Τo Διοικητικό Δικαστήριο δικαίωσε τη Logicom σε προσφυγή σε σχέση με το διαγωνισμό ERP

Tο Διοικητικό Δικαστήριο δικαίωσε μερικώς την εταιρεία Logicom Solutions Ltd σε προσφυγή που κατέθεσε κατά του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας αναφορικά με διαγωνισμό για την υλοποίηση και λειτουργία του συστήματος επιχειρησιακών πόρων (ERP), ακυρώνοντας την κατακύρωση του διαγωνισμού.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, η αιτήτρια εταιρεία υποστήριξε πως το Γενικό Λογιστήριο εφάρμοσε διαφορετική αντιμετώπιση κατά την αξιολόγηση των προσφορών που υποβλήθηκαν κατά το δεύτερο στάδιο του Διαγωνισμού επιδεικνύοντας υπέρμετρη και αδικαιολόγητη αυστηρότητα κατά την αξιολόγηση της τεχνικής προσφοράς που υποβλήθηκε από την ίδια και ταυτόχρονα ανεπίτρεπτη επιείκεια και ελαστικότητα κατά την αξιολόγηση της τεχνικής προσφοράς που υποβλήθηκε από το Ενδιαφερόμενο Μέρος και επιπρόσθετα προσέβαλε την απόφαση κατακύρωσης, ισχυριζόμενη ότι η προσφορά του ΕΜ παρουσίαζε ουσιώδεις αποκλίσεις από τους Όρους του Διαγωνισμού και δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για πρόκριση στο δεύτερο στάδιο του Διαγωνισμού και/ή για να πετύχει κατακύρωση και/ή επιλογή του ως συνέπεια των πιο πάνω αποκλίσεων και συνεπώς παραβιάζεται η αρχή της ίσης μεταχείρισης.

«Η εκ των υστέρων υποβολή στοιχείων, τα οποία είναι ουσιώδη κατά την αξιολόγηση μιας προσφοράς, είναι ανεπίτρεπτη, επειδή παραβιάζει τις αρχές της χρηστής διοίκησης και της ίσης μεταχείρισης των προσφοροδοτών, όπως ορθά υποστηρίζουν ότι συνέβη στη ενώπιον μας υπόθεση»  αναφέρει στην απόφασή του το Διοικητικό Δικαστήριο.

Το Δικαστήριο σημείωσε ότι η προσφυγή επιτυγχάνει μερικώς, ως προς την προσβολή της κατακύρωσης του διαγωνισμού «lmplementation, Maintenance and Operation ofan Enterprise Resource Planning System (ERP) providing functionality for Accounting, Budgeting, Human Resource Management and Payroll/Pensions» (Αρ. Διαγωνισμού ΓΛ 14/2016), στην εταιρεία Unit4 Business Software Ltd, και η προσβαλλόμενη απόφαση κατά το μέρος που αφορά την κατακύρωση του διαγωνισμού στο Ενδιαφερόμενο Μέρος ακυρώνεται.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παριστάνουν λειτουργούς της Τράπεζας και επιχειρούν να εξαπατήσουν πολίτες-Πώς δρουν οι επιτήδειοι
Εντόπισαν χειροβομβίδα σε καλοκαιρινό υποστατικό στην Αγία Νάπα-Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες (pics)
Ταυτόχρονες τρεις εστίες πυρκαγιάς στην Πάφο-Σε απόσταση 200 μέτρα η μία από την άλλη (pics)
Υφυπουργός Καινοτομίας: Το 2026 έρχεται το 112, η Κυβέρνηση εντόπισε τα προβλήματα και τις αδυναμίες
Συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή που ηχούν οι καμπάνες για εκκένωση της Λόφου
Πρόθεση Νομικής Υπηρεσίας για διαγραφή των εξώδικων σε πολίτες που μετέβησαν στη φονική πυρκαγιά
Συναγερμός στην Αμμόχωστο-Τηλεφώνημα για εκρηκτικούς μηχανισμούς σε υποστατικά και δημόσιους χώρους
Ψάχνουν τους επιτήδειους πίσω από τη φονική πυρκαγιά-Καμιά σύλληψη επί τους παρόντος από την Αστυνομία
Χειροπέδες σε 29χρονη υπεύθυνη καταστήματος-Πωλούσε προϊόντα με ναρκωτικά
Παραβίασαν ηλεκτρονικό πορτοφόλι εταιρείας και έκλεψαν κρυπτονομίσματα αξίας 458 χιλιάδων ευρώ