Με σύνθημα «Η Λευκωσία μάς ενώνει» επιχειρεί να ενώσει τη Λευκωσία ο Τορναρίτης

Στο κεντρικό προεκλογικό του σύνθημα κατέληξε ο υποψήφιος για τη Δημαρχία της Λευκωσίας Νίκος Τορναρίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, το σλόγκαν με το οποίο θα διεκδικήσει τα κλειδιά της πρωτεύουσας είναι «Η Λευκωσία μάς ενώνει». Ο υποψήφιος και οι συνεργάτες του κατέληξαν στο συγκεκριμένο σύνθημα, καθώς αυτή η ανάγκη για ενότητα προέκυπτε αυθόρμητα μέσα από τις επαφές που γίνονται το τελευταίο διάστημα με τους δημότες.

Την ίδια στιγμή, θεωρούν ότι η ενότητα είναι συμβατή και με το προφίλ της υποψηφιότητάς του, καθώς παρουσιάζεται ως επιλογή σύνθεσης και τονίζει ότι θα προωθήσει ενωτικές πρωτοβουλίες, που θα ενισχύσουν την συνένωση στην πράξη αλλά και στη νοοτροπία. Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο αυτής της σύνθεσης, υποστηρίζεται από τον ΔΗΣΥ, το ΔΗΚΟ και τη ΔΗΠΑ, χωρίς να αποκλείεται και η άντληση περαιτέρω στήριξης από άλλους χώρους.

Σε ό,τι αφορά την προγραμματική δραστηριότητα, ο κ. Τορναρίτης επεξεργάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το «Σχέδιο για τη Λευκωσία», όπως αναμένεται να ονομαστεί το προεκλογικό του πρόγραμμα, με επίκεντρο αυτή τη στιγμή την πρώτη δέσμη πρωτοβουλιών.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, προτάσσει την κοινοβουλευτική εμπειρία του ως πλεονέκτημα για να δώσει λύσεις στα προβλήματα. Στόχος του είναι να παρουσιάσει καινοτόμες και ταυτόχρονα εφικτές ιδέες, με χειροπιαστό όφελος για τους Λευκωσιάτες. Στην μέχρι στιγμής αξιολόγηση των προτεραιοτήτων του, προεξέχοντα ρόλο έχουν το πράσινο, η καθαριότητα, το κυκλοφοριακό, η αναζωογόνηση του εντός των τειχών ιστορικού κέντρου και η ψηφιακή εξυπηρέτηση των δημοτών.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει και στη λειτουργικότητα του νέου μητροπολιτικού Δήμου, ο οποίος θα συστεγάζει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του αστικού ιστού της πρωτεύουσας και συνακόλουθα έναν μεγάλο πληθυσμό με διαφορετικές ανάγκες. Για αυτό και θέλει να δημιουργήσει ένα πλαίσιο λειτουργίας που θα επιτρέπει στον Δήμο να ακούει και να αναλύει τις προσδοκίες των Δημοτών μέσα από πραγματική διαβούλευση, κατά τα πρότυπα που ισχύουν σε προηγμένες πόλεις στην Ευρώπη. Αυτό, μάλιστα, ήταν και το βασικό αντικείμενο της συνάντησής του στο Στρασβούργο την περασμένη Δευτέρα με τον πρόεδρο του Κογκρέσου των Τοπικών Αρχών και Περιφερειών του Συμβουλίου της Ευρώπης Μαρκ Κούλς. Στη συνάντηση ο κ. Τορναρίτης αντάλλαξε απόψεις με τον Κ. Κουλ για την ενίσχυση της αυτοτέλειας των αρχών τοπικής αυτοδιοίκησης της Κύπρου και των δικτύων συνεργασίας και ανταλλαγής καλών πρακτικών με το Συμβούλιο της Ευρώπης με βάση τη Χάρτα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το περιβάλλον Τορναρίτη θεωρεί ότι μπήκε πολύ δυνατά στην προεκλογική μάχη, ωστόσο γίνεται κατανοητό πως χρειάζεται πολλή δουλειά. Ως εκ τούτου, αναμένεται οι επαφές με τους δημότες να εντατικοποιηθούν το επόμενο διάστημα, ώστε να διαδραματίσουν ουσιαστικό ρόλο στη διαμόρφωση των προτάσεών του.

Δειτε Επισης

Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις