Και στο μείζον θέμα της Τ.Α. απλώς διαπιστώνουν προβλήματα, αντί να παρεμβαίνουν νομοθετικά και να τα λύνουν, όταν μάλιστα λένε ότι υπάρχουν σοβαρά οικονομικά ζητήματα. Αλλά πώς να το κάνουν, όταν, όπως σωστά τεκμηρίωσαν οι συνάδελφοι Νίκος Νουρής και Κωνσταντίνος Πετρίδης, οι στρεβλώσεις προήλθαν ουσιαστικά από τους συγκυβερνήτες του ΔΗΚΟ. Α ο υπουργός -Α το ΔΗΚΟ = κυβέρνηση μηδενικού αθροίσματος».

Δειτε Επισης

Βήματα για άρση «απομόνωσης Τ/κ» ζήτησε από την ΟΙΣ ο Τατάρ-«Δύο χωριστοί λαοί στην Κύπρο»
Απαντά για το επεισόδιο σε καφετέρια ο δήμαρχος Δρομολαξιάς-Καταγγέλλει πολιτικές σκοπιμότητες από ΔΗΣΥ
Αντιδράσεις για «νομοσχέδιο» για αγορά κατοικιών από Τούρκους και ξένους
Μέχρι τις 27 Μαΐου οι πρώτοι προϋπολογισμοί των Επ. Οργανισμών Αυτοδιοίκησης
Ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες η πλωτή προβλήτα που θα μεταφέρει βοήθεια από την Κύπρο στη Γάζα
Επίσημη επίσκεψη YΠΕΞ Σλοβακίας στην Κύπρο-To περιεχόμενο της συνάντησης με Κόμπο
Συμμετοχή Προέδρου σε εκδηλώσεις για Ημέρα Ευρώπης, 20η επέτειο ένταξης Κύπρου στην ΕΕ
Μεγαλειώδης συνεδρίαση της Βουλής την Παρασκευή για τα 20χρονα ένταξης
Αναμένει να ακούσει από την Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της ο Πρόεδρος
Παραλαβή εκλογικών βιβλιαρίων από τους νέους εκλογείς μέχρι 6 Ιουνίου