Αποζημίωση 310 εκατ. δολαρίων σε οικογένεια εφήβου στη Φλόριντα που έπεσε από παιχνίδι σε λούνα παρκ

Δικαστήριο στη Φλόριντα διέταξε κατασκευαστή παιχνιδιών για λούνα παρκ να καταβάλει 310 εκατομμύρια δολάρια στην οικογένεια ενός έφηβου που έπεσε από μεγάλο ύψος και βρήκε τραγικό θάνατο.

Το τραγικό περιστατικό είχε συμβεί σε θεματικό πάρκο στο Ορλάντο της Φλόριντας το 2022.

Το θύμα, ο 14χρονος Τάιρ Σάμπσον, που ζύγιζε 43 κιλά περισσότερα από το όριο των 129 κιλών για το παιχνίδι, έπεσε από ύψος 30 μέτρων. Το παιχνίδι δεν είχε ζώνες ασφαλείας.

Οι δικηγόροι της οικογένειάς του ισχυρίστηκαν ότι ο θάνατός του ήταν αποτέλεσμα κενών στην ασφάλεια και αμέλειας από τους χειριστές και τον κατασκευαστή, την αυστριακή εταιρεία Funtime Handels GMBH. Η εταιρεία δεν έστειλε εκπρόσωπο στο δικαστήριο και στα δικαστικά αρχεία δεν αναγράφεται κανένας δικηγόρος, αναφέρει το BBC.

Ο Σάμπσον είχε επισκεφθεί το θεματικό πάρκο ICON στο Ορλάντο με του ομάδα του στο αμερικανικό ποδόσφαιρο κατά τη διάρκεια των ανοιξιάτικων διακοπών.

Η αποζημίωση μοιράστηκε εξίσου μεταξύ της μητέρας και του πατέρα του Σάμπσον, οι οποίοι ξεκίνησαν την αστική αγωγή τον Μάρτιο του 2022, ένα μήνα μετά τον θάνατο του γιου τους.

Πέρυσι, κατέληξαν σε συμβιβασμό με δύο άλλους εναγόμενους, τον ιδιοκτήτη της εγκατάστασης, την Eagle Drop Slingshot, και το ICON Park. Το ποσό δεν έγινε γνωστό.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Ο Πεζεσκιάν κατηγορεί το Ισραήλ ότι προσπάθησε να τον δολοφονήσει
Ζημιές στις αποβάθρες λιμανιού της Υεμένης μετά τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ
Ο Τραμπ ενημερώνει ηγέτες κρατών για δασμούς που θα επιβληθούν από την 1η Αυγούστου
Πάνω από 100 οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας, ανάμεσα τους και παιδιά-Δεκάδες αγνοούμενοι
BINTEO: Ο Νετανιάχου πρότεινε τον Τραμπ για το Νόμπελ Ειρήνης-Τι συζήτησαν για Ιράν, Γάζα και Ουκρανία
Συγκλονιστική διάσωση στο Παρίσι-Άνδρας έσωσε οικογένεια από διαμέρισμα που φλεγόταν
Πρόταση μομφής κατά Φον Ντερ Λάιεν-Καταγγέλλει τους «εξτρεμιστές, αντιεμβολιαστές και θαυμαστές του Πούτιν»
Νεκρός ο υπουργός Μεταφορών της Ρωσίας λίγο μετά την αποπομπή του από τον Πούτιν
ΒΙΝΤΕΟ: Νεκροί 27 κατασκηνωτές από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας-Πώς πλημμύρισε η περιοχή σε λίγα λεπτά
BINTEO: Αγρότης βρέθηκε νεκρός μέσα στην κοιλιά πύθωνα στην Ινδονησία