ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που influencer δέχεται ένα «φιλί» από καρχαρία-Τα σημάδια που της άφησε
09:16 - 05 Δεκεμβρίου 2024
Την στιγμή που μία γυναίκα δέχεται ένα «φιλί» από έναν καρχαρία, χωρίς να την τραυματίσει σοβαρά, κατέγραψε η κάμερα.
Η Λίλιαν Ταλιάρι, από το Περθ της Αυστραλίας, έκανε ελεύθερη κατάδυση με μια ομάδα καρχαριών νοσοκόμων στις Μαλδίβες, όταν ένας από αυτούς βύθισε τα δόντια του στο δεξί της πόδι.
Η στιγμή της επίθεσης του καρχαρία
Στο βίντεο που βιντεοσκοπήθηκε από τον σύζυγό της Μάθιου, η travel influencer φαίνεται να χαμογελά καθώς κολυμπά δίπλα στους καρχαρίες – κάτι που της αρέσει πολύ να κάνει, πριν ξαφνικά γυρίσει και ουρλιάξει καθώς ο καρχαρίας την δαγκώνει στο πόδι.
Στη συνέχεια τη βλέπουμε να αιμορραγεί, με τα σημάδια από τα δόντια του να είναι ευδιάκριτα στη γάμπα της. Το βίντεο έχει συγκεντρώσει πάνω από 18 εκατομμύρια προβολές με την ίδια να περιγράφει την επίθεση ως «φιλί».
Γιατί της επιτέθηκε
Η influencer δήλωσε πως ο καρχαρίας πιθανότατα μπέρδεψε το πόδι της με ψάρι, λόγω της κακής όρασής τους. Και αναπολώντας τη στιγμή, εξήγησε: «Αφού βούτηξα μαζί τους για σχεδόν δύο ώρες, αποφάσισα να κάνω άλλη προσπάθεια όταν βελτιώθηκε η ορατότητα, οπότε έδωσα την κάμερα στο σύζυγο μου. Ο άντρας μου, ο Μάθιου με τραβούσε βίντεο, όταν ο καρχαρίας νοσοκόμα θεώρησε το πόδι μου τροφή. Η θέση του ποδιού μου σε συνδυασμό με την κακή όραση του είδους ήταν μάλλον ένας μεγάλος παράγοντας».
Και συνέχισε: «Πολλοί δύτες, ψαροντουφεκάδες και φωτογράφοι έρχονται στις Μαλδίβες και κάνουν καταδύσεις δίπλα σε καρχαρίες νοσοκόμες και σπάνια συμβαίνουν ατυχήματα. Οι συγκεκριμένοι καρχαρίες πολύ σπάνια δαγκώνουν ανθρώπους και το δάγκωμά τους μοιάζει περισσότερο με αναρρόφηση, οπότε δεν πρόκειται να χάσει τα άκρα σου».
Να σημειωθεί πάντως, πως το είδος αυτό είναι αργοκίνητο και τρέφεται κυρίως με μικρά θαλάσσια πλάσματα, όπως καβούρια, καλαμάρια και αχινούς. Τρώνε επίσης κάποια μικρά ψάρια όπως γατόψαρα και σαλάχια. Οι καρχαρίες αυτοί φτάνουν τα 4 μέτρα, βρίσκονται κυρίως στον πυθμένα της θάλασσας σε τροπικά ύδατα, συνήθως γύρω από υφάλους.
Πηγή: iefimerida.gr