Καταδικάστηκε δικηγόρος για απάτη-«Έστησε» σύλληψη με πελάτη του για να αποσπάσουν χρήματα

Άμεση ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε σε 52χρονο δικηγόρο από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας, αφού κρίθηκε ένοχος σε υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις.

Πρόκειται για δικηγόρο που κατά το 2009 μέχρι το 2012 διετέλεσε εσωτερικός νομικός σύμβουλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, ο οποίος καταδικάστηκε σε δυόμισι χρόνια φυλάκιση, χωρίς αναστολή.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην απόφαση του το Κακουργιοδικείου, την οποία ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής, ο εν λόγω δικηγόρος κατά τον Απρίλιο του 2019, απέσπασε το ποσό των 20.000 από τον παραπονούμενο στην υπόθεση, συνωμοτώντας με πελάτη του, ο οποίος ήταν συγκατηγορούμενος στη δίκη και ο οποίος είχε καταδικαστεί σε επτά χρόνια φυλάκιση.

Ο συγκεκριμένος, 41 ετών, απέσπασε από τον ίδιο παραπονούμενο ποσό €420.000, ενώ είχε κριθεί ένοχος και για απειλές κατά της ζωής του παραπονούμενου.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, τον Απρίλιο του 2016, ο 41χρονος που είναι συγγενικό πρόσωπο του παραπονούμενου, ζητούσε μεγάλα χρηματικά ποσά από τον παραπονούμενο, με πρόφαση ότι θα δημιουργήσει εταιρεία σιτηρών, με επιχορήγηση της ΕΕ, ενώ στη συνέχεια, του ζήτησε επιπρόσθετα χρήματα, προκειμένου να αποκτήσει φάρμα με κατσίκες.

Ωστόσο, ο 41χρονος, σε κάποιο στάδιο, αντιλήφθηκε πως κάτι δεν πάει καλά και ως εκ τούτου, αρνήθηκε να δώσει χρήματα στο συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο άρχισε να τον απειλεί. Τρία χρόνια μετά, ο δικηγόρος που καταδικάστηκε ήρθε σε επαφή με τον παραπονούμενο, λέγοντας του ψέματα πως συνελήφθη ο 41χρονος που ήταν πελάτης του από τις Βρετανικές Βάσεις και πως έπρεπε να δώσει είκοσι χιλιάδες ευρώ, προκειμένου να καταβληθούν ως εγγύηση για να αφεθεί ελεύθερος υπό όρους.

Ο παραπονούμενος στη συνέχεια προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία, με την υπόθεση να οδηγείται ενώπιον Κακουργιοδικείου, το οποίο με μια απόφαση κόλαφο, δεδομένου πως επρόκειτο για λειτουργό της Δικαιοσύνης, καταδίκασε τον δικηγόρο σε άμεση ποινή φυλάκισης, απορρίπτοντας το αίτημα για επιβολή ποινής με αναστολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Σύλληψη 36χρονο στην κατοχή του οποίο βρέθηκαν προϊόντα CBD χωρίς να έχει άδεια κυκλοφορίας
Μαρτυρία κάρφωσε 47χρονο σχετικά με την πυρκαγιά σε αποθήκη στο Ζακάκι
Από κρανιοεγκεφαλική κάκωση έπειτα από πτώση επήλθε ο θάνατος του 43χρονου στη Λεμεσό
Βαθαίνει η κόντρα, απαντά σε Εισαγγελέα ο Αρναούτης-Τον «προκαλεί» για επαναξιολόγηση και νέες οδηγίες
Συνολικά 28 τεκμήρια κατέθεσε η Κατηγορούσα Αρχή στο Κακουργιοδικείο για την υπόθεση Αϊκούτ
Στο μικροσκόπιο Αστυνομίας και Υπουργείου τα email με θρησκευτικό περιεχόμενο που λήφθηκαν στα σχολεία
Πώς Αρναούτης και Χαρτσιώτης πήγαν να κάψουν τον Σαββίδη και τους... έκαψε-Έδειξε συναυτουργό Αστυνομία για κυνηγούς
Στο κελί ο 36χρονος που πιάστηκε να τεμαχίζει καγκουρό
Άλλα γραμμένα με γραφομηχανή και άλλα χειρόγραφα στο απολυτήριο του Γιαννάκη-Όσα κατέθεσε εμπειρογνώμονας
Υπό κράτηση οι δύο που συνελήφθησαν για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στην Πάφο