Πως απαντά η Αννίτα για τις συναντήσεις με Αβέρωφ και Αναστασιάδη

Τις πληροφορίες για τη συνάντησή της με τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και τον τέως Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, κλήθηκε να σχολιάσει η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, η οποία παρέπεμψε στην ανάγκη για ενότητα του κόμματος.

“Δεν έχω αρνηθεί ποτέ να συναντηθώ με κανέναν, και ειδικά με πρώην αξιωματούχους ή θεσμούς του κόμματος και του κράτους”, δήλωσε, προσθέτοντας πως οι συναντήσεις είναι αναγκαίες για την ενότητα του κόμματος και τη συνέχιση της προσπάθειας προόδου.

“Η ενότητα του κόμματος είναι για να προχωρήσουμε μπροστά”, ανέφερε η κ. Δημητρίου, εκφράζοντας την ελπίδα ότι όλοι θα είναι μαζί σε αυτή την προσπάθεια.

Για τη συνάντηση με τους κυρίους Αναστασιάδη και Νεοφύτου δήλωσε ότι τέτοιες συναντήσεις γίνονται συχνά και ότι αυτό είναι φυσιολογικό και αναγκαίο, καθώς τα ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν είναι πολλά και απαιτούν διαρκή επικοινωνία και συνεργασία.

Πληροφορίες για Iron Dome

Κληθείσα να σχολιάσει τις πληροφορίες σχετικά με την άφιξη στην Κύπρο μέρους του συστήματος αεράμυνας Iron Dome από το Ισραήλ, η κ. Δημητρίου υπογράμμισε πως ζητήματα που αφορούν την εθνική ασφάλεια δεν πρέπει να συζητούνται δημόσια, τονίζοντας ότι τα θέματα αυτά απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή και πρέπει να παραμείνουν αυστηρά εντός του πλαισίου που επιτρέπει η πολιτεία.

“Ως ΔΗΣΥ, πιστεύουμε ότι πρέπει να επενδύσουμε και να ενισχύσουμε την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας, και εργαζόμαστε σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αύξηση των προϋπολογισμών για τα ζητήματα αυτά”, ανέφερε η κ. Δημητρίου, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ενίσχυσης των αμυντικών δυνατοτήτων της Κύπρου, δεδομένων των διεθνών προκλήσεων, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία, και της συνεχιζόμενης τουρκικής κατοχής στην Κύπρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ζητά έγκριση από ΡΑΕΚ για αποθήκευση ενέργειας ο ΔΣΜΚ-Εντός δύο μηνών η έκδοση Προκαταρκτικών Όρων Σύνδεσης
ΒΙΝΤΕΟ: Από εκρήξεις η κατάρρευση των δύο γεφυρών στη Ρωσία-Νεκροί και δεκάδες τραυματίες
ΒΙΝΤΕΟ: Αιματοβαμμένος τελικός με δύο νεκρούς και 200 τραυματίες-Πάνω από 550 συλλήψεις, χάος στη Γαλλία
Καλεί την Αίγυπτο να επιτρέψει συνέχιση απρόσκοπτης λειτουργίας της Μονής Σινά ο Αρχιεπίσκοπος
Στη μάχη των Παγκύπριων από την Παρασκευή οι μαθητές-Το πρόγραμμα των μαθημάτων
Seatracks και αμφίβια τροχοκαθίσματα για άτομα με αναπηρία σε οκτώ παραλίες του Δήμου Παραλιμνίου-Δερύνειας
Κοινά μηνύματα Αναστασίου και Διομήδους από την κάλπη-Καλούν σε συστράτευση και ενίσχυση της ΕΔΕΚ
Κάλεσμα Διομήδους στους ΕΔΕΚίτες για να ψηφίσουν-«Να πείσουμε και πάλι την κυπριακή κοινωνία ότι η ΕΔΕΚ μπορεί»
Σε εξέλιξη έργα εκατομμυρίων στη Λάρνακα-Ανεγείρεται Τεχνική Σχολή, αναδιαμορφώνεται το Παττίχειο Πάρκο
Πάνω από 140 παιδιά μίλησαν ως θύματα ή ως μάρτυρες σεξουαλικής κακοποίησης το 2024