Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ Τορναρίτη και Δαμιανού-Η συζήτηση «παρωδία» και η αποχώρηση Άριστου

Ανέβηκαν οι τόνοι ανάμεσα στον πρόεδρο της Επιτροπής Νομικών και βουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού, Νίκου Τορναρίτη και του βουλευτή του ΑΚΕΛ, Άριστου Δαμιανού, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή Νομικών για την Ανεξάρτητη Αρχή Κατά της Διαφθοράς, με τη διαφωνία να ολοκληρώνεται όταν ο δεύτερος, αφού αποκάλεσε τη συζήτηση «παρωδία», αποχώρησε.

Συγκεκριμένα, η έντονη διαφωνία των δύο βουλευτών παρατηρήθηκε όταν ο πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών κάλεσε την εκπρόσωπο της Νομικής Υπηρεσίας να εξηγήσει στους βουλευτές τις εισηγήσεις που έχει ετοιμάσει η Επίτροπος Νομοθεσίας, Λουίζα Ζαννέτου, για το θέμα της υποστελέχωσης της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς, με τον κ. Δαμιανού να ζητά το λόγο και να αναφέρει πως γίνεται συζήτηση για ένα θέμα που η Βουλή δεν έχει ενώπιον της.

Τότε, ο κ. Τορναρίτης τον διέκοψε και του ανέφερε πως πρόκειται για μία ενημέρωση από πλευράς Νομικής Υπηρεσίας για τις εισηγήσεις, με τον κ. Δαμιανού να επαναλαμβάνει ότι η Επιτροπή Νομικών δεν έχει επίσημα οτιδήποτε ενώπιον της και έθεσε θέμα διαδικασίας.

Ν. Τορναρίτης: Αν ήσασταν στην ώρα σας, θα καταλαβαίνατε τη συζήτηση.

Α. Δαμιανού: Όταν τελειώσετε αυτή την παρωδία με ενημερώνετε. Δεν είναι σωστές διαδικασίες αυτές.

Ν. Τορναρίτης: (Προς εκπρόσωπο Νομικής Υπηρεσίες) Συνεχίστε παρακαλώ. Άργησε ο συνάδελφος και δεν είχε ακούσει τη συζήτηση από την Αρχή.

Α. Δαμιανού: Δεν έχετε το δικαίωμα να λέτε τι έκανα. Θέτω θέμα διαδικασίας.

Ν. Τορναρίτης: Απορρίπτεται.

Α. Δαμιανού: Από αυτοσεβασμό δεν θα συμμετέχω. Όταν θα μάθετε να προεδρεύετε να μου το πείτε.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ αποχώρησε από τη συζήτηση εκνευρισμένος και επέστρεψε όταν η Επιτροπή Νομικών έθεσε άλλο θέμα προς συζήτηση.

Δειτε Επισης

Ν. Χριστοδουλίδης: Η ένταξη άσκησης στην καθημερινότητα προάγει ποιότητα ζωής πολιτών
Συνεχίζει το ίδιο τροπάριο ο Τατάρ-«Οι Ε/κ προκαλούν εντάσεις με τις συλλήψεις για σφετερισμό»
Πέραν των 80 έργων για τη Λευκωσία κόστους άνω του ενός δισ. ευρώ ανακοίνωσε ο ΠτΔ
Συνεχίζουν να ανταλλάζουν πυρά ΔΗΣΥ και Άλμα-Μετωπική σύγκρουση για τους πύργους στη Λάρνακα
Πρόταση νόμου για δημιουργία νέου ενιαίου επαγγελματικού συνταξιοδοτικού σχεδίου για αξιωματούχους
Ν. Χριστοδουλίδης: Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις για πολυήμερη, ευπρόσδεκτος στο Συμβούλιο στην Κύπρο ο Ερντογάν
Χαρτοπόλεμος ΔΗΣΥ και Οδυσσέα για τη Λάρνακα-«Βαφτίζει δημόσιο συμφέρον τις μικροπολιτικές του σκοπιμότητες»
Νωρίτερα από ότι σχεδιαζόταν η πενταμερής-«Είμαστε κοντά σε κατάληξη στις τελικές ημερομηνίες»
Πρόεδρος: Η Κύπρος σχεδιάζει να φιλοξενήσει Σύνοδο Κορυφής με Ινδία και χώρες Μ. Ανατολής, θα προσκληθεί και ο Ερντογάν
Μ. Παναγιώτου: Χρέος της Πολιτείας να κρατηθεί άσβεστη η μνήμη ηρώων σαν τον Δώρο Ηλία