Δυναμική για ενίσχυση συνεργασίας Κύπρου-Κομισιόν συζήτησαν Μαρία Παναγιώτου και Κώστας Καδής

Tη δυναμική που δημιουργείται για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της Κύπρου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ζητήματα που αφορούν την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τη στήριξη των τομέων της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας υπογράμμισε η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Δρ Μαρία Παναγιώτου, σε συνάντησή της με τον Επίτροπο Αλιείας και Ωκεανών Καθηγητή Κώστα Καδή, στο πλαίσιο της παρουσίας της στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, κατά τη συνάντηση, η Δρ Παναγιώτου συνεχάρη τον κ. Καδή για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, τονίζοντας τη σημασία της ανάθεσης ενός τόσο σημαντικού χαρτοφυλακίου στην Κύπρο, ενώ από την πλευρά του, ο κ. Καδής σημείωσε ότι στόχος του είναι η προώθηση βιώσιμων πολιτικών που περιλαμβάνουν την ορθολογιστική διαχείριση των θαλάσσιων πόρων, την προστασία της βιοποικιλότητας και την ενίσχυση των παράκτιων κοινοτήτων μέσω βιώσιμων και δίκαιων πρακτικών.

Προστίθεται ότι κατά τη συνάντηση, η οποία είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, συζητήθηκαν και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κύπρος λόγω των γεωπολιτικών συνθηκών στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ παράλληλα, τέθηκε το πλαίσιο των θεμάτων που θα απασχολήσουν τη συνεργασία της Κύπρου με την ΕΕ στον τομέα των αρμοδιοτήτων του Επιτρόπου. Προς τον σκοπό αυτό συζητήθηκε η δημιουργία μιας κοινής ομάδας εργασίας για εξέταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο αλιευτικός τομέας.

Περαιτέρω, συμπληρώνεται ότι τροχοδρομήθηκε η πραγματοποίηση επίσημης επίσκεψης του Επιτρόπου στην Κύπρο εντός Δεκεμβρίου, όπου θα εξεταστούν, στην παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων, εκτενέστερα ζητήματα όπως τα προβλήματα και οι προκλήσεις του τομέα της αλιείας, η αειφόρος ανάπτυξη της υδατοκαλλιέργειας και η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Επιπλέον, αναδείχθηκε η σημασία της συνεργασίας ενόψει της κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2026, με την Υπουργό να εκφράζει την επιθυμία της να ενισχυθεί η συνεργασία σε θέματα των κοινών προτεραιοτήτων.

Αύριο Τρίτη, η Υπουργός Γεωργίας θα έχει συνάντηση με τον Επίτροπο Τροφίμων και Γεωργίας, Christophe Hansen, για την προώθηση θεμάτων που σχετίζονται με τη γεωργική ανάπτυξη και τη στήριξη του αγροτικού τομέα της Κύπρου, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Λετυμπιώτης: Εργαζόμαστε αδιάκοπα για βιώσιμη λύση του Κυπριακού
Για απόπειρα δημιουργίας εντυπώσεων με ψευδείς ειδήσεις κατηγόρησε τον Ερχιουμάν ο Τατάρ
ΑΚΕΛ: Διεκδικούμε πραγματική βελτίωση στα εισοδήματα των εργαζομένων
Στον κόσμο του το τουρκικό ΥΠΑΜ-Υποστηρίζει πως επιχειρείται αναβίωση της... «τρομοκρατικής νοοτροπίας της ΕΟΚΑ»
Προσδοκία Τατάρ να αλλάξει όνομα το ψευδοκράτος-«Δεν υπάρχει κράτος βορράς-νότος. Υπάρχουν δύο χωριστά κράτη»
Νέα ΓΓ του ΕΛΚ η Ντολόρς Μονσεράτ, πρώτος Αντιπρόεδρος ο Πρωθυπουργός της Φινλανδίας
Ομόφωνα εγκρίθηκε το ψήφισμα του ΔΗΣΥ για Κυπριακό από το κογκρέσο του ΕΛΚ
Διπλή επίθεση ΑΚΕΛ σε Προεδρικό και ΔΗΣΥ-«Συμπεριφέρονται ως πρέσβεις του Ισραήλ»
Α. Δημητρίου: Εξασφαλίσαμε ένα ισχυρό ψήφισμα για την πατρίδα μας-«Είναι έτσι που διεκδικούμε τα δίκαια»
Ν. Χριστοδουλίδης: Η ΕΕ να ασκήσει ενωτική δύναμη στο εσωτερικό καθώς η Κύπρος μένει διαιρεμένη