Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ Τορναρίτη και Δαμιανού-Η συζήτηση «παρωδία» και η αποχώρηση Άριστου

Ανέβηκαν οι τόνοι ανάμεσα στον πρόεδρο της Επιτροπής Νομικών και βουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού, Νίκου Τορναρίτη και του βουλευτή του ΑΚΕΛ, Άριστου Δαμιανού, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή Νομικών για την Ανεξάρτητη Αρχή Κατά της Διαφθοράς, με τη διαφωνία να ολοκληρώνεται όταν ο δεύτερος, αφού αποκάλεσε τη συζήτηση «παρωδία», αποχώρησε.

Συγκεκριμένα, η έντονη διαφωνία των δύο βουλευτών παρατηρήθηκε όταν ο πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών κάλεσε την εκπρόσωπο της Νομικής Υπηρεσίας να εξηγήσει στους βουλευτές τις εισηγήσεις που έχει ετοιμάσει η Επίτροπος Νομοθεσίας, Λουίζα Ζαννέτου, για το θέμα της υποστελέχωσης της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς, με τον κ. Δαμιανού να ζητά το λόγο και να αναφέρει πως γίνεται συζήτηση για ένα θέμα που η Βουλή δεν έχει ενώπιον της.

Τότε, ο κ. Τορναρίτης τον διέκοψε και του ανέφερε πως πρόκειται για μία ενημέρωση από πλευράς Νομικής Υπηρεσίας για τις εισηγήσεις, με τον κ. Δαμιανού να επαναλαμβάνει ότι η Επιτροπή Νομικών δεν έχει επίσημα οτιδήποτε ενώπιον της και έθεσε θέμα διαδικασίας.

Ν. Τορναρίτης: Αν ήσασταν στην ώρα σας, θα καταλαβαίνατε τη συζήτηση.

Α. Δαμιανού: Όταν τελειώσετε αυτή την παρωδία με ενημερώνετε. Δεν είναι σωστές διαδικασίες αυτές.

Ν. Τορναρίτης: (Προς εκπρόσωπο Νομικής Υπηρεσίες) Συνεχίστε παρακαλώ. Άργησε ο συνάδελφος και δεν είχε ακούσει τη συζήτηση από την Αρχή.

Α. Δαμιανού: Δεν έχετε το δικαίωμα να λέτε τι έκανα. Θέτω θέμα διαδικασίας.

Ν. Τορναρίτης: Απορρίπτεται.

Α. Δαμιανού: Από αυτοσεβασμό δεν θα συμμετέχω. Όταν θα μάθετε να προεδρεύετε να μου το πείτε.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ αποχώρησε από τη συζήτηση εκνευρισμένος και επέστρεψε όταν η Επιτροπή Νομικών έθεσε άλλο θέμα προς συζήτηση.

Δειτε Επισης

Κοινή γραμμή Αθήνας και Λευκωσίας-Ο ΟΗΕ καθορίζει πλαίσιο επανέναρξης συνομιλιών, όχι ο Ερντογάν
Υπέρ δομημένου, εντατικού και συνεχούς διαλόγου ΕΕ-ΗΠΑ η Κύπρος
Λύπη εκφράζει ο εισηγητής της έκθεσης για την Τουρκία για τις αναφορές σε «δύο κράτη»-Οι αναγνώσεις των κομμάτων
Μητσοτάκης: Δεν είναι αποδεκτές θέσεις περί δύο κρατών στην Κύπρο
Προσπαθεί να αυξήσει τη διαφάνεια μέσω δημοσιεύσεων σε πλατφόρμα η Βουλή-Αμφιβολίες εκφράζουν οι φορείς
Πρώτη επίσημη επίσκεψη Τασούλα στην Κύπρο-« Άρρηκτη σχέση η οποία συνδέει τις δύο χώρες» (pics)
Επανήλθε με βίντεο και παρασκήνιο το ΕΛΑΜ-«Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης»
Διαμαρτυρία Τουρκοκυπρίων για τις «συλλήψεις» κατά την παράνομη επίσκεψη Ερντογάν-Καταγγέλλουν βία
Ενέκρινε προφορική τροποποίηση καταδίκης της παράνομης επίσκεψης του Ερντογάν στα κατεχόμενα το Ευρωκοινοβούλιο
Άμεσα στην Ολομέλεια της Βουλής κατατίθεται η πρόταση για ρύθμιση για εγκλωβισμένους αγοραστές