Εξετάζει την αποχώρηση της οργάνωσης που ανέτρεψε τον Άσαντ από τις τρομοκρατικές η Βρετανία

Η κυβέρνηση της Βρετανίας θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο να πάψει να θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση τη Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ (HTS), τη βασική οργάνωση της συμμαχίας των Σύρων ανταρτών που ανέτρεψαν τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Διακυβερνητικών Σχέσεων Πατ ΜακΦάντεν.

«Θα το εξετάσουμε. Και πιστεύω ότι (η απόφαση) θα εξαρτηθεί από το τι θα συμβεί (στη συνέχεια)», δήλωσε ο ΜακΦάντεν μιλώντας στο Sky News, όταν ρωτήθηκε αν η βρετανική κυβέρνηση ενδέχεται να πάψει να θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση την HTS.

Η HTS, πρώην συριακός βραχίονας της αλ Κάιντα, θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση στη Βρετανία και η στήριξή της ή η ένταξη σε αυτή θεωρούνται παράνομες.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Καταγγέλλει με βίντεο το Ισραήλ η Χαμάς-«Η ηγεσία του υπέγραψε την απόφαση να εκτελεστούν οι όμηροι»
Νεκρό ηγετικό στέλεχος της Χεζμπολάχ-Σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά στον νότιο Λίβανο
Ρήξη στις σχέσεις Γαλλίας με Ισραήλ-Τηλεφωνική επικοινωνία με ένταση ανάμεσα σε Μακρόν και Νετανιάχου
ΒΙΝΤΕΟ: Ξύλο σε live μετάδοση στο αλβανικό Big Brother-Τραγουδιστής χαστούκισε συμπαίκτη του και συνελήφθη
«Ο καλός και ο κακός»-Πώς η ομάδα του Τραμπ κρατά τον κόσμο σε αναβρασμό
Εικοσάχρονη στη Γαλλία πέθανε από διαρροή αζώτου κατά τη διάρκεια κρυοθεραπείας
Δύο χρόνια πολέμου στο Σουδάν-Για «καταστροφικές συνέπειες» προειδοποιεί ο επικεφαλής της UNHCR
Τεράστιο σκάνδαλο με δότες σπέρματος στην Ολλανδία-Υπάρχουν 3.000 παιδιά με τουλάχιστον 25 αδέλφια το καθένα
Χιλιάδες άτομα στο Ιράκ χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα λόγω αμμοθύελλας (pics)
Ο Βανς χαρακτήρισε την Ευρώπη «μόνιμο υποτελή» της χώρας του