Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Βασιλιά Καρόλου μετά τη διάγνωση του καρκίνου (pics)

Ο βασιλιάς Κάρολος εμφανίστηκε ευδιάθετος το πρωί της Κυριακής, καθώς παρευρέθηκε στην εκκλησία της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής.

Ο 75χρονος, χαμογέλασε και χαιρέτησε τους φωτογράφους καθώς μπήκε στο παρεκκλήσι του Sandringham Estate μαζί με τη σύζυγό του βασίλισσα Καμίλα, 76 ετών, πριν τον υποδεχτεί ο αιδεσιμότατος Canon Paul Williams.

Μάλιστα αντιλήφθηκε την παρουσία φωτογράφου και με συγκινητικό τρόπο χαιρέτησε προς το μέρος του, απευθυνόμενος έτσι ουσιαστικά προς τον βρετανικό λαό.

karolos-2

Χθες το βράδυ ο βασιλιάς εξέφρασε τις «θερμές ευχαριστίες» του στον βρετανικό λαό για τα «πολλά μηνύματα υποστήριξης και τις ευχές του» σχεδόν μια εβδομάδα αφότου έγινε γνωστό ότι πάσχει από καρκίνο.

«Θα ήθελα να εκφράσω τις εγκάρδιες ευχαριστίες μου για τα πολλά μηνύματα υποστήριξης και τις ευχές που έλαβα τις τελευταίες ημέρες», αναφέρει χαρακτηριστικά σε μήνυμα που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας στο Instagram και φέρει την υπογραφή του.

Ο Κάρολος χαρακτήρισε επίσης ενθαρρυντικό ότι η δημοσιοποίηση της διάγνωσής του συνέβαλε στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και στην προώθηση του έργου των οργανισμών που στηρίζουν τους καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους τόσο στη Βρετανία όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. «Ο θαυμασμός που ανέκαθεν έτρεφα για την άοκνη φροντίδα και αφοσίωσή τους είναι ακόμη μεγαλύτερος λόγω της προσωπικής μου εμπειρίας», συμπλήρωσε.

karolos-3

Υπενθυμίζεται πως ο Κάρολος «έσπασε» πρωτόκολλα πολλών ετών με την αποκάλυψη του καρκίνου του καθώς συνήθως τα μέλη των βασιλικών οικογενειών προτιμούν να κρατούν μυστικά τέτοιου είδους προβλήματα υγείας. Λέγεται πως η βασίλισσα Καμίλα ήταν εκείνη που τον προέτρεψε να μιλήσει ανοιχτά για πρόβλημα της υγείας του.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Βήμα πίσω και από την Κίνα στον πόλεμο των δασμών-Εξετάζει αναβολή της επιβάρυνσης 125% σε ορισμένα προϊόντα
Ο Τραμπ απέφυγε να αναφερθεί στη «γενοκτονία των Αρμενίων»-Η αντίδραση της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής
Πάνω από 90.000 άνθρωποι απέτισαν φόρο τιμής στον πάπα
Εκτελέστηκε στην Αλαμπάμα 50χρονος που είχε ζητήσει ο ίδιος να θανατωθεί
Λαβρόφ:«Είμαστε έτοιμοι να καταλήξουμε σε συμφωνία για την Ουκρανία»
Ανακοίνωση Λευκού Οίκου για την Γενοκτονία των Αρμενίων χωρίς τον όρο «γενοκτονία»
Ο Τραμπ δηλώνει ότι έχει δική του προθεσμία για τον ρωσικό πόλεμο
Πενήντα αρχηγοί κρατών παρόντες στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου
Διαρροή 82.000 λίτρων πετρελαίου από διυλιστήριο στον Δούναβη
Ο Ντόναλντ Τραμπ καταφέρεται ξανά κατά του Χάρβαρντ με κατηγορίες ότι απειλεί τη Δημοκρατία