Περίπου 400 άτομα στο Κέντρο Φιλοξενίας στην Κοφίνου, τα 80 παιδιά

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Γερμανίας κ. Frank-Walter Steinmeier, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου, θα επισκεφθεί την Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου, στις 10 το πρωί, το Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Αιτητών Διεθνούς Προστασίας στην Κοφίνου. Εκεί, θα τύχει ενημέρωσης από τον Υπουργό Εσωτερικών και θα ξεναγηθεί στον χώρο. Επίσης, ο Γερμανός Πρόεδρος θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με διαμένοντες και προσωπικό του Κέντρου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από το Υπουργείο Εσωτερικών, στο ΚΥΦΑΔΠ Κοφίνου φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή περίπου 400 άτομα, περιλαμβανομένων οικογενειών και μονηρών αντρών και γυναικών. Στο Κέντρο φιλοξενούνται περίπου 80 παιδιά, τα οποία φοιτούν σε δημόσια σχολεία και απασχολούνται με εκπαιδευτικές και άλλες δραστηριότητες εντός του Κέντρου, οι οποίες προσφέρονται σε συνεργασία με ΜΚΟ και εθελοντικές ομάδες. Το Κέντρο είναι ανοιχτού τύπου και η μέγιστη διάρκεια φιλοξενίας είναι έξι μήνες.

Στο Κέντρο πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο εργασίες ανακαίνισης και επέκτασης. Με την ολοκλήρωση των εργασιών, η χωρητικότητα του Κέντρου θα φτάσει τις 750-800 κλίνες, ενώ θα δημιουργηθεί νέο ιατρικό κέντρο, χώροι αναψυχής και άλλες υποδομές. Το Έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2024 και συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης, Ένταξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τη στήριξη του EUAA (European Union Agency for Asylum).

Δειτε Επισης

Πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Σκάμματα» για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή
Τις εισηγήσεις για τις τ/κ περιουσίες κατέθεσε η ΠΕΠ ενώπιον της Επ. Προσφύγων
Δαπάνες €0,5 εκ. για αναβάθμιση παραλιών στον Προϋπολογισμό 2025
Μέχρι τέλος έτους η μελέτη για τον εκσυγχρονισμό επιδομάτων-Καταγράφηκαν 42 διαφορετικά
Στήριξη στο αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΤΕΠΑΚ εξέφρασε η Υπουργός Παιδείας
Γύρω στις έξι χιλιάδες τα διαφιλονικούμενα κτήματα παγκυπρίως
Στήριξη από την πολιτεία ζητούν οι επανεγκατασταθέντες Μαρωνίτες
Καταβολή ΕΕΕ σε άτομα με αναπηρία, ανεξάρτητα από το οικογενειακό εισόδημα, επιδιώκει η Βουλή
Μαθητές επιδίδονται σε τζόγο και challenges μέσω κινητών-Υπογραμμίζει την ανάγκη για απαγόρευση η ΥΠΑΝ
Τέσσερις χιλιάδες νέες διαγνώσεις καρκίνου στην Κύπρο κάθε χρόνο-Το 40% είναι μεταξύ 16-64 ετών