Ερντογάν για προέλαση τζιχαντιστών στη Συρία: Στόχος τους η Δαμασκός

Τις εξελίξεις στη Συρία παρακολουθεί με προσοχή η Τουρκία, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επιρρίπτει την ευθύνη για όσα γίνονται στον Μπασάρ αλ Άσαντ.

Συγκεκριμένα, κατά την έξοδό του από την προσευχή της Παρασκευής, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Προς το παρόν, το Ιντλίμπ, η Χάμα και η Χομς, ο στόχος είναι φυσικά η Δαμασκός. Αυτή η πορεία της αντιπολίτευσης είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή. Την παρακολουθούμε τόσο από τις μυστικές υπηρεσίες όσο και από όλα τα μέσα ενημέρωσης. Φυσικά, ευχόμαστε αυτή η πορεία στη Συρία να συνεχιστεί χωρίς περιπλοκές.

Αν θυμάστε είχαμε απευθύνει μία έκκληση στον Άσαντ. Είπαμε έλα να συναντηθούμε, να καθορίσουμε μαζί το μέλλον της Συρίας. Δυστυχώς, δεν λάβαμε θετική απάντηση από τον Άσαντ. Τώρα, μετά την Ιντλίμπ, και η Χομς είναι στα χέρια της αντιπολίτευσης και υπάρχει προέλαση προς τη Δαμασκό. Αυτές οι ταραχές που συνεχίζονται στην περιοχή δεν είναι κάτι που επιθυμούμε, οι καρδιά μας δεν το θέλει αυτό».

Προανήγγειλε συνάντηση με τον πρόεδρο του Λιβάνου

Αναφερόμενες στις ευρύτερες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ο Ρατζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι χθες, Πέμπτη, έλαβε ένα μήνυμα από τον πρωθυπουργό του Λιβάνου, ο οποίος του ζήτησε να συναντηθεί μαζί του.

«Κατά πάσα πιθανότητα θα συναντηθούμε. Όπως γνωρίζετε, ο Λίβανος βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Τόσο στο Γκολάν όσο και στη Βηρυτό, τα πάντα έχουν ισοπεδωθεί. Φυσικά, θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Ωστόσο, υπάρχει μια σοβαρή ανάγκη στην Αίγυπτο. Ως Τουρκία, θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να καλύψουμε αυτές τις ανάγκες, Θεού θέλοντος. Πρόκειται κυρίως για αιτήματα για βοήθεια σε είδος ή ακόμα και σε χρήμα. Ως Τουρκία, θα συνεχίσουμε τη βοήθειά μας σε μια εποχή που όλος ο κόσμος σιωπά» δήλωσε ο Ερντογάν

«Όλα κράτη του κόσμου, πρέπει να ζητήσουμε να λογοδοτήσει το Ισραήλ για αυτές τις θηριωδίες»

Τέλος, ζήτησε την εφαρμογή των αποφάσεων του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για το Ισραήλ, τονίζοντας ότι «πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το θέσουμε προ των ευθυνών του».

«Μέχρι σήμερα το Ισραήλ έκανε αυτό που έκανε σε όλες τις αποφάσεις που ελήφθησαν εναντίον του, τη γλίτωνε. Αλλά η ανθρωπότητα δεν θα αφήσει το Ισραήλ ήσυχο για αυτά που έχει κάνει, για αυτές τις ωμότητες που έχει διαπράξει, και θα το θέσει προ των ευθυνών του.

Όλα κράτη του κόσμου, πρέπει να ζητήσουμε να λογοδοτήσει το Ισραήλ για αυτές τις θηριωδίες, για αυτές τις γενοκτονίες του Ισραήλ. Με πρώτη τη χώρα μου, την Τουρκία, θα ζητήσουμε και εμείς αυτή τη λογοδοσία, πρέπει να τη ζητήσουμε» κατέληξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Έρχονται αλλαγές στα ταξίδια στη Βρετανία-Θα απαιτείται η έκδοση βίζας
Οι ΗΠΑ παγώνουν για 90 ημέρες όλη τη βοήθειά τους στο εξωτερικό-Οι χώρες που εξαιρούνται
ΒΙΝΤΕΟ: Ένας νεκρός και εκτεταμένες ζημιές από την καταιγίδα του αιώνα στο Ηνωμένο Βασίλειο
Οι ΗΠΑ εξέφρασαν στην Κίνα «σοβαρές ανησυχίες» για την Ταϊβάν και τη Νότια Σινική Θάλασσα
Πέντε νεκροί, ανάμεσά τους έφηβος, σε αστυνομική επιχείρηση σε φαβέλες στη Βραζιλία
Χάος σε πόλη της Τζαμάικα-Αστυνομικός σκότωσε αρχηγό συμμορίας, ξέσπασαν βίαια επεισόδια
Δεκατέσσερις συλλήψεις στην Τουρκία για την τραγωδία στο χιονοδρομικό κέντρο
ΒΙΝΤΕΟ: Μαζικές συγκεντρώσεις φοιτητών στη Σερβία–Αντιδιαδηλώσεις οργανώνει ο πρόεδρος Βούτσιτς
Αυτές είναι οι Ισραηλινές που θα απελευθερώσει η Χαμάς το Σάββατο (pics)
Ισόβια σε 54χρονη Γαλλίδα που βασάνιζε τη 13χρονη κόρη της και την άφησε να πεθάνει από την πείνα