Στη σημασία του πλεονασματικού προϋπολογισμού συζήτησαν Αννίτα Δημητρίου και Μάκης Κεραυνός

Τη σημασία του πλεονασματικού προϋπολογισμού αλλά και την ανάγκη στήριξης των πολιτών που βιώνουν τις συνέπειες της ακρίβειας τόνισε η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, σε συνάντησή της με τον Υπουργό Οικονομικών Μάκη Κεραυνό, πριν από την ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό 2025.

Στις δηλώσεις τους κατά την έναρξη της συνάντησης, η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, αναφέρθηκε στη σημασία της διαδικασίας που θα κορυφωθεί με την τελική ψήφιση του προϋπολογισμού στις 16, 17 και 18 Δεκεμβρίου.

Η κα. Δημητρίου υπογράμμισε ότι η ομιλία του Υπουργού αποτελεί καθοριστικό σημείο αναφοράς για τους βουλευτές, οι οποίοι στη συνέχεια θα τοποθετηθούν επί του προϋπολογισμού.

«Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με έναν πλεονασματικό προϋπολογισμό. Εμείς θέλουμε να πηγαίνει καλά η οικονομία» ανέφερε.

Σημείωσε παράλληλα τη συμβολή της Βουλής στη διαχείριση δύσκολων οικονομικών καταστάσεων τα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα ανέφερε ότι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσει τώρα η πολιτεία είναι να το νιώσουν και πολίτες στην καθημερινότητά τους, ότι «δεν ευημερούν απλά οι αριθμοί και ότι αυτό αντανακλάται σε παροχές ή αποφάσεις που θα τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που έχουν».

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι η διατήρηση της σταθερότητας και των ρυθμών ανάπτυξης σε ένα δύσκολο διεθνές περιβάλλον αποτελεί πρωταρχικό στόχο για το Υπουργείο.

Σημείωσε ότι στο δικό του μυαλό είναι επίσης και το να μη φορτωθούν οι νέες γενιές με άλλα βάρη, αφού, όπως είπε, έχουν ήδη αρκετά.

«Επομένως πρέπει να διασφαλίσουμε τη σημερινή σταθερότητα, να διατηρήσουμε τους ρυθμούς ανάπτυξης σε ένα ιδιαίτερα αρνητικό περιβάλλον για να μπορούμε ακριβώς να μετατρέψουμε αυτά τα θετικά στοιχεία της οικονομίας σε πραγματική ανακούφιση όσων συμπολιτών μας αυτή την περίοδο το έχουν ανάγκη», ανέφερε ο κ. Κεραυνός.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ομόφωνη εκλογή Τορναρίτη ως ένας εκ των Αντιπροέδρων της ΚΣΣΕ για το 2025
Για στεγαστικά σχέδια ΥΠΕΣ συζήτησαν Πρόεδρος και Σύνδεσμος Ανάπτυξης Ακινήτων
Εκτίμηση πως το Ιράν δεν θα κλείσει τα Στενά του Ορμούζ-«Θα συνάσπιζε εναντίον του μεγάλο αριθμό κρατών»
Παρακολουθεί τις εξελίξεις και αξιολογεί όλα τα δεδομένα για ενδεχόμενο κλείσιμο των στενών του Ορμούζ η Κύπρος
Πρώτη επίσκεψη Γιοχάνες Χαν στην Κύπρο-Σκοπός να αφουγκραστεί τους συνομιλητές του
Αναλυτικά οι ψήφοι που έλαβαν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ
Πρόεδρος: Οι εξελίξεις στη Μ. Ανατολή θα επηρεάσουν το πώς Κύπρος και Ελλάδα προσεγγίζουν την κατάσταση
Καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στη Δαμασκό ο Κόμπος-Ζήτησε αποκλιμάκωση στον πόλεμο, δείχνοντας τη διπλωματία
Απέναντι στην Τουρκία πέντε αραβικές χώρες για τη στάση της για Κυπριακό στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας
Στους 22 οι νεκροί από την επίθεση στην ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Δαμασκό-Σκηνές χάους, επιρρίπτεται στον ISIS η ευθύνη