Μ. Δαμιανός: Η ΚΔ ολοκληρώνει εντός του έτους τη στρατηγική για Ψυχική Υγεία

Η Κυπριακή Δημοκρατία ολοκληρώνει εντός του έτους τη στρατηγική για την Ψυχική Υγεία και ότι θα προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της, δήλωσε τη Δευτέρα ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός, μετά από τη συνάντηση με τον Υφυπουργό Ψυχικής Υγείας της Ελλάδας, Δημήτρη Βαρτζόπουλο.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Δαμιανός χαρακτήρισε τη συνάντηση ιδιαίτερα επωφελή και παραγωγική, επισημαίνοντας ότι «οι πρόσφατες επισκέψεις υπηρεσιακών μας παραγόντων σε δομές ψυχικής υγείας στην Ελλάδα ήταν εξαιρετικά ουσιαστικές, καθώς είχαμε την ευκαιρία να δούμε κάποια πράγματα από κοντά προκειμένου να αντλήσουμε τεχνογνωσία».

«Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε τις καλές πρακτικές που παρατηρήσαμε στην Ελλάδα, για να ενισχύσουμε τις δικές μας υπηρεσίες στην Κύπρο», σημείωσε.

Ο Υφυπουργός Υγείας της Ελλάδας, όπως ανέφερε ο κ. Δαμιανός, θα πραγματοποιήσει αύριο επισκέψεις σε αντίστοιχες δομές στη χώρα, καθώς στόχος είναι να εξεταστούν τρόποι περαιτέρω συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της Ψυχικής Υγείας.

Από πλευράς του, ο Υφυπουργός Ψυχικής Υγείας της Ελλάδας ευχαρίστησε τον κ. Δαμιανό για την εξαιρετικά θερμή, όπως ανέφερε, φιλοξενία, όπως και για την άκρως παραγωγική συζήτηση.

«Είναι πολύ στενή η σχέση των δύο χωρών στον τομέα της υγείας, της εκπαίδευσης των εξειδικεύσεων, των μεταμοσχεύσεων και της φαρμακευτικής πολιτικής. Ελπίζω πως μετά από τη σημερινή συνάντηση και τις τεχνικές συζητήσεις που θα ακολουθήσουν αύριο, θα υπάρξει μια ουσιαστικά στενή συνεργασία των δύο χωρών και στους τομείς της Ψυχικής Υγείας και της μακροχρόνιας φροντίδας των χρονίως πασχόντων», κατέληξε ο κ. Βαρτζόπουλος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Καταθέσεις από τα ανήλικα αδέλφια του βρέφους λαμβάνει η Αστυνομία-Δεν είχε απασχολήσει ξανά η οικογένεια
Καταχωρήθηκαν στο Επαρχιακό οι δύο υποθέσεις εναντίον του Ησαΐα-Το Σεπτέμβριο αρχίζει η δίκη
Πύρινη κόλαση στην Κρήτη-Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, κάηκαν σπίτια και εκκενώθηκαν οικισμοί (vid&pics)
Στα χέρια των μελών της Επιτροπής για ΤΑΚΑΤΑ στοιχεία για το τροχαίο του 2023-Πάνω από 90.000 οι ανακλήσεις
Δημοσκόπηση REPORTER: Διπλή μάχη για πρωτιά και τρίτη θέση ενόψει Βουλευτικών-Ανατροπές στο υφιστάμενο σκηνικό
Αρνητική πρωτιά στις καταχωρήσεις υποθέσεων στα Δικαστήρια για την Κύπρο-Μειώθηκε ο χρόνος διεκπαιρέωσης
Η επικίνδυνη αμάθεια που πλήττει την Κυπριακή Δημοκρατία και ο Φειδίας που παθαίνει αλλά δε μαθαίνει
Δημοσκόπηση REPORTER: Ανταγωνίζονται τον κανένα και τη δυσπιστία αντί μεταξύ τους οι πολιτικές δυνάμεις
Είδε Ολγκίν ο Κόστα και εξέφρασε την πλήρη στήριξη της ΕΕ στις προσπάθειες λύσης
Παίρνει θέση ο Παγκύπριος Δικηγορικός για Βαρωσιώτου- «Ισοπεδωτική, ατεκμηρίωτη και πρόωρη κριτική που ασκείται»