Θετική η συμφωνία για χαμηλόμισθους λέει η «Ισότητα», αλλά εκκρεμούν αιτήματα

Η συμφωνία που επετεύχθη για τους χαμηλόμισθους δημόσιους υπαλλήλους αν και αποτελεί μια σημαντική θετική εξέλιξη, δεν ανταποκρίνεται πλήρως στα αιτήματα που είχαμε υποβάλει στον Υπουργό Οικονομικών αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Συντεχνία ΙΣΟΤΗΤΑ σημειώνοντας ότι «θα συνεχίσουμε με αμείωτο ζήλο τον αγώνα μέχρι την πλήρη ικανοποίηση όλων των αιτημάτων μας και τη διευθέτηση των εκκρεμοτήτων».

Προστίθεται ότι σύμφωνα με τη συμφωνία που υπογράφηκε θα προσμετράται στο 95% η προηγούμενη συνεχόμενη υπηρεσία σε μόνιμη θέση ή ως ΕΑΧ στις Κλίμακες Α1-Α2-Α5(ii) για συμπλήρωση 18 χρόνων υπηρεσίας για ένταξη στην Α7(ii), θα αναβαθμιστούν όλες οι θέσεις από Α1-Α2-Α5(ii) σε Α2-Α5-Α7(ii) και θα καταργηθεί η Α1-Α2-Α5(ii) στο δημόσιο τομέα και οι εν λόγω ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ από 1 Ιανουαρίου 2025.

Ωστόσο, συνεχίζει η ανακοίνωση, «εκφράζουμε την απορία και τη δυσαρέσκειά μας για την απόφαση να μην αναγνωριστεί το 5% της υπηρεσίας στην Κλίμακα Α1 και για το γεγονός ότι δεν επετεύχθη ρύθμιση για την αναγνώριση της υπηρεσίας πριν από την απόκτηση καθεστώτος Αορίστου Χρόνου, περίοδος κατά την οποία ο υπάλληλος ελάμβανε προσαύξηση και η υπηρεσία του προσμετρούνταν για σκοπούς ανέλιξης στη συνδυασμένη κλίμακά του».

Επίσης, αναφέρεται ότι «παραμένει εκκρεμής η αναγνώριση της υπηρεσίας 136 συναδέλφων που εργάστηκαν με συμβόλαια ορισμένου χρόνου, ενδεχομένως και για μια δεκαετία, χωρίς να τους δοθεί συμβόλαιο Αορίστου Χρόνου».

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αεροπλάνο τελικά το φωτεινό αντικείμενο στον ουρανό-Η αντανάκλαση του ήλιου δημιούργησε άλλη εικόνα
Εξαφανίστηκαν δύο ανήλικα αδέλφια από την οικία τους στο Παραλίμνι (pics)
Ζητά παρέμβαση Προέδρου για ανάπλαση του ποταμού Λιοπετρίου το ΕΒΕΑ
Ετοιμάζει Νομοσχέδιο για συνταγογραφήσεις το Υπ. Υγείας-Προχωρά με έφεση της απόφασης του Δικαστηρίου ο ΟΑΥ
Αγώνας ταχύτητας για τον Πούτιν-Το σχέδιο πίσω από το έμμεσο «όχι» σε εκεχειρία
Θέμα ωρών ο ανασχηματισμός στην Ελλάδα-H κλειδωμένη θέση, τα σενάρια και η διαφαινόμενη αποχώρηση Στυλιανίδη
Τον ανέκοψαν για έλεγχο και εντόπισαν δύο κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 50χρονο (pics)
Νέα άνοδος της θερμοκρασίας-Δεν αποκλείεται να χτυπήσει τους 30 βαθμούς ο υδράργυρος
Καλεί το Μεξικό να εντείνει τις προσπάθειες για ανακοπή της διακίνησης ναρκωτικών προς τις ΗΠΑ ο Ρούμπιο
Η Βρετανία αυξάνει τις πιστώσεις για εξαγωγές όπλων