Επαναχωρήθηκε ενώπιον Κακουργιοδικείου η υπόθεση ρίψης πυροβολισμών κοντά στις Κεντρικές

Επαναχωρήθηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, η υπόθεση ρίψης πυροβολισμών κοντά στις Κεντρικές Φυλακές που σημειώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, για την οποία παραπέμφθηκαν σε δίκη τέσσερα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο 26χρονος πρώην βαρυποινίτης που είχε αποφυλακιστεί λίγα λεπτά προηγουμένως.

Κατά τη χθεσινή διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου εμφανίστηκε ο τέταρτος κατηγορούμενος για την υπόθεση, 44 ετών, ο οποίος καταζητείτο από τις Αρχές και είχε συλληφθεί τελευταίος, ενώ στην συνέχεια, σε ξεχωριστή ακρόαση, παρουσιάστηκαν οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι. Ωστόσο, υποβλήθηκε αίτημα από την πλευρά της Δημοκρατίας για επαναχώρηση της υπόθεσης, προκειμένου η διαδικασία να είναι κοινή και το κατηγορητήριο να περιλαμβάνει και τα ονόματα των τεσσάρων, με το Δικαστήριο να ανάβει το πράσινο φως.

Η Κατηγορούσα Αρχή, ζήτησε όπως οι τρεις κατηγορούμενοι, πλην του πρώην βαρυποινίτη, αφεθούν ελεύθεροι υπό όρους, όπως καταβολή χρηματικής εγγύησης, παράδοση ταξιδιωτικών εγγράφων, τα στοιχεία τους να βρίσκονται στο stop list και να παρουσιάζονται καθημερινά σε αστυνομικό σταθμό της επιλογής τους.

Όσον αφορά τον 26χρονο πρώην βαρυποινίτη, η Κατηγορούσα Αρχή ζήτησε όπως επιστρέψει στις Κεντρικές Φυλακές ως υπόδικος, με την δικηγόρο της Δημοκρατίας να αναφέρεται στο ποινικό μητρώο του και στον κίνδυνο φυγοδικίας του, ενώ υπέδειξε πως υπάρχει κίνδυνος επανάληψης παρόμοιας φύσεως αδικημάτων. Επιπρόσθετα, όπως και στην προηγούμενη διαδικασία, θέλησε να τονίσει, πως το γεγονός σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά την αποφυλάκιση του.

Το Δικαστήριο, έκανε αποδεκτά τα αιτήματα της Κατηγορούσας Αρχής και ως εκ τούτου, οι τρεις κατηγορούμενοι ηλικίας 28, 29 και 44 ετών αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους, ενώ ο 26χρονος επέστρεψε στις Κεντρικές μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τα γεγονότα, το περιστατικό με τη ρίψη πυροβολισμών σημειώθηκε στις 29 Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία ο 26χρονος βαρυποινίτης αποφυλακίσθηκε. Έξω από τις Κεντρικές Φυλακές τον ανέμεναν τρία οχήματα στα οποία επέβαιναν επτά πρόσωπα, με τον 26χρονο να επιβιβάζεται σε ένα από αυτά, στη θέση του οδηγού. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου, κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης κατέγραψαν τον 26χρονο να βγάζει από το παράθυρο το χέρι του και να πυροβολεί τέσσερις με πέντε φορές στον αέρα, έξω από οικία στην οδό Μακεδονίας όπου εντοπίστηκαν οι κάλυκες.

Το πιστόλι που φέρεται να χρησιμοποίησε ο 26χρονος, φαίνεται να μετέφεραν μαζί τους πρόσωπα που έφτασαν από τη Λάρνακα στη Λευκωσία, αφού τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης ένα πρόσωπο να παραδίδει στο πρώην βαρυποινίτη ένα τσαντάκι σκούρου χρώματος το οποίο περιείχε χρήματα, τα οποία έβγαλε και τα μετρούσε. Παράλληλα, στην θέση του οδηγού φαίνεται ότι είχε τοποθετηθεί μια νάιλον τσάντα, με τους ανακριτές να εκτιμούν πως το πιστόλι βρισκόταν, είτε στο τσαντάκι που του παραδόθηκε, είτε εντός της νάιλον σακούλας που είχε τοποθετηθεί στο κάθισμα.

Όσον αφορά τους άλλους τρεις, τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης τους δείχνουν ως τα υπόλοιπα πρόσωπα που επέβαιναν στο όχημα κατά τον χρόνο που σημειώθηκε το περιστατικό. Οι κατηγορούμενοι, βρίσκονται αντιμέτωποι με αδικήματα που αφορούν τη συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, κατοχή και μεταφορά πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, καθώς και κατοχή εκρηκτικών υλών χωρίς άδεια.

Δειτε Επισης

Νέα σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία για τη Μονή Αββακούμ-Οδηγίες για επίσπευση των ερευνών
Διέφυγε τον κίνδυνο ο δεκαπεντάχρονος που έπεσε από ύψος 16 μέτρων-Φέρει κατάγματα στο σώμα
Διαφωνία μεταξύ συγκατοίκων πίσω από τη συμπλοκή στη Λήδρας-Εμπλέκονται τέσσερα πρόσωπα
Συμπλοκή στην παλιά Λευκωσία με δύο τραυματίες-Φέρουν τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο
Στο νοσοκομείο μοτοσικλετιστής μετά από τροχαίο στο Στρόβολο
Εμπλέκονται σε 14 υποθέσεις με λεία 600,000 ευρώ οι δύο που συνελήφθησαν για κλοπές και διαρρήξεις
Στα ίδια επίπεδα με το 2023 οι αιτήσεις ασύλου το Φεβρουάριο στην Κύπρο-Αύξηση στην ΕΕ
Κρίσιμος τραυματισμός δεκαπεντάχρονου-Έπεσε από ύψος 16 μέτρων, βρισκόταν στην ταράτσα κτιρίου
Στην τελική ευθεία οι έρευνες της Αστυνομίας για την Μονή Αββακούμ-Εξελίξεις εντός ημερών
Χ. Ανδρέου: Ίσως τη μεγαλύτερη ποσότητα οπλισμού μέχρι σήμερα εντόπισε η Αστυνομία στην Ορόκλινη