Αυξημένοι μισθοί για περίπου 25.000 χαμηλόμισθους εργαζόμενους μετά την αύξηση του κατώτατου

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ενημερώνει ότι μέσα από την εφαρμογή του Διατάγματος της Κυβέρνησης για αύξηση του Εθνικού Κατώτατου Μισθού από τα €940 στα €1.000, οι μισθοί για τον μήνα Ιανουάριο είναι αυξημένοι για περίπου 25.000 χαμηλόμισθους εργαζόμενους.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου, «η σταδιακή βελτίωση της επάρκειας των απολαβών των πολιτών και ιδιαίτερα εκείνων που χρειάζεται να προστατευτούν από τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα που είναι ευθυγραμμισμένη με τις κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υλοποιείται σύμφωνα με τις δυνατότητες της οικονομίας».

Παράλληλα το Υπουργείο Εργασίας σημειώνει ότι, «για την εποπτεία της αποτελεσματικής εφαρμογής των προνοιών του Διατάγματος και την καταβολή των αυξημένων μισθών στους δικαιούχους το Υπουργείο Εργασίας θα πραγματοποιήσει στοχευμένες επιθεωρήσεις σε χώρους εργασίας, θα αναλύσει τα δεδομένα των ασφαλιστικών εισφορών και θα διερευνήσει ενδεχόμενες καταγγελίες. Παράλληλα θα αξιοποιήσει, εφόσον χρειαστεί, τις πρόνοιες της Νομοθεσίας, οι οποίες προνοούν την έκδοση διοικητικού προστίμου ύψους €250 ανά εργοδοτούμενο, την άσκηση ποινικής δίωξης με καθορισμένη ανώτατη ποινή €5.000 και €50 ανά μέρα που συνεχίζεται η παράβαση καθώς και την υποχρέωση καταβολής των τυχόν συσσωρευμένων οφειλόμενων ποσών».

Δειτε Επισης

Φτάνει το απόγευμα στην Κύπρο το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες με την Πρώτη Ανάσταση
ΒΙΝΤΕΟ: Έκανε το... εκατοστάρι του και φέτος ο πάτερ Ηρακλείδιος στο Παραλίμνι
Καλοκαιρινό σκηνικό ανήμερα Μεγάλου Σαββάτου-Θα φτάσει τους 30 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυξάνονται οι εργαζόμενοι στην Κυβέρνηση, οι λιγότεροι στις Δυνάμεις Ασφαλείας-Παραμένουν οι πιέσεις για νοικοκυριά
Τα παθήματα δεν γίνονται μαθήματα-Πολίτες εγκλωβίζονται στις δαιδαλώδεις διαδικασίες και τα λάθη του συστήματος
Προσκύνησαν τον επιτάφιο και αναμένουν ανάσταση στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο (pics&vid)
Η Πρόεδρος της Βουλής έφτιαξε φλαούνες με τη γιαγιά της-«Αναμνήσεις που φυλάμε για πάντα»
Περισσότερη στήριξη ζητά η ΕΚΥΣΥ-Mόνο ένας στους τρεις συνταξιούχους παίρνει πασχαλινό επίδομα
Να απαγορευτούν πασχαλινές δραστηριότητες με ζώα ζητεί από Δήμους και Κοινότητες το Κόμμα για τα Ζώα