Μ. Δαμιανός: Η ΚΔ ολοκληρώνει εντός του έτους τη στρατηγική για Ψυχική Υγεία

Η Κυπριακή Δημοκρατία ολοκληρώνει εντός του έτους τη στρατηγική για την Ψυχική Υγεία και ότι θα προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της, δήλωσε τη Δευτέρα ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός, μετά από τη συνάντηση με τον Υφυπουργό Ψυχικής Υγείας της Ελλάδας, Δημήτρη Βαρτζόπουλο.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Δαμιανός χαρακτήρισε τη συνάντηση ιδιαίτερα επωφελή και παραγωγική, επισημαίνοντας ότι «οι πρόσφατες επισκέψεις υπηρεσιακών μας παραγόντων σε δομές ψυχικής υγείας στην Ελλάδα ήταν εξαιρετικά ουσιαστικές, καθώς είχαμε την ευκαιρία να δούμε κάποια πράγματα από κοντά προκειμένου να αντλήσουμε τεχνογνωσία».

«Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε τις καλές πρακτικές που παρατηρήσαμε στην Ελλάδα, για να ενισχύσουμε τις δικές μας υπηρεσίες στην Κύπρο», σημείωσε.

Ο Υφυπουργός Υγείας της Ελλάδας, όπως ανέφερε ο κ. Δαμιανός, θα πραγματοποιήσει αύριο επισκέψεις σε αντίστοιχες δομές στη χώρα, καθώς στόχος είναι να εξεταστούν τρόποι περαιτέρω συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της Ψυχικής Υγείας.

Από πλευράς του, ο Υφυπουργός Ψυχικής Υγείας της Ελλάδας ευχαρίστησε τον κ. Δαμιανό για την εξαιρετικά θερμή, όπως ανέφερε, φιλοξενία, όπως και για την άκρως παραγωγική συζήτηση.

«Είναι πολύ στενή η σχέση των δύο χωρών στον τομέα της υγείας, της εκπαίδευσης των εξειδικεύσεων, των μεταμοσχεύσεων και της φαρμακευτικής πολιτικής. Ελπίζω πως μετά από τη σημερινή συνάντηση και τις τεχνικές συζητήσεις που θα ακολουθήσουν αύριο, θα υπάρξει μια ουσιαστικά στενή συνεργασία των δύο χωρών και στους τομείς της Ψυχικής Υγείας και της μακροχρόνιας φροντίδας των χρονίως πασχόντων», κατέληξε ο κ. Βαρτζόπουλος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Αναμένονται βροχές και καταιγίδες
Σκάνδαλο στα κατεχόμενα-Συνδέουν τον υιό Φιντάν με δολοφονηθέντα βαρόνο
«Ήταν η ζωντανή ιστορία του Κορμακίτη»-Κηδεύτηκε η αιωνόβια εγκλωβισμένη Σπιρτού
Φοβερό τροχαίο στα κατεχόμενα με δυο νεκρούς και εννέα τραυματίες
Aποσύρθηκαν καλλυντικά προϊόντα από την ευρωπαϊκή αγορά
Η Κύπρος κατέγραψε το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό πλεονάσματος στην Ε.Ε-Μείωση και στο δημόσιο χρέος
Έναρξη δημόσιας διαβούλευσης για προτεινόμενο σχέδιο Κανονισμών αξιολόγησης εκπαιδευτικών
Ιερέας σε χωρίο της Λευκωσίας τσακώθηκε με τον ψάλτη, τα βρόντηξε και έφυγε αφήνοντας τη λειτουργία στη μέση
Η Πρεσβεία της Αγίας Έδρας στην Κύπρο ανοίγει βιβλίο συλλυπητηρίων για τον Πάπα
Αίθριος αλλά με σκόνη στην ατμόσφαιρα ο καιρός-Στους 31 βαθμούς η θερμοκρασία