Θρήνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο-Απεβίωσε o Νίκος Σαργκάνης

Θρήνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού ο Νίκος Σαργκάνης, ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες που έχει αναδείξει, δεν είναι πλέον εν ζωή.

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών άφησε τα ξημερώματα της Κυριακής (08/12) ο γνωστός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Νίκος Σαργκάνης. Ο θρυλικός «φάντομ» νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο των Αθηνών, όπως έγινε γνωστό χθες και τελικά δεν τα κατάφερε.

Η απώλειά του για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι τεράστια, αφού πρόκειται για ίσως τον ικανότερο τερματοφύλακα που έχει βγάλει ποτέ, έναν παίκτη που διέπρεψε τόσο με την φανέλα του Ολυμπιακού όσο με κείνη του Παναθηναϊκού, αλλά με κείνη της Εθνικής Ελλάδος, της εστίας της οποίας υπήρξε προστάτης της για αρκετά χρόνια.

Ο Νίκος Σαργκάνης αγωνίστηκε 58 φορές με την Εθνική μας ομάδα. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ηλυσιακό και αργότερα αγωνίστηκε στην Καστοριά, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και τον Αθηναϊκό, παίζοντας συνολικά για 15 χρόνια (1977-1992).

Κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα Ελλάδος, τρία με τον Ολυμπιακό (1981-83) και δύο με τον Παναθηναϊκό (1986, 1990) και πέντε Κύπελλα Ελλάδος, ένα με την Καστοριά (1980), ένα με τον Ολυμπιακό (1981) και τρία με τον Παναθηναϊκό (1986, 1988, 1989).

Δειτε Επισης

Τουλάχιστον 100 φάκελοι με ελλείψεις στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών-Θα γίνει επανέλεγχος
«Σκότωσα κορίτσια έως έξι μηνών, ο Παναγιωτάκης δεν ταιριάζει στο μοτίβο των δολοφονιών»-Όσα ισχυρίζεται η Μουρτζούκου
Το απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε η Μουρτζούκου-«Για τον θάνατο του Παναγιωτάκη ευθύνεται η μητέρα του»
Οδηγήθηκε στoν Κορυδαλλό η Μουρτζούκου-«Να πεθάνεις εκεί μέσα»
Πώς η Mercedes παρέσυρε έντεκα άτομα στο Κολωνάκι-Σε παρκαδόρο εστιάζεται η προσοχή των Αρχών
Οι «καθαριστές» επιβάλλουν δικό τους νόμο με εκφοβισμό και χρήμα στην Ελλάδα-Η περίπτωση του 42χρονου Τik Toker
Μεταφέρεται στον Κορυδαλλό η Μουρτζούκου-Τοποθετείται στην ίδια πτέρυγα με την Πισπιρίγκου
Ποιον εμπλέκει για τον θάνατο του μικρού Παναγιώτη η Ειρήνη Μουρτζούκου
Φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στην Αλεξανδρούπολη-«Κλείστε πόρτες και παράθυρα»
Συνελήφθη 60χρονος για τη φωτιά στο Αλιβέρι-Καλύτερη η κατάσταση στο πύρινο μέτωπο