Απορρίφθηκε αίτημα του Νετανιάχου για την διαδικασία κατάθεσής του

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου πρόκειται την ερχόμενη Τρίτη, 10/12, να αρχίσει την κατάθεσή του ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου του Τελ Αβίβ για τις ποινικές υποθέσεις που τον βαρύνουν.

Η κατάθεση του Νετανιάχου αναμένεται να διεξαχθεί σε μία σειρά δικαστικών συνεδριάσεων, λόγω του μεγάλου όγκου του αποδεικτικού υλικού που έχει συγκεντρωθεί από την γενική εισαγγελία. Σήμερα απορρίφθηκε αίτημα που υπέβαλε ο Νετανιάχου, να περιορισθούν σε δύο οι δικάσιμοι ανά εβδομάδα, αντί για τρεις, όπως έχουν αρχικά οριστεί. Αυτό σημαίνει ότι ο Νετανιάχου από την ερχόμενη Τρίτη θα οφείλει να παρίσταται αυτοπροσώπως στο επαρχιακό δικαστήριο του Τελ Αβίβ τρεις φορές την εβδομάδα, από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Ενόψει της έκδοσης της σημερινής διαδικαστικής απόφασης, η γενική εισαγγελία τάχθηκε κατά του αιτήματος του Νετανιάχου.

Από τον Ιούνιο 2024 μέχρι σήμερα, ο Βενιαμίν Νετανιάχου κατέθεσε επανειλημμένα αιτήματα αναβολής της έναρξης της διαδικασίας κατάθεσής του ενώπιον του δικαστηρίου, προβάλλοντας την ανάγκη να ανταπεξέλθει στα αυξημένα πρωθυπουργικά του καθήκοντα ενώ η χώρα βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Έρχονται αλλαγές στα ταξίδια στη Βρετανία-Θα απαιτείται η έκδοση βίζας
Οι ΗΠΑ παγώνουν για 90 ημέρες όλη τη βοήθειά τους στο εξωτερικό-Οι χώρες που εξαιρούνται
ΒΙΝΤΕΟ: Ένας νεκρός και εκτεταμένες ζημιές από την καταιγίδα του αιώνα στο Ηνωμένο Βασίλειο
Οι ΗΠΑ εξέφρασαν στην Κίνα «σοβαρές ανησυχίες» για την Ταϊβάν και τη Νότια Σινική Θάλασσα
Πέντε νεκροί, ανάμεσά τους έφηβος, σε αστυνομική επιχείρηση σε φαβέλες στη Βραζιλία
Χάος σε πόλη της Τζαμάικα-Αστυνομικός σκότωσε αρχηγό συμμορίας, ξέσπασαν βίαια επεισόδια
Δεκατέσσερις συλλήψεις στην Τουρκία για την τραγωδία στο χιονοδρομικό κέντρο
ΒΙΝΤΕΟ: Μαζικές συγκεντρώσεις φοιτητών στη Σερβία–Αντιδιαδηλώσεις οργανώνει ο πρόεδρος Βούτσιτς
Αυτές είναι οι Ισραηλινές που θα απελευθερώσει η Χαμάς το Σάββατο (pics)
Ισόβια σε 54χρονη Γαλλίδα που βασάνιζε τη 13χρονη κόρη της και την άφησε να πεθάνει από την πείνα